جلسه این هفته شرکت ثبت دامنه‌ها و نام‌های اینترنتی، آیکان در سئول، سرنوشت نهایی استفاده از زبان‌های غیر انگلیسی را برای خلق دامنه‌ها و آدرس‌های اینترنتی در سرتاسر جهان تعیین کرد و دنیای اینترنت را در آستانه یکی از بزرگ‌ترین تحولات خود طی چهار دهه گذشته قرار داد.

جلسه این هفته شرکت ثبت دامنه‌ها و نام‌های اینترنتی، آیکان در سئول، سرنوشت نهایی استفاده از زبان‌های غیر انگلیسی را برای خلق دامنه‌ها و آدرس‌های اینترنتی در سرتاسر جهان تعیین کرد و دنیای اینترنت را در آستانه یکی از بزرگ‌ترین تحولات خود طی چهار دهه گذشته قرار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت ثبت دامنه‌ها و نام‌های اینترنتی یا ICANN شرکتی غیرتجاری است که وظیفه کنترل نام‌های دامنه‌ها را به عهده دارد و به‌تازگی از حاکمیت نظامیان ایالات متحده خارج شده است. این شرکت در نشست هفته جاری در سئول بر سر مسایل مختلفی تصمیم‌گیری کرد که مهم‌ترین آنها، تایید استفاده از زبان‌های غیر انگلیسی و تشکیل دامنه .post بود. قرار است اعلام نهایی این تصمیم‌گیری‌ها روز جمعه 30 اکتبر / 8 آبان انجام گیرد.

دامنه‌ای برای شرکت‌های پستی
در نخستین مصوبه آیکان، اتحادیه جهانی پست و آیکان به توافقی مهم در خصوص ارائه دامنه post. برای سایت‌های سازمان‌های پست در تمام کشورها دست یافتند.

به گفته اتحادیه جهانی پست (وابسته به سازمان ملل متحد که همکاری و توسعه جهانی در بخش پست را سازماندهی می‌کند)، توافق بر سر نام دامنه .post پس از تصویب در شورای مدیریت آیکان، منجر به نوآوری‌های گسترده جهانی در بخش خدمات پستی خواهد شد و میان سرویس‌های پستی، هم در سطح فیزیکی و هم الکترونیک پیوند برقرار خواهد کرد.

دات‌پست به اپراتورهایی مثل سایت‌های ارائه‌دهنده خدمات الکترونیک شرکت‌های پست در کشورها اجازه خواهد داد که خدمات الکترونیکی را تا حد چشم‌گیری با کنترل بیشتری توسعه دهند و مصرف‌کنندگان نیز می‌توانند پیام‌های الکترونیک را از یک منبع قابل اطمینان و کنترل شده دریافت کنند.

دامنه‌های غیرانگلیسی
اما یکی از مهم‌ترین مسائلی که در جلسه این هفته بررسی شد، صدور اجازه برای استفاده از حروف غیر لاتین در دامنه‌ها و آدرس‌های اینترنتی است که با تغییر زبان آدرس‌ها به زبان‌های عربی، کره‌ای، ژاپنی، یونانی یا فارسی امکان استفاده از اینترنت برای افراد بیشتری در سراسر جهان به وجود خواهد آمد.

آیکان اعلام کرده است این شرکت پذیرش تقاضانامه‌های ثبت دامنه‌های غیر لاتین را به زودی آغاز خواهد کرد و اولین تغییرات در اواسط سال 2010 / تابستان 1389 پدیدار خواهند شد.

بیش از نیمی از 1.6 میلیارد کاربر اینترنتی در سراسر جهان از زبان‌هایی استفاده می‌کنند که بر اساس الفبای غیر لاتین نوشته می‌شود. به همین دلیل این تغییر علاوه بر این‌که برای این تعداد از کاربران غیر انگلیسی اینترنت مفید خواهد بود، با توجه به ادامه رشد صعودی این شبکه جهانی، برای حجم عظیم کاربران آینده اینترنت نیز بسیار کاربردی خواهد بود.

نظارت ایران بر ثبت دامنه‌های فارسی
به دنبال مصوبه آیکان، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور نیز با استقبال از تصویب نام دامنه های فارسی در سازمان آیکان گفت: «از آن‌جاکه ایران تنها کشور فارسی زبان نیست، درخواست کرده‌ایم زمینه تعامل و نظارت ایران در ثبت‌نام دامین‌های فارسی فراهم شد».

مهندس پرویز رحمتی که سه‌شنبه شب در اولین همایش فعالان حوزه میزبانی وب، ثبت دامنه و مراکز خدمات داده‌ها صحبت می‌کرد، افزود: «ایران تنها کشور فارسی زبان نیست و این امر باعث می‌شود دامین‌هایی که با شئونات ما سازگاری نداشته باشد نیز به ثبت برسد؛ از این رو پیشنهاد شد که ایران بر دامین‌های فارسی پیشنهادی قبل از ثبت نظارتی داشته باشد که این درخواست نیز مورد پذیرش قرار گرفت».

رحمتی دامین «خلیج فارس» را از جمله موارد بحث‌برانگیز نام برد و یادآور شد: «با تصویب این پیشنهاد زمینه تعامل در زمینه ثبت دامین های فارسی در سازمان آیکان فراهم شده است».

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 21953

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی A1 ۲۰:۲۷ - ۱۳۸۸/۰۸/۰۶
    0 0
    آخه به اینترنت هم میشه نظارت استصوابی کرد؟