۰ نفر
۱۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۵۰
تسبیح خدا و ثواب آن از دید قرآن و احادیث

کسی که بگوید"سبحان الله و بحمده"خداوند برای او هزار هزار حسنه می نویسد و از او هزار هزار گناه نابود سازد و برای او هزار هزار درجه مقرر فرماید، کسی که زیادتر بگوید،خدا هم زیادتر خواهد نمود و کسی که طلب آمرزش کند،خدا او را خواهد بخشید.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، خداوند در آیات بسیاری از قرآن مجید تسبیح را متذکر شده و در چندین آیه امر به آن نموده است. از جمله در آیه یکم سوره اعلی چنین فرموده است: سبح اسم ربک الا علی؛ نام پروردگارت را که والاتر است، تسبیح گوی. همچنین آیه 3 سوره نصر می فرماید: پس خدای خود را حمد و ستایش کن و پاک و منزه دار.

در روایات نسبت به تسبیح زیاد سفارش شده و دعاهایی که در تعقیبات و غیرآن وارد شده چون دعاهای سحر، سمات، کمیل، جوشن و صدها دعای دیگر اثبات کننده این امر است. ما هر روز چندین بار در نمازهای خود، خدا را تسبیح نموده و بعد از نماز با تسبیح حضرت زهرا(س) سی و سه بار خدا را تسبیح می کنیم.

بنابر روایت مهر، پیامبر (ص) درباره پاداش تسبیح فرموده است: کسی که بگوید"سبحان الله و بحمده"خداوند برای او هزار هزار حسنه می نویسد و از او هزار هزار گناه نابود سازد و برای او هزار هزار درجه مقرر فرماید، کسی که زیادتر بگوید،خدا هم زیادتر خواهد نمود و کسی که طلب آمرزش کند،خدا او را خواهد بخشید.

با این روایت و با آن کرامت روشن خواهد شد که روزه دار تنها از راه نفس کشیدن چقدرمورد محبت الهی قرار می گیرد. از احسانهای دیگر پروردگار در این ماه مبارک یا در این مهمانی عبادت بودن خواب است. تا چه اندازه بنده نوازی دارد که روزه دار می خوابد و استراحت می کند و با اینکه در کمال آرامش، بدون رنج و زحمت آرمیده، اما خدا خواب او را عبادت به حساب می آورد و از آن بالاتر آنکه به بنده خود آب و غذا داده و او را سیر و سیراب می نماید چنانکه از امام موسی بن جعفر علیه السلام روایت شده قیلوله خواب کم قبل از ظهر نمایید زیرا که خداوند روزه دار را در خوابش غذا می خوراند و سیراب می نماید.

موضوع قبولی اعمال یکی از آرمانهای بشری است چنانکه محصل یک مدرسه و دانشجوی یک دانشگاه به قبولی خود در آخر سال افتخار دارد و به دیگران مباهات می نماید، همچنین یک انسان، بزرگترین افتخارش قبولی اعمال اوست و چقدر در اسلام سفارش شده عملی کنید که سبب قبولی اعمال شما شود و از اعمالی که مانع قبولی گردد بپرهیزید.

پیامبر اکرم(ص) فرموده است: عمل شما در این ماه مبارک و این مهمانی بزرگ الهی پذیرفته است و این خود یک نوع احسان و بنده نوازی است که عمل قبول گردد و در ضمن لیاقت طرف را هم می رساند چنانکه از حالات هابیل و قابیل و قرعه آنها و نذر مادرمریم کبری(مرثار) و قبولی بنای کعبه از حضرت ابراهیم و اسماعیل و مانند آن روشن خواهد شد. دیگر آنکه در حالات کفار و فاسقین،خداوند چنین عبارتی دارد، بگو شما انفاق کنید با رضایت یا با بی میلی، از شما قبول نخواهد شد چون ملت فاسقی هستید.(آیه 53 سوره توبه)

در روایات هم فراوان دیده می شود که معصیت سبب می شود عمل پذیرفته نشود و قبولی اعمال منوط به تقوا و پاکدامنی است که این مطلب از خود قرآن هم استفاده می شود.(آیه 27 سوره مائده)

کد مطلب 2229680

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =

آخرین اخبار