چند روز قبل سیاستهای حمایتی و جزئیات آن برای افزایش جمعیت اعلام شد.که گویا پس از تصویب مجلس اجرایی می شود.

هادی معیری نژاد- معمولا در شرایطی که به دلیل کار و مشغله اقتصادی نرخ فرزند آوری کم می شودمسئولان کشورهای مختلف به نحوی در پی ایجاد توازن بین کار و زندگی خانوادگی بر می آیند.
در اروپا به شکل خاص و در برخی دیگراز کشورهای پیشرفته جهان به موازات رونق اقتصادی و افزایش مشغله زنان و مردان ،رشد جمعیت دارای نرخی منفی شد و این گونه سیاستها به شکل کاملا واضحی از افزایش نرخ تولد و باروری حمایت کردند
به نحوی که نرخ فرزند آوری در کشورهایی مثل سوئد و نروژکه دارای نگرش های خاص به مفهوم خانواده سنتی بودند هم اکنون به ترتیب به 1.75 و1.81 فرزند به ازای هر زن رسیده است.
نروژ بهشت کودکان و مادران
کشورهای حوزه اسکاندیناوی که از ابتدا در صدر کشورهایی بودند که با کاهش جمعیت مواجه شدند، پرچمدار اتخاذ سیاست های رفاهی برای مادران شدند که صدر آنها نیز کشور نروژ قرار دارد، کشوری که به لحاظ سطح رفاه، همیشه در رده های بالایی جا داشته، درقبال کسانی که تازه بچه دار شدند نیز بسیار دست و دل باز عمل می کند.

در این کشورپس از تولد هر کودک، پدر و مادر دو هفته مرخصی با حقوق دارند. پس از این مدت، آن ها می توانند بین46 هفته مرخصی با حقوق کامل یا 56 هفته مرخصی با 80 درصد پرداختی، که باید میان والدین تقسیم می شود یکی را انتخاب کنند. به منظور اطمینان از اینکه پدران حتماً در امر نگهداری و بزرگ کردن کودکانشان مشارکت خواهند داشت، پدران موظف هستند دست کم ده هفته از این دوران را از محل کار مرخصی بگیرند.

پیش از اینکه این قانون تصویب شود، تنها سه درصد از پدران نروژی مرخصی موسوم به «مرخصی پدر» را می گرفتند. در حال حاضر، 90 درصد پدران دست کم 12 هفته مرخصی دارند. جالب اینجا است که استفاده از این مرخصی برای وزرای دولت نیز امری غیرعادی تلقی نمی شود و بسیار معمول است که وزرای دولتی در سال نخست تولد فرزندشان، چند ماهی در مرخصی باشند. در ضمن دولت به یکی از والدینی که تصمیم دارند تا دوسالگی کودکشان،در خانه بمانند کمک هزینه ویژه ای نیز پرداخت می کند.
هنگامی هم که پدران به سر کار برمی گردند با سی و هفت ساعت و نیم کار در هفته و پنج هفته هم مرخصی،خواه ناخواه کمی از فشار مادرانی که شاغل هستند کم می شود. در سال های اخیر، آمار زاد و ولد در نروژ کمی کاهش یافته است؛ با این حساب، هنوز نروژ در میان کشورهای اروپایی،بالا ترین میزان زادوولد را دارد.
در همین اواخر دولت نروژ اعلام کرد قصد دارد مرخصی مردانی را که پدر می شوند، از دوازده هفته به چهارده هفته افزایش دهد. این طرح  در صورت تصویب از اول ژوئیه سال دوهزار و سیزده به اجرا درمی‌‌آید.

بر اساس این طرح مرخصی زوج‌هایی که بچه دار می‌شوند با صد درصد حقوق در مجموع از چهل و هفت هفته به چهل و نه هفته و با هشتاد درصد حقوق در مجموع از پنجاه و هفت هفته و پنجاه و نه هفته افزایش می‌یابد.
بر همه اینها مراقبت های رایگان از کودک دارو و درمان رایگان و حق اولاد را که حداقل معادل 400 هزار تومان در ماه است نیز اضافه می شود.
سوئد فرزند بیشتر در آمد بیشتر؛ حتی مهاجران
کودکان در سوئد از بالاترین درجات امنیت اجتماعی و اقتصادی و حمایت همه جانبه دولت برخوردار هستند.یکی از این تسهیلات اجتماعی که دولت سوئد برای کودکان سوئدی قائل است"بارن بیدراگ" Barnbidrag یا همان "کمک هزینه کودک" است.این کمک هزینه، مبلغ مشخص و بلاعوضی است که دولت سوئد در ازای هر کودکی که در سوئد متولد می شود تا زمانی که کودک به سن 16 سالگی برسد،به والدین کودک پرداخت می کند.
میزان این کمک هزینه ارتباطی با میزان درآمد والدین کودک ندارد و همه اقشار جامعه با هر سطح درآمدی از این تسهیلات دولت سوئد برخوردار هستند.هرچه تعداد فرزند در یک خانواده بیشتر باشد، میزان این کمک هزینه بیشتر خواهد بود.البته یکی از نکات منفی این سرویس اجتماعی این است که برخی مهاجرین یا پناهندگان سوء استفاده گر که عمدتا بیکار یا کم کار هستند با تولد فرزندان بیشتر به فکر کسب درآمد بیشتر از دولت می افتند!

میزان این مبلغ ماهیانه برای یک کودک (که نرخ آن از سال 2005 میلادی تاکنون فعلا ثابت مانده است) درحدود 1050کرون(تقریبا 350 هزارتومان)،دو کودک 2200 کرون(تقریبا 650 هزارتومان)،سه کودک 3600 کرون(تقریبا یک میلیون تومان) و چهارکودک 5500کرون(تقریبا یک میلیون و هفتصد هزارتومن) می باشد.

در سوئد،خانواده هایی که وضعیت مالی مساعدی دارند و نیاز مبرمی به این پول ندارند این مبلغ ماهیانه را برای کودک یا کودکان خود پس انداز می کنند تا زمانی که فرزند یا فرزندان آنها به سن قانونی می رسند از این مبلغ برای خرید خانه یا پیش قسط خرید یک آپارتمان استفاده نمایند.

این قانون از سال 1937 میلادی در سوئد بنانهاده شد و از سال 1948 میلادی برای تعداد محدودی کودک بصورت سالیانه اجرایی شد و امروزه به ازای هر کودک تا شانزده سال تا مبلغ 1050 کرون در ماه به قوت خود باقیست.

ایسلند، کشوری با بهترین خدمات خانوادگی
پدر و مادران ایسلندی پس از تولد کودکانشان یا به فرزندی پذیرفتن یک کودک، از سه ماه مرخصی با حقوق برخوردارند که میان والدین تقسیم می شود.

پدر و مادرهایی هم که بیکارند، می توانند از سیستم رفاه عمومی برخوردار شوند. مادران ایسلندی نیز می توانند از «خدمات پزشکی رایگان» پیش از زایمان برخوردار باشند.
این خدمات شامل، تا ده مرتبه ویزیت دکتر، سونوگرافی و هم چنین برخورداری از خدمات پزشکی، ماما و پرستار در منزل پس از زایمان است. دولت ایسلند، میزان کمک و مزایایی را که به مادران و پدران تعلق می گیرد بر پایه شمار افراد خانواده در نظر می گیرد. به دلیل همین سیاست ها، ایسلند بیشترین میزان مشارکت زنان را در محل کار(82/2 درصد) و هم چنین یکی از بالا ترین آمار زاد و ولد را در کل اروپا دارد.

نیوزیلند؛ استانداردهای اروپایی

در این میان نیوزیلند گرچه یکی از کشورهای اروپایی محسوب نمی شود، اما اغلب ساکنان آن مهاجرین اروپایی اند.

مادران در نیوزیلند می توانند به هنگام زایمان، از خدمات بهداشتی رایگان برخوردار باشند. 14 هفته مرخصی با حقوق به علاوه 52 هفته مرخصی بدون حقوق برای مادران. همسران نیز از 42 روز مرخصی برخوردارند.

یکی از نشانه های حمایت از مادران در نیوزیلند، فعالیت های «بنیاد سلطنتی پلانک» است. این موسسه خصوصی که توسط دولت حمایت مالی می شود، از سال 1907 پرستار و خدمات آموزشی لازم را به مادران جوان ارائه می دهد. سازمان «پلانکت نرس» برای بیشتر از یک قرن، به نمادی از جامعه نیوزیلند تبدیل شده است.

فرانسه، مزایای بیشتر برای فرزند سوم

زنان فرانسوی، 16 هفته مرخصی زایمان دارند که از شش هفته پیش از تولد کودکانشان آغاز می شود. پس از این دوره، والدین حق سه سال مرخصی بدون حقوق دارند. جالب این است که سیستم فرانسه، داشتن فرزند بیشتر را با افزایش قابل ملاحظه مزایا برای فرزند سوم نیز تشویق می کند.
سیستم خدمات درمانی فرانسه، از سوی سازمان «بهداشت جهانی» در زمره بهترین خدمات درمانی دنیا معرفی شده است. دولت فرانسه، برای زنانی که تازه مادر شده اند، امکاناتی نظیر ویزیت مجانی دکتر یا برخورداری از خدمات پرستاری در خانه را فراهم می کند.

مجارستان، فرزند بیشتر رای بیشتر

رتبه 22 در سازمان «نجات کودکان» از آن مجارستان است..مجارستان یکی از فقیر ترین کشورهای اروپایی است و در حال حاضر نیز بحران اقتصادی اروپا، کشور را در سراشیبی سقوط قرار داده است اما نسبت به آمریکا آمار مرگ و میر مادران و نوزادان کمتر است. (مجارستان کمترین میزان مرگ و میر مادران در اروپای مرکزی و شرقی را دارد.)

در مجارستان، به منظور جبران آمار پایین زاد و ولد در کشور، دولت به تازگی مرخصی بدون حقوق زایمان را به سه سال که 24 ماه آن با حقوق است، افزایش داده است. حتی دولت مجارستان سال گذشته، در راستای سیاست های تشویقی خود برای مادران، مکانیسم انتخابات را به گونه ای تنظیم کرد که زنان دارای فرزند، رای بیشتری دارند.
45301

کد خبر 251753

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 35
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۸
    218 4
    مقايسه اين كشورها با ايران بي معني است
    • بدون نام IR ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۸
      28 1
      در اروپا بیش از 50 سال است که تورم از رقم 5 درصد بالا نیامده است. الان هم بحرانشان به این معنی است که دیگر هر 3 سال یکبار نمیتوانند ماشین نو بخرند. بحران از نظر اونها 6 درصدی شدن تورم هست.
  • بدون نام ID ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۸
    229 4
    خب ما که تو ایران هیچ کدوم از این مزایا رو نداریم پس بچه بی بچه :))
    • بدون نام IR ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
      9 0
      در ايران با اين وضع تورم و گراني بچه دار شدن يعني زندگي سخت تر شدن تازه تربيتش هم يك طرف وقتي همه وقتتو ميزاري براي كسب درآمد از تربيتش جا مي موني
  • امیر IR ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۸
    206 7
    دقیقاً مثل ایران که با بارداری مادر، پدر باید محاسبه کند که خدا کند سزارین اتفاق نیفتد یا بیمارستان خصوصی نباشد و مادر شیر داشته باشد که خدای نکرده شیر خشک استفاده نکند و بچه حساسیت به پوشک معمولی نداشته باشد تا پدر بدبخت نشود !!! البته این به غیر از خدای نکرده بیماری مادر یا فرزند است و یا باز خدای نکرده زمانی که کودک دوقلو و یا بیشتر باشد!!!! در این صورت به ازای هر کودک عمر پدر 10 سال کمتر می باشد!!!! به کجا رسیده ایم ما !!!!!!!!1
    • بدون نام IR ۲۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۸
      12 2
      هر محاسبه ای که می کنین به غیر سزارین فکر نکنین... آدم اینجا از ترس جون خودش و بچش به هزار و یک درد سزارین و هزینش تن بده خیالش راحت تر خواهد بود....از من نصیحت دیدم که دارم می گم
  • مینا IR ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۸
    191 3
    لازم به ذکره که تو این کشورایی که مثال زده شد فاصله ی طبقاتی، تورم، گرانی، نگرانی از آینده و ... سر به فلک نمیذاره... کشورای حوزه اسکاندیناوی هم که بالاترین رفاه رو برای مردمشون تامین کردن.
  • داود IR ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۸
    البته کشور های اسکاندیناوی سیاست جالب تری دارن ترجیح می دن این افزایش جمعیت از سوی افراد نخبه و تحصیل کرده باشه هرچند تعداد افراد سن بالا توی آمار کشور های اسکاندیناوی خودنمایی می کنه و در حال حاضر که فراد جوانانشون کمه با برنامه ریزی و هزینه ی سنگین اقدام به جذب جوانان نخبه و تحصل کرده ی کشور های دیگه می کنن نکتش اینجاست: من نمی گم که امکانات و موقیت کاری و... انجور چیزها را نمی دن اما خواستم در جریان باشید که اگه به یه جوان در خواست می دن فقط دلشون به حال خودشون سوخته خودتونم که می دونید بیشتر روی چه کشور های تمرکز کردن... بقیش و جلوی خبر آنلاین نمیشه گفت....
  • حیث IR ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۸
    15 0
    گفتن یک میلیون میدیم یارو بچه دار شد حساب باز کرد . بعد زدن زیرش گفتن نمیشه حالا این ملت رو چه حسابی رو حرف شما حساب باز کنن. برادر من
  • 1 IR ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۸
    23 0
    دقیقا مثل ایرانه
  • یک مادر IR ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۸
    56 0
    خوش به حالشون. من دو تا بچه دارم توی خرید شیر واسشون موندم....اونوقت برم سومی رو بیارم. هرگزززززز
  • بدون نام IR ۱۹:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۸
    22 0
    اگه اینا زندگی میکنن ما چکار میکنیم؟ افسرده شدم. خدا منو بکش
  • بدون نام IR ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۸
    8 2
    بسیار جالبی بود.ممنونم.می دانید که رابطه معنی داری بین بد بودن شرایط اقتصادی و کمتر بودن فرزندان نیست!!!!!!!
  • بدون نام IR ۰۰:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    44 8
    اروپایی ها ادم تحویل دنیا می دهند.
    • M>M> IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
      13 9
      آدم هایی ک ما ایرانی ها تحویل دنیا میدیم همه اروپایی ها همشون باهم یکی شو نمی تونن درس کنن.مشکل اینه که نمی تونیم نگهشون داریم...حالا استثنایی مثل شما هم تو ایران هست نمیشه تعمیمش داد که ایرانی ها مشکل دارن و فقط اروپایی ها آدمند....لطفا جمع نبندید...
  • بدون نام IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    10 0
    چرا مسئولان محترم این موضوع را که یکی از دلایل کاهش موالید عدم امکان ازدواج جوانان است زیاد مورد توجه قرار نمی دهند برای ازدواج جوانان این مرز و بوم فکری اساسی نه دادن وام بکنید و شغل و درآمد مناسب برای جوانان ایجاد کنید بدون این تشویقهای خنده دار رشد جمعیت اتفاق خواهد افتاد
  • بدون نام IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    17 0
    جالب شد. حالا کشور ما را با اروپایی ها مقایسه می کنند؟؟ الان که دولت تو استخدام جوانان و پرداخت حقوق کارکنان خود مانده است، افزایش جمعیت مساوی است با سرطان.
  • بدون نام IR ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    16 0
    مسئله پوشاک و خورد و خوراک نیست مسئله آینده بچه است آینده ای که توش کار باشه نه بیکاری و تحقیر
  • علي IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    8 0
    عزيزان همنطوري در نقطه نظر ها اشاره رفته است در كشور با وضعيت اقتصادي موجود به غير از بيچارگي والدين فرزند بيشتر عايدي ندارد مگر در وحله اول فكري به حقوق والدين و تورم وبيكاري و....صورت گيرد.
  • بدون نام IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    8 0
    پس تنها فرزند دار شدن نيست اين رويه دولتها ست كه انها را تشويق به بچه دار شدن ميكنه امكاناتي كه فقط در حد قول دادن و حرف نيست يا بعد از مدتي قانون عوض بشه و مردم بمونند بلا تكليف
  • بدون نام EU ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    5 3
    حالا بعد از این همه آمار ایکاش می گفتی که آمار رشد جمعیت اروپا در تقریبا تمام کشورهاش منفیه با این کار جمعیت رشد پیدا نمی کنه باید فرهنگ تشکیل خانواده و حفظ او در جهان و از جمله ایران گسترش پیدا کنه مثلا همین تهران بدلیل ترویج فرهنگ تجرد و دور شدن از فرهنگ خانواده روز به روز آمار طلاقش داره زیادتر میشه با این نقل و نبات های حکومتی که نمیشه جمعیت زیاد کرد به فرض زیاد شدن هم بچه هم پدر میخواد هم مادر ؛ نه اینکه با یکیشون زندگی کنه
  • بدون نام IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    10 0
    در ایران فقط خوب حرف می زنند ولی موقع عمل هیچ تا پارسال به بچه ای که به دنیا می آمد یک مبلغی میدادند اونم نمیدن هیچ امکاناتی در اختیار مردم قرار نمیدن در خصوص مادارانی که بچش به دنیا میاد برای مرخصی 6 ماه 60 درصد از کارشون اخراج میشن واقعا که جالب
  • بدون نام IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    13 0
    آقایونی که دائم دم می زنند غرب اینگونه است و آن گونه بفرمایند.! اگر انسانیت آنجا مرده است پس اینها چیست؟
  • بدون نام IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    13 0
    ما هم اینجا به دنیا می آییم بدون کوچکترین پشتوانه ای، بدون امیدی به آینده و اینکه دولتی خواهد بود تا دست ما را بگیرد.
  • امیر EU ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    13 0
    ای بابا.خدا پدرتون رو بیامرزه خدا کنه این قدر جمعیتی که داریم از گرسنگی و گرانی نمیرن افزایش جمعیت پیش کش!!!
  • بدون نام IR ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    7 0
    در این کشورها دلار چنده؟
  • بدون نام IR ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    17 0
    خیر سرمون مهندسیم 2 جا کار می کنیم پول نداریم بریم زن بگیریم.به نظر من اگه جمعیت ایران 30 میلیون باشه ولی رفاه 2 برابر بشه خیلی بهتر از اینه که با این جمعیت با بدبختی زندگی کنیم.
  • محمد- ش IR ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    7 0
    با همین بر نامه ریزی و اجرای دقیق قوانینه که پیشرفت صعودی می کنن . مشکل ما تو کشور ضعف شدید نظارت و کنترل بر اجرای هر نوع قانونه .
  • بدون نام IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    11 0
    کاری به شیرخشک نداریم اصلا دقت کردین قیمت جدید شیر پاستوریزه چقدر شده خب مادر و بچه احتیاج به مراقبت دارن کی از پس مخارج معمولی بر میاد که دیگه مراقبت های ویژه بارداری و ...
  • بدون نام IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    11 0
    اینا را میگین تازه جیگرمون بیشتر کباب میشه اونا آدمن ما هم مثلا همینطور
  • بدون نام IR ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    10 0
    من یه جوونم که اصلا نمیخوام ازدواج کنم چه برسه بچه دار بشم
  • زن ایرانی IR ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    18 0
    واقعاً خوش به حالشون من که با 31 سال سن در حالی که 7 سال از ازدواجمون میگذره موندم تو حسرت بچه به خاطر اینکه میدونم اگر نیام سرکار همسرم در حالی که داره 2 شیفت کار می کنه به تنهایی از پس مخارج زندگی بر نمیاد، دلم برای خودم و امثال خودم می سوزه که به خاطر مشکلات مالی باید تو حسرت بچه دار شدن بمونیم.
  • بدون نام IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    10 0
    اونجا ها چهل ساله که رشد جمعیتشون صفر و زیر صفره نه مثل ایران که همین الآن سالی یک میلیون به جمعیتش اضافه میشه.
  • بدون نام IR ۲۳:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۹
    5 0
    پدرو مادر دعوای پول شیر خشک و پوشک و حداقل تغزیه بچه را ندارند
  • حامد IR ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۳۰
    13 0
    مگه الان به میزان جمعیت حاضر، شغل و مسکن و امکانات اولیه زندگی فراهمه که تشویق به افزایش جمعیت میکنند؟ توی همین تهران اونقدر بدبخت هست که محتاج نون شب و کرایه خونه و هزینه تحصیل فرزنداش باشه، با چه پشتوانه ای تشویق به افزایش جمعیت میکنند؟