کلید امارات مرکز پژوهش​های مجلس از امروز به کاظم جلالی سپرده شد تا سکان امور این مرکز 17 ساله را پس از احمد توکلی در دست بگیرد.

به گزارش خبرآنلاين، جلالي چهارمين رئيس اين مرکز پس از جواد لاريجاني – در دوره مجلس پنجم-، محمدرضا خاتمي –در دوره مجلس ششم- و احمدتوکلي –در دوره مجالس هفتم و هشتم- است. او که فارغ التحصيل علوم سياسي است، پيش از اين نيز مسئول دفتر سياسي مرکز پژوهش​ها بود. اگرچه جلالي 16 سال از توکلي جوان​تر است اما آنجا که رئيس سابق مرکز پژوهش​ها از رويکرد جوان​گرايي در جذب پژوهشگران اين مرکز سخن مي​گفت؛ به کنيه خطاب به رئيس جديد اظهار داشت: بنده از تعداد انگشت‌شماري از دوستان قبلي به واسطه تسلط بر حوزه كاري‌شان دعوت كردم ولي تمام تلاش بر اين بوده كه از نخبگان جوان استفاده شود، من خيلي پيرمردم و البته آقاي جلالي نيز جزء پيرها حساب مي‌شود.
جلالي با قدرداني از زحمات توکلي، «آسيب‌شناسي دقيق و تجديدساختار» را مهمترين برنامه خود براي حضور در اين مرکز دانست و گفت: ضرورت دارد كه رابطه معناداري بين نمايندگان و مركز پژوهش‌هاي مجلس به وجود آيد، البته تلاش‌هايي در اين خصوص صورت گرفته كه نيازمند است كامل‌تر شود. اين امر نيازمند نوعي رابطه دوسويه و تعاملي است يعني اقداماتي نيز بايد در درون مجلس از سوي نمايندگان انجام شود. به گفته وي، تا مجلس ششم 87 درصد نمايندگان قائل بودند كه نتايج مركز پژهش​ها نقشي براي تصميمات آنها نداشته اما پس از آن رابطه بين نمايندگان و مركز پژوهش‌ها از حالت انفعالي خارج شده و به يك رابطه دوسويه تبديل شده است. توکلي هم معتقد بود که مواضع مرکز پژوهش​ها در مجلس ششم، نظري بوده و جهت‌گيري‌هايش با مباني جمهوري اسلامي سازگاري نداشته است.
تاکيد بر کارشناسانه بودن مواضع مرکز پژوهش​ها و پرهيز از سايه افکندن نظرات و سلايق شخصي، شاه کليد سخنان جلالي بود که مي​گفت: نظر اشخاص و اميال ديگران نمي‌تواند در اين مركز تاثيرگذار باشد و در واقع مركز پژوهش‌‌ها يك مركز حاكميتي كاربردي است. توکلي هم با بيان اينکه در دو دوره هفتم و هشتم مجلس، مركز پژوهش‌ها نقش محوري در تبيين و تصويب حدود بيست قانون مهم كشور داشته است؛ از کارشناسانه بودن مواضع مرکز پژوهش​ها گفت و شاهد مدعايش را اينگونه شرح داد: دفاع از نقش دولت در بانك مركزي از سوي مرکز پژوهش​ها در حالي رخ داد برخلاف جو مثلث بود.
توکلي در ادامه سخنان جلالي که از مرکز پژوهش​ها به عنوان يک «مركز حاكميتي كاربردي» نام برده بود، اظهار داشت: طبق قانون، مركز پژوهش‌ها نهادي پژوهشي و كاربردي است كه در آن امر و نهي جايگاهي ندارد و بايد آزادي، جولان فكر، گردش اطلاعات و اظهارنظر حكم‌فرما باشد. مركز پژوهش‌ها بايد در امر حكومت فعاليت كند و هدف از آن تامين و حفاظت استقلال آزادي در پژوهش است.
ديگر مباحث مطروحه در اين نشست را در ادامه بخوانيد:
چکيده سخنان کاظم جلالي
چکيده سخنان احمد توکلي
* مركز پژوهش‌هاي مجلس بايد محل تجميع تمام نخبگان باشد چه نخبگان دانشگاهي و چه آن دسته از نخبگاني كه نخبگان تجربي نظام هستند زيرا پس از 30 و اندي سال از گذشت انقلاب نيروهايي وجود دارند كه نخبه و خبره هستند.
* در بخش تقنين قوانين نيز بايد اقدامات مناسب انجام شود. اسناد بالادستي نظام مانند سند چشم‌انداز بيست ساله و يا سياست‌ها‌ي كلي نظام از جمله مواردي هستند كه بايد بررسي شود كه در چه بخش‌هايي از اين اسناد غفلت انجام شده كه برطرف گردد و يا موادي در برنامه پنج ساله وجود دارد كه نياز به تدوين قوانين دارد.
* مسائلي مانند تعريف مشخص از جرم سياسي از آن دسته است كه معطل مانده و در برنامه توسعه قبلي نياز داشت كه اين عبارت تعريف شود اما هنوز اين كار انجام نشده است، همچنين قانون رياست‌جمهوري يك قانون مندرسي است كه هنوز شرط رياست‌جمهوري قانون خواندن و نوشتن است كه اين بايد تغيير كند و كار جدي انجام شود.
*كشوري هستيم كه هنوز داراي احزاب قوي نيستيم و ضرورت دارد كه نظارت دقيقي در كشور صورت گيرد زيرا در بسياري از كشورها احزاب قوي به گونه‌اي فعاليت دارند كه دولت در سايه را تشكيل مي‌دهند؛ بنابراين بايد تمام مسائل و مشكلات به صورت كاملا هدفمند و برنامه‌ريزي شده مانيتور و پيگيري شوند.
* هر چه مركز پژوهش‌ها توليد مي‌كند بايد در تقويت مباني و تامين مقاصد جمهوري اسلامي به كار گيرد، موضوعي كه بنده از ابتداي در دست گرفتن رياست مركز پژوهش‌ها به آن تاكيد كردم تا برون‌رفت كار به تحقق اهداف قانون اساسي كمك كند.
* مديران مركز پژوهشها بايد به مباني اين نهاد پژوهشي و مقاصد نظام باور و التزام داشته باشند.بر اين اساس در ابتداي تصدي رياست اين مركز، پژوهشگراني را كه ملتزم به نظام نبودند از اين مركز استعفا كردند .پرهيز از آوردن دوست و رفيق بدون دليل در مركز و جذب، آموزش و ارتقاي نخبگان جوان از ديگر راهكارهاي اتخاذ شده در اين مركز بوده است. شبكه نخبگان در اين مرکز تشكيل شد.
*نظر كارشناسي‌مان با شنيدن تمامي نظرات ارائه شده است.
*مركز پژوهش‌ها در گزارش‌هاي خود تلاش كند نيازهاي نمايندگان را تامين كند.
* یکی از راهبردهای ما شریک کردن مردم بود؛ ما از این طریق امکان نقد گزارش مرکز در جامعه را فراهم کردیم و فشار افکار عمومی در مجلس برای تصمیم‌گیری علمی را به وجود آوردیم؛ همچنین از این طریق ارتقاء جایگاه مجلس به دلیل آگاهی مردم از پشتوانه کارشناسی تصمیمات انجام شد و نتیجه آن افزایش مشارکت سیاسی مردم بود. راهبرد ما کار عالمانه، خیرخواهانه و مستقلانه بود. شرط توفیق در تأثیرگذاری عینیت، خیرخواهی در مقیاس ملی و استقلال از هرنوع فشار است.
 
گفتني است در مراسم توديع و معارفه​اي که براي روساي قديم و جديد مرکز پژوهش هاي مجلس برگزار شد، علي لاريجاني به همراه دو تن از معاون خود –اميدوار رضايي و علي افراشته – و چندتن از ديگر نمايندگان نيز حضور داشتند. لاريجاني با ارائه لوح تقديري از زحمات توكلي قدرداني كرد و همچنين حكم رياست جلالي را اعطا نمود. در اين مراسم هدايايي از طرف دفاتر مركز پژوهش‌ها به احمد توكلي داده شد كه توكلي اين هدايا را به شهبازي جانباز اين مركز اهدا كرد.
/2929
 
کد خبر 229568

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین