محمد شریعتمداری، وزیر بازرگانی دولت هشتم در گفت و گو با هفته نامه تجارت فردا درباره شرکت در انتخابات و دیپلماسی اقتصادی توضیح داد.

نام محمد شریعتمداری که روزگاری در دولت هشتم به عنوان وزیر بازرگانی بر سر زبان ها بود در حال حاضر به حکم رهبری انقلاب عضو شورای راهبردی روابط خارجی کشور  مطرح است تا بخشی از گفت و گو با او بر سر مسائل سیاسی باشد. او در این بخش از گفته های خود پیرامون حضور یا عدم حضور در دور یازدهم انتخابات ریاست جمهوری توضیح داده است.

وقتی او در مقابل این پرسش قرار می گیرد که « فکر می‌کنید عرصه انتخابات آینده عرصه انتخابات نامزدهای اقتصادی خواهد بود؟ » به این شکل پاسخ داده است: « من امیدوارم که چنین بشود. من فکر می‌کنم مردم به این جمع‌بندی رسیده‌اند که یک اقتصاددان در زمینه معیشت‌شان بهتر می‌تواند کمک کند. کارآفرینان نیز بر همین عقیده هستند. بنابراین به دنبال فردی خواهند بود که این مشکل را حل کند. من فکر می‌کنم مردم به این جمع‌بندی رسیده‌اند که ما اگر امروز به آنها پول بدهیم، فردا بروند در بازار ببینند که پولشان ارزش ندارد، این پولی که ما داده‌ایم را نمی‌خواهند. ارزش پولشان را می‌خواهند. »

همچنین در بخشی دیگر از گفت و گو با محمد شریعتمداری به نقد او دیپلماسی اقتصادی دولت اشاره شده است و مصاحبه کننده از او پرسیده است: « فکر می‌کنید اجلاسی که هفته آینده برگزار خواهد شد تا چه اندازه برای ایران یک فرصت است؟ » و شریعتمداری در پاسخ گفته است: « اجلاس غیرمتعهدها به تجدید حیات احتیاج دارد. امروز غیرمتعهدها دارای آن اقتداری نیست که در شروع فعالیتش داشت. در دنیا امروز نظم دیگری مستقر شده است. دوران جنگ سرد تمام شده و ما شرایط شروع تاسیس غیرمتعهدها را نداریم. به نظر من غیرمتعهدها نیاز به تجدید حیات دارد. نیاز به تجدید عهد دارد. نیاز به تعریف تعهد دارد. امروز کشورهای غیرمتعهد در کنار هم جمع می‌شوند حرفی را می‌زنند و می‌روند بی آنکه در دنیای واقعی اثرگذار باشد. به این ترتیب اگر می‌خواهیم نقش غیرمتعهدها پر‌رنگ و اثر‌گذار باشد باید توجه آنها را به این نکته جلب کنیم که مستقل تصمیم بگیرند و اگر به طور مثال در نشست‌های دوره‌ای خود نسبت به موضوعی اعلام نظر کردند، این نظر در عرصه تصمیم‌گیری‌های بین‌المللی در سازمان‌هایی نظیر سازمان ملل هم قابل استناد و اتکا باشد. مثلاً در مورد حق مسلم هسته‌ای ایران غیرمتعهدها در اجلاس‌های گوناگون این حق را برای ایران قائل شده‌اند اما در شورای امنیت سازمان ملل و خود سازمان ملل، تعداد آرایی که با ایران همکاری می‌کنند به حداقل‌ها کاهش یافته است. این نشان می‌دهد که آثار و نتایج عملی تصمیمات غیرمتعهدها در عرصه بین‌الملل مشاهده نمی‌شود. پس غیرمتعهدها نیاز دارد به تعریف مجدد تعهد. به چه چیزی متعهد هستند و به چه چیز متعهد نیستند؟ من فکر می‌کنم اجلاس تهران که در آن یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایش سخنرانی رهبری معظم انقلاب اسلامی ایران، بدون هرگونه وابستگی جناحی به هیچ‌کدام از اندیشه‌های موجود در جهان در زمینه بحث روابط بین‌الملل است، فرصتی باشد برای حرکت به این سمت. حرکت به این سمت که غیرمتعهدها خودشان را مجدداً باز‌یابند. »

شریعتمداری در بخش دیگری از گفت و گوی خود انتقاد خود به دیپلماسی اقتصادی دولت را اینگونه مطرح کرده است: « من واقعاً کنجکاوم بدانم حاصل هزینه‌کرد میلیاردها دلار درآمد نفتی کشور طی سال‌های اخیر چه بوده است؟ روزی باید پاسخ بدهند که حدود 700 میلیارد دلار از منابع کشور که بیشتر از درآمدهای نفتی سه دولت دیگر بوده طی هفت سال چگونه هزینه شده است؟ حداقل در چهار سال اول موجودی صندوق ذخیره ارزی حدود 300 میلیارد دلار بود و همه آن هزینه شد. باید نتایج آن را امروز به شکلی در اقتصاد ایران، در معیشت خانوارها، در نرخ تورم، در رشد تولید، در واحدهای صنعتی بزرگ، در حذف برداشت بی‌رویه از سفره‌های نفت و گاز، در ایجاد واحدهای صنعتی بزرگ فولاد و پتروشیمی مشاهده کنیم. این استفهام انکاری از این جهت است که بیشتر ما می‌دانیم، نحوه هزینه کردن این منابع طی این سال‌ها صحیح نبوده است. اما صحبت از عدم شفافیت حساب‌ها نیست. »
3939
 

کد خبر 238471

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۴
    3 0
    این سخنان برای اعلام حضور ایشان در انتخابات سال 92 هست

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین