۰ نفر
۶ شهریور ۱۳۹۱ - ۲۳:۳۰

فرانچسکو رزی که امسال در جشنواره ونیز جایزه شیر طلای یک عمر دستاورد را دریافت می‌کند، یکی از چهره‌های پیشرو سینمای ایتالیا است.

به گزارش خبرآنلاین، سابقه حضور رزی 89 ساله در لیدو به سال 1958 بازمی‌گردد که با «چالش» اولین فیلم بلند داستانی خود جایزه ویژه هیئت داوران ونیز را برد.
 

رزی به تاثیر نئورئالیسم همین طور فیلمسازان آمریکایی، الیا کازان و جان هیوستن روی اولین فیلم خود اشاره می‌کند. «چالش» درباره یک خلافکار خرده‌پا ناپلی است که کنترل خانواده‌های تبهکار بر بازار سبزی شهر را به چالش می‌کشد.
 

رزی در عین حال با اشاره به سومین فیلمش «سالواتوره جولیانو» که در 1962 ساخته شد، می‌گوید: «نگاه زیبایی‌شناختی من در این فیلم به خلاقیت زبان‌شناختی درون رئالیسم انتقادی تحول پیدا کرد.»
 

«سالواتوره جولیانو» که جایزه خرس نقره‌ای بهترین کارگردان را از جشنواره برلین برای رزی به همراه داشت، یک تحقیق بسیار دقیق درباره قتل قانون‌شکن افسانه‌ای اهل ناپل در 1950 است.
 

رزی در این فیلم از یک سبک خاص استفاده کرد. او قهرمان خود را نشان نداد که یک تمهید روایی بدیع بود و به قول خود رزی «تا آن زمان در سینمای آمریکا استفاده نشده بود.»

آلبرتو باربرا مدیر هنری جشنواره فیلم ونیز، رزی را به خاطر دقت کامل او در بازسازی وقایع تاریخی و اینکه هیچگاه در سطوح سیاسی یا قومی تن به مصالحه نداده و همه این‌ها را با نوعی جذاب از داستان‌گویی و سبک بصری باشکوه تلفیق کرده، مورد تحسین قرار داد.


 

باربرا ماه مه گذشته همزمان با اعلام خبر اعطاء جایزه شیر طلای یک عمر دستاورد جشنواره ونیز 2012 به رزی درباره او گفت: «رزی در دوران کاری طولانی هرچند نه خیلی پرکار خود تاثیر فراموش‌نشدنی بر تاریخ سینمای ایتالیا پس از جنگ جهانی دوم گذاشته است. کار او به لحاظ روش، سبک، سختگیری اخلاقی و توانایی در آوردن مسائل اجتماعی اضطراری روی پرده سینما، روی چند نسل از فیلمسازان در سراسر دنیا تاثیر گذاشته است.»
 

جشنواره ونیز در 1963 جایزه شیر طلایی را برای فیلم «دست‌ها روی شهر» به رزی اعطاء کرد. فیلم او یک درام با موضوع حرص و فساد درباره بساز و بفروش‌های درنده‌خو و دوستان سیاستمدار آن‌ها در ناپل است.
 

لیدو امسال همچنین نسخه ترمیم‌شده فیلم مافیایی «ماجرای ماتئی» را به نمایش می‌گذارد که رزی به خاطر آن در 1972 جایزه نخل طلای جشنواره کن را برد. این فیلم هم درباره یک مرگ اسرارآمیز است و وارد حوزه‌هایی مانند قدرت‌های نفتی، کاپیتالیسم و اقتصاد جهانی می‌شود، فیلمی که به گفته باربرا «هنوز کاملا واقعی است.»
 

رزی کار در سینما را به عنوان دستیار لوکینو ویسکونتی کارگردان سرشناس ایتالیایی آغاز کرد و از سال‌های 1950 تا 1997 به عنوان کارگردان سینما حضوری فعال داشت. «لاکی لوچانو»، «جسدهای سرشناس»، «مسیح در ابولی توقف کرد»، «سه برادر»، «وقایع‌نگاری یک مرگ از پیش اعلام شده» و «ارتباط پالرمو» از دیگر آثار این فیلمساز متولد ناپل است.
 

رزی می‌گوید: «من همیشه ضرورت ساخت فیلم‌هایی را حس کردم که به درک واقعیت چیزها کمک کند، واقعیت سیاست، اقتصاد و همین طور جامعه جنایتکار که کاملا به هم پیوسته هستند. این ارتباط‌ها امروز بدتر هستند و حتی بیشتر باعث نگرانی شده‌اند.»
 

شصت و نهمین جشنواره فیلم ونیز 29 اوت تا 8 سپتامبر (8 تا 18 شهریور) برگزار می‌شود.
 

ورایتی / 26 اوت / ترجمه: علی افتخاری
 

5858

 

 

کد خبر 239001

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام DE ۰۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    6 4
    وقتی این استادای اروپایی هستن آدم چرا باید فیلم هالیوودی ببینه.آمریکا سینمای مستقل داره بخدا!!!!!!!!کوبریک،ونسان،جارموش،هارتلی و... باور کنید سینما صنعت نیست.از اول هنر بوده.از ما گفتن

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین