برگزاری نشست استانبول پس از امضای پیمان دفاعی مکه / رهبران ارشد دفاعی و دیپلماسی پاکستان و عربستان به ترکیه می‌روند

مقام‌های ارشد ترکیه، عربستان سعودی و پاکستان روز دوشنبه برای برگزاری نخستین نشست کمیته مشترک پیمان دفاعی که در ماه جاری به امضا رسید، در استانبول گرد هم می‌آیند.

به گزارش خبرآنلاین، یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه ترکیه اعلام کرد «پیمان دفاع مشترک سه‌جانبه پاکستان، عربستان و ترکیه» که در تاریخ ۷ اوت به امضا رسید، سه کشور هم‌پیمان آمریکا را که از نبرد خاورمیانه و حملات موشکی ایران به صادرکنندگان نفت خلیج فارس نگران هستند، گرد هم آورده است. این پیمان با هدف تقویت بازدارندگی دسته‌جمعی در برابر هرگونه اقدام تجاوزکارانه تنظیم شده و بند دفاع دسته‌جمعی آن مانند ماده ۵ پیمان ناتو تاکید می‌کند که حمله مسلحانه به هر یک از این سه کشور، حمله به تمامی آنها تلقی خواهد شد.

بر اساس اعلام وزارت امور خارجه ترکیه، وزرای امور خارجه، وزرای دفاع و رؤسای ستاد کل نیروهای مسلح این سه کشور در نشست استانبول حضور خواهند یافت. منبع دیپلماتیک ترکیه‌ای تصریح کرد: «مسائل امنیت بین‌المللی در دستور کار این نشست قرار دارد.» گفتگوها بر افزایش توانمندی‌های دفاعی، ارتقای ارتقای هم‌افزایی نیروهای مسلح و تعمیق همکاری‌ها در صنایع دفاعی از جمله تولید و توسعه مشترک تجهیزات متمرکز خواهد بود.

این سه کشور نگرانی‌های مشترکی درباره مواضع نظامی اسرائیل و ایران دارند؛ آن هم در شرایطی که ایالات متحده به عنوان متحد دیرینه آنها، در مهار بحران منطقه‌ای که به یک بحران جهانی انرژی منجر شده، با چالش‌های جدی مواجه است.

در این میان، دولت ترکیه اعلام کرده که این پیمان دفاعی میان آنکارا، اسلام‌آباد و ریاض قابلیت گسترش دارد و مصر می‌تواند یکی از نامزدهای احتمالی برای پیوستن به آن باشد. آنکارا همچنین تاکید کرده است که این توافق جایگزین پیمان‌ها و تحالف‌های موجود منطقه نخواهد بود.

منابع خبرگزاری رویترز تاکید می‌کنند که برگزاری این نشست در استانبول نشان‌دهنده اراده جدی سه کشور برای عملیاتی ساختن مفاد این پیمان دفاعی در کوتاه‌ترین زمان ممکن است.

۴۲/۴۲

کد مطلب 2267480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین