۰ نفر
۱۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۳:۲۹
حکم مراجعه زن به پزشک مرد چیست؟

حجت‌الاسلام والمسلمین فلاح‌زاده در تبیین حکم شرعی مراجعه به پزشک غیرهمجنس گفت: اگر بیمار بتواند به پزشک همجنس مراجعه کند، مراجعه به غیرهمجنس در مواردی که مستلزم لمس یا نگاه حرام باشد، جایز نیست.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، حجت‌الاسلام والمسلمین فلاح‌زاده در پاسخ به این سؤال، نظر رهبرِ شهید انقلاب درباره حکم شرعی مراجعه مرد به زن برای تزریق آمپول و نیز مراجعه زن به پزشک مرد را تشریح کرده است.

پرسش:

مراجعه مرد به زن برای تزریق آمپول از نظر شرعی چه حکمی دارد؟ همچنین مراجعه زن به پزشک مرد، حکم شرعی‌اش چیست؟

پاسخ:

مراجعه بیمار به پزشک غیر همجنس — یعنی مردی به پزشک زن مراجعه کند یا زنی به پزشک مرد مراجعه نماید — حکم اولیه‌اش این است که جایز نیست. یعنی اگر برای شخص بیمار امکان داشته باشد که به پزشک همجنس مراجعه کند، مراجعه به پزشک غیر همجنس در صورتی که مستلزم نگاه حرام یا لمس بدن باشد، جایز نخواهد بود.

اما اگر بیمار در وضعیتی قرار گرفته باشد که ناچار است — مثلاً لازم است سرم یا آمپولی به وی تزریق شود و شرایط اورژانسی باشد، به‌گونه‌ای که فرصت یا امکان مراجعه به بیمارستان دیگر، تزریقاتی دیگر یا شهری دیگری برای معالجه یا معاینه وجود نداشته باشد — در این صورت از باب ناچاری و اضطرار اشکالی ندارد. البته باید به قدر ضرورت اکتفا شود؛ بنابراین اگر امر درمان مستلزم لمس و نگاه حرام باشد، تنها به همان مقدار که ضرورت دارد، نگاه و لمس مجاز است و بیش از آن جایز نیست.

این مسئله اختصاص به تزریق آمپول و سرم ندارد، بلکه در سایر امور معاینه‌ای و معالجه‌ای نیز جاری است.

خلاصه حکم: بیمار باید حتی‌المقدور به پزشک همجنس مراجعه کند، به‌ویژه در مواردی که مستلزم لمس یا نگاه حرام باشد. در وضعیت اضطراری و ناچاری، مراجعه به پزشک غیر همجنس اشکالی ندارد.

برای دانلود فایل صوتی اینجا را کلیک کنید.

کد مطلب 2228421

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =

آخرین اخبار