به گزارش خبرآنلاین، «همیشه ارباب» نوشته لوئیز کوپر با ترجمه شهره شاهینفر از سوی نشر چشمه منتشر شده است. کوپر سال 1952 به دنیا آمد و در مدتی کوتاه به یکی از نویسندگان برجسته در ادبیات فانتزی انگلستان تبدیل شد. او ابتدا نویسندگی را در دوران مدرسه و برای سرگرم کردن دوستانش آغاز کرد و نخستین رمانش در سن 20 سالگی منتشر شد. کوپر پیش از اینکه تمام وقتش را صرف نوشتن داستان کند در یک موسسه انتشاراتی فعالیت داشت. آثار وی بعد از انتشار با موفقیت فراوانی روبهرو شد و سهگانهای که با عنوان «ارباب» نوشت نام او را بر سر زبانها انداخت؛ سه گانهای که رمان «همیشه ارباب» نخستین حلقه آن است. کوپر 57 سال عمر کرد و توانست حدود 80 اثر از خود در حوزههای مختلف بر جای بگذارد که سه گانه «ارباب» مطرحترین آنهاست.
قهرمان داستان شخصی است به نام تارود و مخاطب در کتاب با تقابل خوبی و بدی روبهرو است و نظم، آشفتگی و مبارزه در سراسر داستان به بخش جدانشدنی از چرخه حیات انسانها تبدیل میشود. تارود پسری است آرام و در عین حال عجیب. او در این رمان و آثار بعدی کوپر به محور اصلی روایت نویسنده تبدیل شد.
در توضیح ناشر بر این کتاب آمده است: «تارود قهرمان بلندقد و لاغری است با چشمهایی به رنگ سبز زمردین، او شخصیتی است تودار و بینیاز و تقریبا دور از دسترس، اما در عینحال بهشدت وفادار به مردم و قوانینی که آنها دوست دارند. او میتواند دوستی فوقالعاده گرانبها یا دشمنی بسیار خطرناک باشد. تارود قهرمان عجیب این داستان بعدها در کتاب «ارباب زمان» ابعاد دیگری هم پیدا کرد، در واقع لوئیز کوپر در سهگانهای با عنوانهای «همیشهارباب»، «روح حلقه» و «ارباب زمان» گذشته تارود را شرح داد. این سهگانه پرفروشترین کتابهای ژانر ادبیات فانتزی در دهه 70 نام گرفتند.»
«زندگی دوم سیسیلی پراید» اثر کلر دالتون و «جادوی سفید» نوشته دنیس رابینز از جمله آثار دیگری هستند که تاکنون با ترجمه شاهینفر منتشر شده است.
همچنین این ناشر رمان تحسین شده «غرامت مضاعف» یکی از مشهورترین آثار «جیمز ام. کین» و رمانی که سالهای سال در ایران با نسخه سینماییاش محبوب بود، را عرضه کرده است. یکی از مشهورترین رمانهای «کین» را با ترجمه «بهرنگ رجبی». بهرنگ رجبی در مقدمه این رمان نوشته است: «او را آغازگر رمان نوآر امریکایی خواندهاند. دشیل همت و ریموند چندلر و دیوید گودیس و جیم تامپسون و جیم الروی و همه استادان بعدی جنایینویسی بیشک وامدار راهیاند که او باز کرد و پیمود. احتمالاً در تمام تاریخ، هیچ رمان پلیسی همزمان محبوبیت و موفقیت مالی را نداشته که دو رمان اول او یافتند: 'پستچی همیشه دوبار زنگ میزند' و 'غرامت مضاعف'. تام ولف زمانی گفت: 'هر کس میخواهد داستاننویسی یاد بگیرد برود رمانهای جیمز ام. کین را بخواند.' مگر چند نویسنده بودهاند که کسی دربارهشان اینچنین گفته باشد؟»
جیمز ام. کین شانس این را داشته که در ایران به واسطه نسخه سینمایی رمانهایی همچون «غرامت مضاعف» و «پستچی همیشه دوبار زنگ میزند» شناخته شود؛ البته شانس عاشقانه جنایی «غرامت مضاعف» در این میان دوچندان بود. «بیلی وایلدر» و «ریموند چندلر» از ستایشگران همیشگی این رمان شدند و کمی بعد فیلمنامه مشترکی براساس این رمان نوشتند که تبدیل به یکی از ماندگارترینهای سینمای کلاسیک شد. فیلمی که در کارنامه سینمایی بیلی وایلدر هم درخشید.
ناشر در توضیح این رمان نوشته است: بیلی وایلدر درباره این رمان میگوید: «قبلتر از جیمز ام. کین 'پستچی همیشه دوبار زنگ میزند' را خوانده بودم، میدانستم یک چیزی در چنته دارد و شعوری که خیلی از فیلمنامهنویسهای آن دوره از آن عاری بودند. اول کار این داستان را در مجله 'لیبرتی' منتشر کرده بود، وقتی 'غرامت مضاعف' را خواندم حسابی این داستان هیجانزدهام کرد. راستش حتی بهنظرم میشد آن را نسخه کاملشده و پختهتر 'پستچی همیشه دوبار زنگ میزند' به حساب آورد. البته که من ترجیح میدادم همراه خود کین سراغ اقتباسِ این رمان بروم، اما آنموقع کین داشت توی یک کمپانی دیگر کار میکرد، برای همین هم من مجبور شدم با ریموند چندلر عنق سر این فیلمنامه کار کنم. بااینحال رمان تکاندهنده بود و توی هر صفحهای که جلو میرفتم انگار شلاقی میخوردم، تکاندهنده بهترین واژهای است که میشود درباره این رمان به کار برد. آن روزها هنوز نوشتن رمان جناییِ اینقدر تلخ باب نبود، ستارههای هالیوود هم میترسیدند که نقش یک قاتل را بازی کنند، اما 'باربارا استنویک' باهوش بود و درجا فهمید که بازی در نقش 'فیلیس' چهقدر ماندگار است. البته برای پیدا کردن مردی که نقش 'نف' را بازی کند هم دردسرهای زیادی کشیدیم، بالاخره 'فردی مکموره' را را وادار کردم نقش نف را بازی کند، گفت: 'ببین، یا مسیح، من الان دارم کمدی بازی میکنم، من ساکسیفون میزنم.' من گفتم: 'تو باید این قدم بزرگ رو برداری' و او هم قبول کرد، بعدها خودش گفت که این بهترین نقشی بوده که در تمام عمرش بازی کرده است.»
بنابراین گزارش، «غرامت مضاعف» یکی از پرحاشیهترین رمانها و فیلمهای زمان خودش بود، ریموند چندلر بعدها گفته بود که هرگز در زندگیاش جانوری مثل بیلی وایلدر ندیده است، و بعدها گفته بود که تنها کشش داستان «غرامت مضاعف» بود که او را وادار به ادامه همکاری با وایلدر کرد. باربارا استنویک گفته بود با این رمان شیفته ادبیات جنایی شد و فردی مکموره شخصیت نف را غریبترین شخصیتی میدانست که میشد در سینما و ادبیات دید.
ساکنان تهران برای تهیه این دو رمان و هر محصول فرهنگی دیگری کافیست با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این کتاب را تلفنی سفارش بدهند.
6060
نظر شما