استرالیا کشوری غریب و در عین حال آشناست. اگر جهانگردی به استرالیا سفر کند، چیزهای زیادی باعث می‌شود که احساس در خانه بودن به وی دست دهد و موارد دیگری وجود دارد که او تصور کند در سرزمینی رؤیایی است.

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «استرالیا» نوشته تری جی. جردن - بیچکوف با ترجمه حسین بحری توسط انتشارات ققنوس به چاپ رسید. کشور مشترک المنافع استرالیا کشوری است توسعه یافته در نیمکره جنوبی. این کشور با 7٬686٬850 کیلومتر مربع وسعت، ششمین کشور پهناور دنیا است. استرالیا یکی از قلمروهای همسود است و در سال 1901 از بریتانیای کبیر استقلال یافته‌است. پایتخت استرالیا شهر کانبرا است، شهری که در آن مجلس کشور و خانه فرماندار کل قرار دارد. او به صورت تشریفاتی و به نمایندگی ملکه الیزابت دوم ریاست دولت را در استرالیا به عهده دارد. در عمل نخست وزیر منتخب در کنار دولت و مجلس اداره کشور را در دست دارند. استرالیا از نظر مساحت دومین کشور پهناور عضو مجموعه اتحادیه کشورهای همسود (مشترک‌المنافع) است. سیدنی و ملبورن دو شهر بزرگ استرالیا هستند. این کشور دارای مرز خاکی با کشور دیگری نیست و دور آن را از شرق، اقیانوس آرام، از جنوب اقیانوس منجمد جنوبی، از غرب اقیانوس هند و از شمال چندین دریا و خلیج در بر گرفته‌است.
مطالب خوندنی این کتاب در شش بخش کلی تدوین شده است، بطوریکه بعد از مقدمه، «زیستگاه استرالیایی، استرالیا در گذر زمان، استرالیا یکی است؟، کسب درآمد، چندین استرالیا، آینده استرالیا» بخش‌های اصلی کتاب هستند و در هر بخش جزئیات بسیار زیادی درباره این کشور و زندگی در آن ارائه شده است. نویسنده در کتابش از تعدادی عکس و نقشه هم استفاده کرده تا مطالبش ملموس‌تر شود. باید یادمان باشد استرالیا همانطور که یک کشور است، یک قاره نیز هست و کتاب حاضر از این منظر نیز به قضیه نگاه می‌کند و سعی دارد مسایل فرهنگی و تاریخی این قاره را نیز به تصویر بکشد.
نویسنده در مقدمه این کتاب نوشته: «استرالیا کشوری غریب و در عین حال آشناست. اگر جهانگردی به استرالیا سفر کند، چیزهای زیادی باعث می‌شود که احساس در خانه بودن به وی دست دهد و موارد دیگری وجود دارد که او تصور کند در سرزمینی رؤیایی است. استرالیا کشوری ثروتمند، انگلیسی زبان و با معیارهای بالای زندگی است. در قرون گذشته اروپائیان مهاجر بخصوص از جزایر بریتانیا، در حالی که در قارة جدیدی در دور دست‌ها ساکن می‌شدند، استرالیا را به صورت مهاجر‌نشین درآوردند. استرالیا منابع طبیعی فراوان و سرزمین‌های گسترده‌ای برای ایجاد مزارع، چراگاه‌ها، شهرک‌ها و شهرهای جدید در اختیار دارد. بیشتر استرالیایی ها مسیحی پروتستان و تعداد اندکی از آنها کاتولیکند. این کشور قوانین مهاجرتی خود را در دهه های 1960 و 1970 تغییر داد تا اجازه دهد تعداد زیادی از آسیایی ها و دیگر غیر سفید پوست ها وارد این کشور و شهروند آن شوند...»


در بخش هایی از این کتاب می خوانیم:
فرهنگ رایج
فرهنگ این کشور شباهت‌های زیادی به فرهنگ رایج در کشورهای غربی دارد. فروشگاه های زنجیره ای پخت غذاهای حاضری مانند پیتزا هات، کنتاکی، فراید چیکن و مک دونالد در استرالیا نیز دیده می شوند. استرالیا دارای آسمان خراش، دستگاه های خود پرداز، تابلو های هشدار دهنده میزان جرم در محله ها و شهرک های حومه ای است که اغلب منازل این محله ها و شهرک ها، تک واحدی مستقلند. استرالیا همچنین دارای رودیو(نمایش گاو چران ها)، پمپ بنزین های سلف سرو، کباب منقلی (باربیکیو) در حیاط خلوت منازل، فروشگاه ها و سوپر مارکت های زنجیره ای است که زیر مجموعه همان فروشگاه های زنجیره ای در غربند.
همچنین استرالیا از عمده کشورهای دارای صنعت فیلم است. هنرپیشگان معروفی همچون نیکول کیدمن، راسل کرو، مل گیبسون و... استرالیایی هستند. ارول فلین، ستاره پر شور فیلم های دهه ی 1930 اهل ایالت تاسمانی استرالیا بود.
واحد پول استرالیا دلار است و هر دلار صد سنت است. استفاده از خودرو برای حمل و نقل شخصی در استرالیا رایج است و بزرگراههای خوبی با پارک‌هایی در حاشیه جاده وجود دارد. در این کشور مراکز خریدی با نام هایی چون «گیت وی پلازا» وجود دارد. این کشور همچنین درگیر مبارزه با اعتیاد به مواد مخدر، مشکل نوجوانان فراری و خودکشی نوجوانان است...
*
آفتاب سوزان
وقتی مردم از شمال غرب اروپا به قاره آفتابی و گرم تری بروند چه روی می دهد؟ خوب، بیشتر آنها سرطان پوست می گیرند. استرالیایی ها بیشترین مبزان سرطان پوست را در بین همه ی مردم جهان دارند. عمده ی مردم پوست روشن دارند که در نتیجه هزاران سال زندگی اجدادشان در سرزمین های ابری شمالی بوجود آمده است. در عوض، بومیان یا ساکنان اولیه ی استرالیا پوستی بسیار تیره دارند و به خوبی با آب و هوای آفتابی سازگاری دارند.
همچنین در استرالیا سفید پوستان با سرعتی نگران کننده به بیماری آب مروارید مبتلا می شوند. این حالت نیز بر اثر قرار گرفتن زیاد در معرض آفتاب ایجاد می شود. انگار این مشکلات کافی نبودند که حدود سال 1970 هم سوراخی در لایه ازن بر نیمکره جنوبی ایجاد شد. آلاینده های هوا به خصوص محتویات ظروف اسپری، ازن را در لایه های بالایی جو نابود می کنند. اگرچه این مشکل جهانی است، اما دولت استرالیا در واکنش به این مسئله برای کاهش آلودگی هوا دست به کار شده است. همچنین بسیاری از زمین های بازی مدارس سر پوشیده شده اند، تا بچه ها هنگام بیرون رفتن در معرض اشعه آفتاب نباشند. با وجود این تا حل این مشکل راه درازی در پیش است...
*
نخستین مهاجران
نخستین بار حدود پنجاه هزار سال پیش، انسان های تکامل یافته به بیرون از آفریقا مهاجرت کردند. آنها بطور شگفت انگیزی سریع، به استرالیا رسیدند، وبا گذر از سواحل جنوبی شبه جزیره عربستان و آسیا و سپس با عبر از سرزمین متصل کننده ای که مدت ها پیش نا پدید شد، وارد گینه نو شدند. از آنجا با عبور از جزایری که به فاصله کمی از هم قرار دارند از تنگه تورس گذشتند و به دماغه یورک رسیدند در قاره استرالیا رسیدند.
بر اساس شواهد ژنتیکی تخمین زده می شود که طی چند هزار سال بعد سه یا چهار گروه کوچک دیگر به گروه نخست ملحق شدند. آنها مجموعا اجداد بومیان استرلیایی معاصر بودند. به همان اندازه عجیب این است که پس از آنان تا مدت بسیار طولانی، هیچ انسانی به استرالیا نیامد. بومیان اولیه طی 47 هزار سال در قاره دور افتاده خود کاملا تنها ماندند. آنها در مدت این تنهایی طولانی پراکنده شدند و با زیستگاه های گوناگون استرالیا و جزایر نزدیک آن سازگار شدند. آنها به حدود پانصد قبیله تقسیم شدند که به دویست تا سیصد زبان مختلف اما مرتبط صحبت می کردند. بهترین تخمین در مورد تعدادشان در زمان مهاجر نشینی اروپایی ها در سال 1788 حدود 750 هزار نفر است...

 

در پشت جلد این کتاب آمده است: «مجموعه «ملل امروز» در پی به دست دادن دیدگاهی کلی درباره هر یک از کشورهاست و خوانندگان با مطالعه هر کدام از جلدهای این مجموعه با تاریخ، جغرافیا، فرهنگ و وضعیت اقتصادی - اجتماعی و سیاسی کشوری خاص آشنا می‌شوند. کتاب‌های این مجموعه حاوی گاهشمار، جدیدترین آمارهای اقتصادی و جامعه‌شناختی همچنین نمایه‌ای جامع است. این مجموعه برای خوانندگانی که می‌خواهند در کوتاه ترین زمان بیشترین اطلاعات را درباره ملل با زبانی ساده و شفاف به دست آوردند، بهترین گزینه ممکن است.»


کتاب «استرالیا » هفدهمین مجلد از مجموعه ملل امروز توسط انتشارات ققنوس در118 صفحه و با شمارگان 1500 نسخه و قیمت 5500 تومان منتشر شده است.
 

 

ساکنان تهران برای تهیه این کتاب خواندنی و سفارش هر محصول فرهنگی دیگر کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و سفارش خود را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز می توانند با پرداخت هزینه پستی، تلفنی سفارش خرید بدهند.

6060

کد خبر 253596

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
    12 4
    عزیزم اخه مگه استرالیا ویزا میده که قصد سفر داشته باشیم .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین