عضو هيات مديره انجمن جراحان قلب ايران درباره نقش تغذيه در افزايش كلسترول خوب خون، اظهار كرد: مواد غذايي حاوي امگا 3، گردو، روغن بذر كتان و زيتون در افزايش كلسترول خوب خون كه محافظتكننده عروق است، موثر واقع ميشوند.
دكتر محراب مرزبان درباره تاثير افزايش كلسترول خون در ابتلا به بيماريهاي قلبي، عنوان كرد: كلسترول به دو نوع HDL و LDL تقسيم ميشود. HDL يا كلسترول خوب، محافظتكننده عروق است و به هر ميزان كه افزايش پيدا كند، جدارههاي عروقي سالمتر ميمانند.
وي ادامه داد: LDL يا كلسترول بد خون، قابليت رسوب در جدارههاي عروقي بدن را دارد و افزايش آن احتمال ابتلا به گرفتگي عروق را بالا ميبرد.
وي با بيان اينكه ورزش و مصرف برخي مواد غذايي منجر به افزايش كلسترول خوب خون ميشود، عنوان كرد: در مقابل از عواملي كه باعث افزايش كلسترول بد ميشوند، ميتوان از متابوليسم كبدي و وراثت نام برد، اما تغذيه نقش كمتري در افزايش كلسترول بد بازي ميكند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، مصرف مواد غذايي مانند روغنهاي اشباع، گوشت قرمز، لبنيات پرچرب، زرده تخممرغ و روغنهاي كم كيفيت باعث افزايش كلسترول بدخون دانست و گفت: تغذيه در افزايش كلسترول بد خون، 25 درصد نقش دارد.
مرزبان درباره نقش تغذيه در افزايش كلسترول خوب خون نيز اظهار كرد: مواد غذايي حاوي امگا 3 ، گردو، روغن ماهي، روغن بذر كتان و روغن زيتون در افزايش كلسترول خوب خون موثر هستند.
وي درباره كرههاي گياهي گفت: مصرف كرههاي گياهي را توصيه نميكنيم، هر چند بهتر از كرههاي حيواني هستند، ميزان كلسترول آنها 50 درصد كرههاي معمولي است.
301301
نظر شما