از نگاه دکتر صالحی، اجلاس غیرمتعهدها در تهران، فرصت جدیدی برای طرح موضوع دیرین «فلسطین» بود و رهبری، به شکل موجز اما شفاف و با ابعادی روشن، طرح پیشینشان در شکلگیری یک ملت و دولت با همه پرسی را مطرح کردند و بانکیمون، هم چنان بر طرح دو ملت فلسطینی و اسرائیلی در زیستی مسالمتآمیز با یکدیگر تاکید ورزید.
دکتر صالحی در ادامه به تبیین طرح های 4 گانه برای حل مسأله فلسطین می پردازد. چکیده این طرح ها به شرح زیر است:
در طرح اول، منطقه فلسطینی، حق ساکنان قدیمی آن شمرده شده یعنی عربهای مسلمان و یهودیان و مسیحیانی که قبل از سال 1948 در آن میزیستهاند یا پدرانشان در آن مناطق زندگی میکردهاند. در این طرح، یهودیان مهاجر در دهه های چهل به بعد، (چه خود آنان و چه فرزندانشان) حقی در آن آب و خاک ندارند.
طرح دوم، طرح صهیونیستهای افراطی به حساب می آید که در این طرح، مناطق مفتوحه صهیونیستها، سرزمین رسمی اسرائیل شناخته میشود، اعم از مرزهای 1948 و مناطق اشغال آن ارتش در جنگ 1967 و حتی جنگ 1973.
طرح سوم، طرح شکلگیری دو ملت فلسطینی و اسرائیل در دو منطقه زمینی مجاور است.
طرح چهارم، توسط رهبر انقلاب اسلامی ایران، چندین سال است که مطرح شده است و در اجلاس اخیر، در متن پیش نوشته توسط ایشان، قرائت شد.
برای خواندن متن کامل این مطلب، لطفا اینجا را کلیک کنید.
دکتر سید عباس صالحی در مطلب تازه خود به بررسی موضع متفاوت رهبری و بان کی مون درباره فلسطین در اجلاس غیرمتعهدها پراخته و طرح های 4 گانه برای حل مشکل فلسطین را تبیین کرده است.
کد خبر 240377
نظر شما