دلالی؛ عامل گرانی تخم مرغ در ایلام

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام با تأکید بر اینکه در تأمین کالاهای اساسی در استان مشکلی وجود ندارد، گفت: تولید مرغ در ایلام دو تا سه برابر نیاز استان است و گرانی تخم مرغ در بازار بیشتر ناشی از فعالیت واسطه‌ها و اختلاف قیمت از مرغداری تا بازار مصرف است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از ایلام، حشمت عزیزان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام درباره وضعیت تولید و عرضه محصولات اساسی در استان اظهار داشت: در زمینه تولید، تأمین و عرضه محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی در استان هیچ کمبودی وجود ندارد و بازار از نظر تأمین با مشکل خاصی مواجه نیست.

وی درباره وضعیت بازار مرغ در استان افزود: در حال حاضر میزان تولید مرغ در ایلام دو تا سه برابر نیاز استان است، حتی در ماه‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت که شرایط جنگی نیز وجود داشت، همچنان تولید مرغ گرم در استان بیش از نیاز داخلی بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام ادامه داد: در برخی مقاطع که کمبود موقتی در بازار ایجاد شد، از ذخایر مرغ منجمد استفاده شد و شرکت پشتیبانی امور دام نیز با تأمین به موقع این محصول توانست بازار را مدیریت کند؛ بنابراین در مجموع مشکلی در تأمین مرغ در استان وجود نداشته است.

عزیزان درباره چالش‌های بازار مرغ نیز گفت: بخشی از مشکلات مربوط به تفاوت قیمت در استان‌های همجوار است؛ زمانی که قیمت در استان‌های دیگر افزایش می‌یابد، برخی تمایل دارند مرغ تولیدی را به آن استان‌ها منتقل کنند که این موضوع بر بازار داخلی تأثیر می‌گذارد.

وی در ادامه به موضوع آرد و نان اشاره کرد و گفت: در جلسه اخیر شورای آرد و نان استان که با حضور استاندار برگزار شد، موضوع مصرف بالاتر از سرانه آرد در برخی شهرستان‌ها بررسی شد و مقرر شد با برنامه‌ریزی دقیق، آمار جمعیت روستایی و عشایری بازنگری شود تا آرد یارانه‌ای به مصرف کننده واقعی برسد و از هدررفت آن جلوگیری شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام درباره کیفیت نان نیز افزود: پس از اصلاح قیمت‌ها، کیفیت نان در برخی نانوایی‌ها بهبود یافته است.

وی افزود: دوره‌های آموزشی برای نانوایان نیز در نظر گرفته شده بود که به دلیل شروع جنگ متوقف شد، اما قرار است این آموزش‌ها از سر گرفته شود و نظارت بر عملکرد نانوایی‌ها افزایش یابد.

عزیزان درباره اطلاع‌رسانی ساعات کاری نانوایی‌ها نیز گفت: مقرر شده تابلوهای راهنمای نانوایی‌ها به صورت دقیق نصب شود و ساعت کاری در روزهای عادی و تعطیل و همچنین سهمیه آرد در ایام تعطیل روی تابلو درج شود تا شهروندان بتوانند بهتر برنامه‌ریزی کنند.

وی با اشاره به وضعیت گندم در استان تصریح کرد: در تأمین گندم و آرد نیز هیچ مشکلی وجود ندارد و حتی مازاد تولید استان به دیگر استان‌ها ارسال می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام بیان داشت: از نظر کیفیت نیز گندم تولیدی ایلام در رتبه سوم کشور قرار دارد.

عزیزان درباره وضعیت بازار تخم مرغ گفت: گرانی تخم مرغ بیشتر به دلیل فعالیت واسطه‌ها در بازار است؛ به عنوان نمونه، قیمت هر کیلو تخم مرغ از درب مرغداری تا رسیدن به دست مصرف کننده حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان اختلاف دارد که رقم قابل توجهی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام افزود: تلاش شده است از طریق تعاونی‌های مصرف و واحدهای صنفی منصف، این فاصله قیمتی کاهش یابد تا محصول با قیمت مناسب‌تری به دست مردم برسد. 

عزیزان اظهار داشت: در حوزه تولید تخم مرغ نیز استان در آستانه خودکفایی قرار دارد و به زودی کل نیاز استان در داخل تولید خواهد شد.

وی در پایان با اشاره به اقدامات نظارتی برای کنترل بازار گفت: نظارت‌ها بر بازار تشدید شده و تاکنون بیش از ۱۵ میلیارد تومان جریمه برای متخلفان در نظر گرفته شده است.

رئیس جهاد کشاورزی ایلام در پایان تصریح کرد: تیم‌های بازرسی به صورت مستمر و حتی در روزهای تعطیل با همکاری دستگاه‌های نظارتی و تعزیرات حکومتی بازار را رصد می‌کنند تا با تخلفات احتمالی برخورد شود.

48

کد مطلب 2230499

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

آخرین اخبار