به گزارش خبرآنلاین، چاپ سوم کتاب «آیتالله سیستانی و عراق جدید» نوشته مسیح مهاجری با اصلاحات جدید از سوی سازمان انتشارات روزنامه جمهوری اسلامی وارد بازار نشر شد.
در بخشی از مقدمه کتاب به قلم مهاجری آمده است: «... آنچه در عراق در سالهای 1382 تا 1390 جریان یافت، در عین حال که مبارزه با اشغالگری بود، نوعی عقلانیت و تدبیر را نیز به همراه داشت که توانست ساختاری نسبتاً قابل قبول به حاکمیت سیاسی این کشور ببخشد. بخش قابل توجهی از این دستاوردها را ملت عراق مدیون مرجعیت شیعه است که با بیداری و هوشیاری سیاسی و با تکیه بر فقاهت و معارف اسلامی توانست صحنه سیاسی عراق را علیه غم مشکلات و موانع زیادی که داشت به سوی انسجامی منطقی به پیش ببرد و عراق جدید را با توجه به آرای مردم و با احترام به خواست و اراده ملت عراق بنا کند. تاریخ عراق در عصر حاضر به ویژه در بخش مربوط به شکلگیری عراق جدید، این واقعیت را به روشنی به رخ میکشد که آیتالله سیستانی نقش مهمی در شکلگیری عراق جدید داشتند، نکتهای که در تاریخ عراق به ثبت رسیده و برای نسلهای آینده بسیار آموزنده خواهد بود. کتابی که اکنون در دست دارید، مجموعه یادداشتهایی است که اینجانب در سفر فروردین 1390 به عتبات عالیات، که در جریان آن توفیق دیدار با آیتالله سیستانی نیز دست داد، به سبک سفرنامه نگاشتم و از تاریخ 20 آذر تا 26 دی ماه همین سال طی 31 شماره در روزنامه جمهوری اسلامی به چاپ رسید. از این مقالات، در روزهای انتشار، استقبال زیادی شد و دوستان و بزرگانی توصیه کردند، این مجموعه در قالب کتاب منتشر گردد. در عمل به این توصیه، با افزودن اجمالی از زندگی آیتالله سیستانی و تصویر بخشی از پیامهای ایشان در دوران شکلگیری عراق جدید، این کتاب پدید آمد...»
وی همچنین در مقدمه این کتاب و در بیان ویژگی منحصر به فرد سفر سال 1390 خود با 5 سفر قبلی به عتبات عالیات با اشاره به 10برابر شدن قیمت اتاق هتلهای کربلا و نجف مینویسد:«آیت الله سیستانی، مرجع تقلیدی که در نجف حضور دارد اما حضورش در سرتاسر عراق کاملا محسوس است. خانه کوچک و خشت و گلی او در یکی از کوچه های باریک شارع الرسول نجف، در ظاهر فقط یک خانه معمولی است ولی اگر بگویم همه تشکیلات سیاسی و حکومتی و امنیتی عراق جدید را می توان فقط در یکی از اطاقهای همین خانه کوچک خلاصه کرد، سخن گزافی نگفتهام. این واقعیت را در این سفر لمس کردهام و به همین دلیل این سفر را در مقایسه با سفرهای قبلی، ویژه میدانم. آنچه در این کتاب خواهید خواند، شرح همین ویژگیاست.»
این عکس در بخش اسناد و مدارک کتاب درج شده است.
در بخشی از کتاب و روایت نویسنده از ملاقات با آیت الله سیستانی میخوانیم:
«ویژگی دیگری که اینجا توجه را جلب میکند، این است که آیتالله سیستانی به کسی اجازه دستبوسی نمیدهند. بعضی از همراهان که غیر روحانی بودند، وقتی با آیتالله مصافحه کردند به قصد دست بوسیدن دست ایشان خم شدند ولی موفق نشدند و علاوه بر ممانعت عملی، با عکسالعمل شفاهی آیتالله سیستانی هم مواجه شدند: جملهای که درباره نوع برخورد آیتالله در این زمینه در دفترچه یادداشتم نوشتهام این است: به هیچکس اجازه بوسیدن دستشان را ندادند و گفتند مصافحه کافی است و نیازی به بوسیدن دست نیست، این چه کاری است؟»
یکی دیگر از خصوصیات این مرجع تقلید، آنگونه که در این دیدار مشاهده گردید، این است که وقتی افراد حاضر به ایشان معرفی میشوند، خود را بیتفاوت نشان نمیدهند و از تکتک آنها احوال پرسی میکنند و حتی درباره شغل یا حسب و نسب آنها هم، البته به اقتضای وضعیت خود افراد، سوال میکنند. این توجه و اعتنا به افراد، روح و جان حاضران را با آیتالله مانوس میکند و با برقرار ساختن یک پیوند معنوی میان دوطرف، آنها را برای شنیدن سخنان کسی که در جایگاه مرجعیت قرار دارد و همه مشتاق هستند از چنین فرصتی حداکثر بهرهبرداری را به عمل آورند، مشتاقتر میکند.»
این کتاب با قیمت 3هزار تومان منتشر شده است.
ساکنان تهران برای تهیه این کتاب کافیست با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این کتاب ها را تلفنی سفارش بدهند.
6060
نظر شما