مذاكرات اسلام آباد

میرباقری: تجمعات مردم تحقق آیه ۴ سوره مبارکه فتح است

استاد و مفسر قرآن کریم با بیان اینکه آیه ۴ سوره فتح در تجمعات مردم محقق شده است، گفت: گویا دست خدای متعال بر سر این ملت قرار گرفته و خدا دست امام زمان(عج) را بر سر ملت قرار داده است و دل‌ها به آرامش رفته و خوف و ترس از این مردم برداشته شده است.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، در آیه ۴ سوره مبارکه فتح می‌فرماید که خداوند به قلب‌های مؤمنان آرامش عنایت کرد تا بر ایمان آنها افزوده شود.

خداوند در این آیه می‌فرماید: «هُوَ الَّذِی أَنْزَلَ السَّکِینَةَ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لِیَزْدَادُوا إِیمَانًا مَعَ إِیمَانِهِمْ ۗ وَلِلَّهِ جُنُودُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ وَکَانَ اللَّهُ عَلِیمًا حَکِیمًا» اوست خدایی که سکینت و وقار بر دلهای مؤمنان آورد تا بر یقین و ایمانشان بیفزاید، و سپاه قوای آسمانها و زمین همه لشکر خداست و خدا دانا و به حکمت نظام آفرینش آگاه است.

خدا آرامش را در قلب‌های مؤمنان ایجاد کرد بعد از آنکه فاقد آن بودند

بنابر روایت فارس، در تفسیر المیزان در شرح این آیه آمده است که منظور از سکینت آرامش و سکون نفس و ثبات و اطمینان به آن عقایدی است که به آن ایمان آورده‌اند و اینکه فرمود خداوند سکینت را در قلوب مؤمنان نازل کرد، یعنی آن را در قلب‌های آنها ایجاد کرد بعد از آنکه فاقد آن بودند. علت این ایجاد سکینه را افزایش ایمان آنها معرفی می‌کند، ایمان به هر چیز عبارت است از علم و التزام به آن بطوری که آثار آن در عمل فرد ظاهر شود و علم و التزام از اموریست که شدت و ضعف می‌پذیرد.

سکینه‌ای که خدا نازل کرد تا ایمان مردم بیشتر و کامل‌تر شود

لذا معنای آیه این است که خدای متعال کسی است که ثبات و اطمینان را که لازمه مرتبه‌ای از مراتب روح است، در قلب مؤمنان جای داده، تا ایمانی که قبل از نزول سکینت داشتند بیشتر و کامل‌تر شود.

در ادامه می‌فرماید که تمام جنود آسمان‌ها و زمین از آن خداست. یعنی تمام اسبابی که در عالم دست اندرکارند، از آن خدا و واسطه‌هایی میان خدا و خلق او هستند و آنچه را که او اراده کند، اطاعت می‌کنند و مخالفت نمی‌ورزند. و او دانائیست که هیچ چیز از علم او غایب نیست و جز به مقتضای اتقان و حکمتش عمل نمی‌کند، لذا او قادر است که آرامش و طمأنینه در دل‌های مؤمنان ایجاد کند و ایمان آنها را بیافزاید.

سیدمحسن میرباقری مفسر قرآن کریم که این روزها در تجمعات شبانه مردم حضور فعالی دارد درباره این آیه می‌گوید که آیه‌ای از قرآن را در این جمعیت تحقق یافته می‌بینیم و آن آیه ۴ سوره مبارکه فتح است.

دست خدای متعال بر سر این ملت قرار گرفته است

خداست که آرامش را بر دل‌های مؤمنان نازل می‌کند تا بر ایمان آنها افزوده شود، لشگریان آسمان‌ها و زمین همه از آن خداست و او غالب است و حکیم، گویا دست خدای متعال بر سر این ملت قرار گرفته و خدا دست امام زمان(عج) را بر سر ملت قرار داده است و دل‌ها به آرامش رفته و خوف و ترس را از این مردم برداشته و به قول و تعبیر رهبر شهید این مردم را برای کار بزرگی مبعوث کرده است.

در تجمعات شرکت کنید تا به فیض الهی نائل شوید

توصیه می‌کنم که هر کس می‌تواند در این تجمعات شرکت کند و به فیض الهی نائل شود و هر کس نمی‌تواند و امکان ندارد با دعا و با خواندن نماز شکر برای پیروزی اسلام و خواندن نماز حاجت برای کمال پیروزی خود در این جمعیت نورانی و خیل منصوب به امام زمان(عج) دخیل و شریک قرار دهد.

کد مطلب 2216816

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین