خسروپناه: همدان مرکز جهانی طب ایرانی می‌شود

پیگیری ثبت رسمی همدان در مرکز جهانی طب ایرانی، شورای فرهنگ عمومی کشور و شورای عالی انقلاب فرهنگی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، عبدالحسین خسروپناه گفت: همدان می‌تواند به بزرگ‌ترین پژوهشگاه و آزمایشگاه طب ایرانی و سینوی تبدیل شود. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر ظرفیت‌های علمی و تاریخی همدان، افزود: راه‌اندازی مرکز جهانی طب ایرانی می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد یکی از بزرگ‌ترین پژوهشگاه‌ها و آزمایشگاه‌های گیاهان دارویی و طب ایرانی و سینوی در همدان باشد.

عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی که در نخستین اجلاس سالانه مرکز جهانی طب ایرانی در همدان سخن می‌گفت، با گرامیداشت روز بزرگداشت ابن‌سینا و روز پزشک، از راه‌اندازی دبیرخانه دائمی این مرکز در همدان تقدیر کرد.

وی اظهار داشت: امیدواریم همدان به بزرگ‌ترین پژوهشگاه و آزمایشگاه گیاهان دارویی و طب ایرانی و سینوی تبدیل شود و ظرفیت‌های علمی موجود در این استان بیش از گذشته مورد استفاده قرار گیرد.

خسروپناه با اشاره به چالش‌های پزشکی امروز گفت: پزشکی تنها یک علم نیست، بلکه با علوم انسانی، مهندسی و فناوری‌های نوین پیوند خورده است. در کنار توسعه درمان، باید توجه بیشتری به پیشگیری و اصلاح سبک زندگی داشته باشیم؛ چراکه هزینه پیشگیری بسیار کمتر از درمان است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سیاست‌های کلی سلامت و مصوبات این شورا افزود: در سیاست‌های سلامت کشور بر عدالت در سلامت، اصلاح سبک زندگی، سلامت جسمی و روانی و معنوی و همچنین توجه به طب ایرانی تأکید شده است.

وی در ادامه با تشریح جایگاه ابن‌سینا گفت: برای شناخت طب سینوی نباید تنها به کتاب قانون اکتفا کرد، بلکه باید مجموعه آثار و منظومه فکری ابن‌سینا را مورد توجه قرار داد. در این منظومه، سلامت تنها سلامت جسم نیست و ابعاد روحی و معنوی انسان نیز مورد توجه قرار گرفته است.

خسروپناه تأکید کرد: طب ایرانی و طب مدرن الزاماً در تقابل با یکدیگر نیستند و می‌توانند مکمل هم باشند. برای توسعه طب ایرانی نیز باید درباره گیاهان دارویی و روش‌های درمانی، پژوهش‌های آزمایشگاهی و علمی دقیق انجام شود.

وی در پایان گفت: طب حکمی در حکمت سینوی نهفته است و این میراث می‌تواند در سیاست‌گذاری سلامت، پیشگیری و درمان و اقتصاد سلامت مورد استفاده قرار گیرد.

استاندار همدان گفت: ظرفیت‌های کم‌نظیر علمی و پیشینه تاریخی این منطقه ایجاب می‌کند که همدان رسماً به عنوان کانون طب سنتی و ایرانی شناخته شود

استاندار همدان از تصویب پیشنهاد ثبت رسمی عنوان همدان، مرکز جهانی طب ایرانی در شورای فرهنگ عمومی کشور و شورای فرهنگ عمومی استان و ارسال آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تایید نهایی خبر داد.

حمید ملانوری‌شمسی در نشست شورای فرهنگ عمومی استان همدان که با حضور حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی‌موثقی، نماینده ولی‌فقیه در استان برگزار شد، با اشاره به جایگاه تاریخی شیخ‌الرئیس بوعلی‌سینا در همدان اظهار داشت: ظرفیت‌های کم‌نظیر علمی و پیشینه تاریخی این منطقه ایجاب می‌کند که همدان رسماً به عنوان کانون طب سنتی و ایرانی در سطوح ملی و بین‌المللی شناسانده شود.

وی با اشاره به هماهنگی‌های صورت‌گرفته با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان موظف است اقدامات حقوقی و اداری لازم را جهت ثبت این عنوان در اسناد بالادستی پیگیری کند.

استاندار همدان همچنین از تصویب برنامه ایجاد زیرساخت‌های علمی مکمل در استان خبر داد و افزود: برای حمایت فنی و دانشگاهی از این طرح، مسئولیت تدوین شیوه‌نامه اجرایی و فراهم‌سازی مقدمات راه‌اندازی پژوهشگاه و آزمایشگاه تخصصی گیاهان دارویی و طب ایرانی به دانشگاه علوم پزشکی همدان محول شده است تا بتوان از پتانسیل گیاهان دارویی منطقه بهره‌برداری تخصصی کرد.

کد مطلب 2264446

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =

آخرین اخبار