به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،بر اساس اعلام مرکز آمار، استان سمنان در شاخص تورم سالانه نیز به رتبه ۱۹ کشور رسیده است. این گزارش نشان میدهد استان سمنان پس از یک دوره طولانی قرار گرفتن در رتبه ۳۱ کشور در تورم سالانه، از بهمنماه ۱۴۰۴ روند متفاوتی را آغاز کرده است؛ بهگونهای که سمنان از رتبه ۳۱ کشور در دیماه سال گذشته به رتبه ۲۹ در بهمنماه، ۲۶ در اسفندماه، ۲۳ در فروردینماه و ۱۹ در اردیبهشتماه رسیده و طی چهار ماه اخیر، ۱۲ پله از انتهای جدول تورم سالانه کشور فاصله گرفته است.
نکته قابل توجه دیگر در گزارش اردیبهشتماه، وضعیت استان سمنان در گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» است. بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، تورم ماهانه این گروه در سمنان ۴.۸ درصد بوده که پایینترین نرخ در میان استانهای کشور به شمار میرود. این در حالی است که میانگین کشوری این شاخص ۹.۵ درصد ثبت شده و نزدیکترین استان به سمنان نیز تورم ۶.۵ درصدی را تجربه کرده و حتی در برخی استانها مانند چهارمحال و بختیاری به ۱۵ درصد نیز رسیده است.
مهمترین نکته در گزارش اخیر مرکز آمار ایران، تبدیل شدن این بهبود به یک روند است؛ روندی که همزمان با قرار گرفتن استان سمنان در جمع سه استان دارای کمترین تورم ماهانه و ثبت کمترین تورم ماهانه کشور در بخش کالاهای غیرخوراکی و خدمات، به ارتقای جایگاه استان از رتبه ۳۱ به ۱۹ کشور در تورم سالانه منجر شده است




نظر شما