سرپرست معاونت سیاسی استاندار مازندران: ظرفیت‌های تاریخی مازندران به‌درستی در سطح ملی معرفی نشد

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران با تأکید بر اینکه ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و هویتی این استان هنوز به‌ درستی در سطح ملی معرفی نشده است، خواستار تبدیل برنامه‌های هفته مازندران به یک جریان فرهنگی مستمر و راهبردی شد.

به گزارش خبرآنلاین از مازندران، مصطفی سوادکوهی در نشست با اعضای شورای سیاست‌گذاری برگزاری هفته مازندران، ضمن قدردانی از تلاش فعالان و دغدغه‌مندان حوزه فرهنگ و هویت بومی اظهار کرد: هرچه بیشتر با پیشینه و ظرفیت‌های این سرزمین آشنا می‌شویم، ضرورت توجه به مظلومیت فرهنگی مازندران و معرفی شایسته داشته‌های آن را بیشتر احساس می‌کنیم؛ استانی که سهمی بزرگ در تاریخ، فرهنگ و افتخارات ایران دارد، اما هنوز آن‌گونه که باید شناخته نشده است.

وی با طرح این پرسش که آیا برنامه‌های پیش‌بینی‌شده متناسب با ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی مازندران است، افزود: باید از خود بپرسیم به‌عنوان شهروندان این استان، تا چه اندازه از حجم و کیفیت فعالیت‌هایی که برای معرفی مازندران انجام می‌شود رضایت داریم. خدمات، مجاهدت‌ها و افتخارآفرینی مردم این دیار در عرصه‌های گوناگون، ظرفیت بسیار گسترده‌ای برای روایت و معرفی دارد که نباید از کنار آن به‌سادگی عبور کرد.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران با اشاره به درخشش جوانان استان در عرصه‌های جهانی و بین‌المللی، به‌ویژه در کشتی و ورزش پهلوانی، تصریح کرد: جوانان مازندران امروز در میدان‌های بزرگ جهانی برای ایران افتخارآفرینی می‌کنند. این نسل، پهلوانان امروز مازندران است و موفقیت‌های آنان باید در کنار پیشینه پرافتخار ورزش و فرهنگ پهلوانی استان، به‌عنوان بخشی از هویت معاصر مازندران معرفی شود.

سوادکوهی با اشاره به جایگاه تاریخی و دینی مازندران و شکل‌گیری نخستین حکومت شیعی در این سرزمین خاطرنشان کرد: هویت مازندران تنها در جغرافیا، طبیعت و جاذبه‌های گردشگری خلاصه نمی‌شود؛ این استان برخوردار از پیشینه‌ای عمیق در حوزه فرهنگ، دین، تاریخ و تمدن است. اگر امروز در بخشی از جامعه جوان با چالش‌های هویتی مواجه هستیم، یکی از دلایل آن، کم‌کاری در معرفی و تبیین میراث بزرگان و شخصیت‌هایی است که در طول قرن‌ها برای اعتلای این سرزمین تلاش کرده‌اند.

وی با قدردانی از پیشکسوتان و فعالان فرهنگی که در دوره‌های مختلف برای حفظ و اشاعه فرهنگ مازندران کوشیده‌اند، از جمله حسین اسلامی، یاد کرد و با گرامیداشت مرحوم حاج قاسم ایران‌منش، تلاش‌های چهره‌های دغدغه‌مند در این عرصه را ارزشمند دانست.

بسیج ظرفیت مدیریتی استان برای پاسداشت فرهنگ مازندران

سوادکوهی با اشاره به تأکید استاندار مازندران بر استفاده از تمام ظرفیت‌های مدیریتی استان برای معرفی فرهنگ و تمدن این دیار گفت: رویکرد مدیریت استان، حمایت همه‌جانبه از برنامه‌های فرهنگی و هویتی مازندران است و دستگاه‌های اجرایی باید متناسب با مسئولیت خود در کنار شورای سیاست‌گذاری قرار گیرند.

وی افزود: فرمانداران و شهرداران شهرستان‌ها نیز با همکاری مشترک و بهره‌گیری از ظرفیت‌های محلی، در پشتیبانی و اجرای برنامه‌ها نقش‌آفرینی کنند. همچنین دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی مرتبط باید امکانات و توانمندی‌های خود را برای تحقق اهداف این حرکت فرهنگی به میدان بیاورند.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران با تأکید بر ضرورت عبور از نگاه مناسبتی به هفته مازندران اظهار کرد: نباید فعالیت‌ها صرفاً به چند روز یا چند هفته محدود شود و پس از پایان مراسم، همه‌چیز به فراموشی سپرده شود. انتظار این است که مسائل فرهنگی، اجتماعی و هویتی مازندران در تمام طول سال در دستور کار مدیران استان قرار داشته باشد.

وی با تأکید بر ضرورت شکل‌گیری برنامه‌ای راهبردی و برخوردار از دبیرخانه فعال ادامه داد: شورای سیاست‌گذاری باید با استفاده از تجربه صاحب‌نظران و فعالان فرهنگی، برنامه‌هایی ماندگار و دارای خروجی مشخص برای سال جاری و سال‌های آینده تدوین کند؛ برنامه‌هایی که آثار آن در معرفی فرهنگ بومی، تقویت هویت نسل جوان و شناساندن ظرفیت‌های تمدنی مازندران نمایان شود.

ظرفیت‌های شهرستان‌ها؛ بخشی از روایت جامع مازندران

سوادکوهی همچنین با استقبال از پیشنهادهای مطرح‌شده برای معرفی ظرفیت‌ها و موضوعات اختصاصی شهرستان‌ها، این رویکرد را فرصتی برای غنای بیشتر برنامه‌های هفته مازندران دانست و گفت: هر شهرستان برخوردار از داشته‌ها و توانمندی‌هایی است که باید در یک روایت جامع از هویت استان دیده شود.

وی با اشاره به نشست اخیر استاندار مازندران درباره ظرفیت محصولات کشاورزی شهرستان‌های استان با حضور معاونت اقتصادی، اظهار کرد: معرفی توانمندی‌های شهرستان‌ها باید ابعاد مختلفی را دربرگیرد و در کنار میراث تاریخی و فرهنگی، صنایع دستی و محصولات کشاورزی هر منطقه نیز به‌درستی معرفی شود.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران در پایان تأکید کرد: هدف از برگزاری هفته مازندران، صرفاً اجرای چند برنامه و بزرگداشت یک مناسبت نیست؛ بلکه باید زمینه‌ای فراهم شود تا داشته‌های تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی استان به شکلی شایسته معرفی و این سرمایه ارزشمند به نسل‌های آینده منتقل شود.

کد مطلب 2296480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =

آخرین اخبار