۰ نفر
۳۱ تیر ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۷
ذکری که انسان را سحرخیز می‌کند

امام باقر (ع) فرمودند: «هر بنده ای تصمیم بگیرد که هر ساعت و لحظه ای که خداوند بهتر از آن آگاه است بیدار شود، خداوند دو فرشته به او می گمارد تا او را در آن لحظه حرکت دهند.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، درباره بیدار شدن برای هر امری و یا برای خصوص دعا و استغفار روایاتی وارد شده است. از آن جمله جهت بیدار شدن برای هر امری منقول است که امام باقر (ع) فرمودند: «هر بنده ‏ای تصمیم بگیرد که هر ساعت و لحظه‏ ای که خداوند بهتر از آن آگاه است بیدار شود، خداوند دو فرشته به او می‏ گمارد تا او را در آن لحظه حرکت دهند.»

بنابر روایت مشرق، در روایتی پیرامون بیدار شدن برای خصوص دعا و استغفار، آمده است که حضرت ابی الحسن امام کاظم (ع)  فرمودند: «هر کس خواست شب بیدار شود، هنگام خوابیدن بگوید: «اللّهمّ، لا تنسنی ذکرک، و لا تؤمنّی مکرک، و لا تجعلنی من الغافلین، و أنبهنی لأحبّ السّاعات إلیک، أدعوک فیها فتستجیب لی، و أسألک فتعطینی، و أستغفرک و تغفر لی [یا: فتغفر لی‏]، إنّه لا یغفر الذّنوب إلّا أنت، یا أرحم الرّاحمین.»

حضرت (ع) فرمودند: «خداوند متعال دو فرشته را بر او می‏ گمارد تا او را بیدار نمایند، اگر بیدار شد که شد، وگرنه خداوند به آنان دستور می‏دهد که برای او استغفار نمایند. و اگر در آن شب مرد، در حال شهادت جان می‏ سپارد، و اگر بیدار شد، هر چه در آن وقت [یا: در آن جا] از خداوند متعال بخواهد به او عطا می‏ فرماید.»

در روایتی پیرامون بیدار شدن برای شب زنده داری و عبادت آمده که حضرت جعفر بن محمد به نقل از پدران بزرگوارش علیهم السلام از امیر المؤمنین (ع) نقل کرد که فرمودند: «رسول خدا (ص) فرمودند: «هر کس خواست هر مقدار از شب را بیدار شود، هنگام دراز کشیدن در محل خوابیدنش بگوید: «اللّهمّ، لا تؤمنّی مکرک، و لا تنسنی ذکرک، و لا تجعلنی من الغافلین. أقوم إن شاء اللَّه ساعة کذا و کذا.» خداوند، فرشته‏ ای را بر او می‏ گمارد که او را در همان لحظه بیدار نماید.»

در روایتی راجع به بیداری برای نماز آمده است موسی بن جعفر علیهما السلام فرمودند: «هر کس خواست شب برای نماز برخیزد و خواب نرود، هنگام رفتن به رختخوابش بگوید: «اللّهمّ، لا تؤمنّی مکرک، و لا تنسنی ذکرک، و لا تولّ عنّی وجهک، و لا تهتک عنّی سترک، و لا تأخذنی علی تمرّدی، و لا تجعلنی من الغافلین، و أیقظنی من رقدتی، و سهّل لی القیام فی هذه اللّیلة فی أحبّ الأوقات إلیک، و ارزقنی فیها الصّلاة و الشّکر و الدّعاء، حتّی أسألک فتعطینی، و أدعوک فتستجیب لی، و أستغفرک فتغفر لی، إنّک أنت الغفور الرّحیم.»

منابع:
کافی
فلاح السائل

کد مطلب 2249903

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین