این دیپلمات سابق کشورمان نوشته است که طی یک سال گذشته حجم فروش تسلیحات آمریکا سه برابر شده و 79 درصد حجم تجارت جهانی اسلحه را در سال 2011 تشکیل می دهد.
نویسنده در این یادداشت، نموداری از روزنامه نیویورک تایمز را آورده که در آن جزئیات روند افزایش 35 درصدی سهم بازار تسلیحاتی آمریکا طی یک سال در جهان را نشان می دهد.
از جمله کشورهایی که سهم بیشتری از واردات تسلیحات آمریکایی در سال 2010 را به خود اختصاص داده اند، چند کشور همسایه ما از جمله عربستان، امارات و ترکیه است.
تاجیک در این مطلب آورده است: «اتفاقاً منحنی به خوبی نشان میدهد که سیر صعودی بیشتر در زمان حاکمیت دموکراتها بر کاخ سفید صورت گرفته است و باعث شکل گیری تئوری لیبزاسیون جهان و تسلیح گروههای مخالف کشورها و ایجاد بی ثباتی و ناامنی در کشورها که در همان راستای سیاست دهه هشتاد آمریکائی ها در القاعده سازی و سپس حمله به کشوری همچون افغانستان برای نابودی القاعده است که هم اکنون شکل و شمایل زیباتری بنام دموکراسی سازی تسلیحاتی پیدا کرده است.»
نویسنده، مهمترین اثرات این معاملات تسلیحاتی را تبدیل روند اقتصادیِ معاملات تسلیحاتی به مسائل سیاسی و حمایت بی قید و شرط آمریکا از کشورهای خریدار، گسترده تر کردن منافع ملی آمریکا به سراسر جهان! برخورد دوگانه و چشم فرو بستن به ناهنجاریهای داخلی و خارجی این کشورها است.
برای خواندن متن کامل این مطلب، لطفاً اینجا را کلیک کنید.
نصرت الله تاجیک در مطلب تازه خود به نقش صنایع نظامی آمریکا در دموکراسی تسلیحاتی پرداخته است.
کد خبر 243012
نظر شما