۰ نفر
۲ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۷:۰۲

بان کی مون وارد غزه شد، اسرائیلی ها خارج؛ اوباما سوگند خورد؛ گوآنتانامو بسته می شود.

سفر بان کی مون به غزه،نوش‌دارو پس از مرگ سهراب
دیدار بان کی مون از نوار غزه در اخبار ناشی از مراسم تحلیف باراک اوباما رنگ باخت.در شرایطی که دبیر کل سازمان ملل نخستین چهره بین‌المللی بود که از غزه پس از آغاز جنگ و متعاقب آن برقرایر آتش‌بس دیدار کرد،سخنان او چندان در رسانه‌های بین‌المللی بازتاب نداشت.بان کی مون که به عنوان دبیر کل مهم‌ترین نهاد بین‌المللی با تاخیر بیست و پنج روزه از آواره‌های به جا مانده از حمله جنگنده ها و تانک‌های اسرائیلی بازدید کرد،از اسرائیل به واسطه حمله به مناطق مسکونی و البته مقرهای سازمان ملل به شدت انتقاد کرد.مون همچنین خواهان تحقیق در خصوص استفاده از بمب‌های فسفری در غزه و علت تخریب مقر سازمان ملل و مدرسه متعلق به این سازمان شد.

دبیر کل سازمان ملل در ادامه این سفر به بیت‌المقدس رفته و با نخست‌وزیری اسرائیل،ایهود اولمرت هم دیدار کرد.اولمرت در جریان این دیدار اعلام کرد که اسراییل آماده پذیرش طرح صلح عربی در چارچوب ادامه‌ی مذاکرات صلح و در راس آن مذاکره با تشکیلات خودگردان فلسطین و دیگر کشورهای عربی است.این اظهارات المرت در واکنش به موضع‌گیری ملک عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان در جریان اجلاس اقتصادی سران عرب در کویت بود که گفته بود طرح صلح عربی هنوز بر سر میز مذاکره است اما برای همیشه بر سر میز مذاکره باقی نخواهد ماند.المرت بار دیگر موضع‌گیری خود را در زمینه‌ی همکاری در راستای اعزام کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و بازسازی این منطقه و تلاش سازمان ملل، سازمان‌های بین‌المللی با همکاری مصر، تشکیلات خودگردان فلسطین و کشورهایی که در این زمینه تلاش می‌کنند تکرار کرد.

شیمون پرز نگران نیست
پس از برگزاری مراسم سوگند اوباما و در شرایطی که همگان ادعا می‌کنند باراک بر خلاف بوش به دنبال مذاکره با مخالفان امریکا است،رییس جمهوری اسرائیل در اظهاراتی اعلام کرد که به هیچ وجه نگران تصمیم باراک اوباما برای مذاکره با جنبش حماس و ایران نیست. شیمون پرز در گفت‌وگو با رادیو ارتش این رژیم گفت: به اعتقاد من این دو به تصمیم باراک اوباما در زمینه‌ی مذاکره پاسخ خواهند داد، اما اهداف‌شان با اهداف اوباما تفاوت دارد. به اعتقاد من حماس ضربه‌ی محکمی خورده؛ اما هر کسی که تصور می‌کند ما تمام تلاش خود را صورت دادیم و هر آنچه را که می‌خواستیم انجام دادیم به خوبی جهان را نمی‌شناسد و نمی‌داند که قید و بندهایی بر استفاده از خشونت وجود دارد.

عقب‌نشینی،هدیه اسرائیل به اوباما
همزمان با آغاز مراسم تحلیف اوباما در واشنگتن، ارتش اسرائیل خارج کردن تمامی نیروهای خود از نوار غزه را به اتمام رساند.هدیه‌ای برای رئیس جمهور تازه‌نفس امریکا که پرونده‌هایی کمتر برای رسیدگی در نخستین روز کاری داشته باشد. به گزارش آسوشییتد‌پرس ، صبح امروز آخرین گروه از نیروهای زمینی اسرائیل از نوار غزه خارج و در خارج از این منطقه مستقر شدند.همزمان با خروج اسرائیلی ‌ها از غزه ،امداد رسانی به ساکنان خسارت دیده نوار غزه تسریع شده و تیم‌های ویژه هم چنان مشغول بیرون آوردن پیکر شهدای ناشی از بمباران‌های رژیم صهیونیستی هستند.بر اساس آخرین امار،تعداد شهدای نوار غزه طی 23 روز نبرد 1315 تن اعلام شده است.

تبریک سید حسن نصرا‌الله به حماس
سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان، در تماس تلفنی خود با خالد مشعل رییس دفتر سیاسی جنبش حماس ،استقامت ملت فلسطین را در برابر اسرائیل تبریک گفت. نصرالله در این خصوص افزود:این پیروزی دوم مقاومت در برابر این رژیم طی دو سال ونیم گذشته بعد از شکست اسراییل در سال 2006 بود.
خالد مشعل نیز از سید حسن نصرالله، و حزب الله لبنان به خاطر حمایت مداوم‌شان از ملت فلسطین و مقاومت فلسطین قدردانی کرد.

روسیه،این بار در جامه یک شریک
فرمانده نیروهای امریکایی در خاورمیانه،ژنرال پترائوس که روز گذشته در قالب سفر یک روزه به اسلام‌آباد سفر کرده بود،از جلب موافقت روسیه و سایر کشورهای آسیا میانه برای انتقال مایحتاج نطامی سربازان امریکایی مستقر در افغانستان خبر داد. ژنرال دیوید پترائوس در این خصوص گفت: روسیه و کشورهای آسیای میانه موافقت کرده‌اند که منابع و مایحتاج سربازان آ‌مریکایی در افغانستان از طریق خاک آنها به افغانستان برسد و بدین ترتیب وابستگی واشنگتن به مسیرهای خطرناک پاکستان برای این منظور کاهش خواهد یافت. با توجه به تلاش آمریکا برای دو برابر کردن سربازانش در افغانستان برای مبارزه با شبه نظامیان احیا شده‌ی طالبان، پیدا کردن مسیرهای جایگزین به سمت افغانستان به جای مسیرهای خطرناک پاکستان، به یک امر فوری برای واشنگتن تبدیل شده است. آمریکا و ناتو حدود 75 درصد مایحتاج خود نظیر مواد غذایی، سوخت و مصالح ساختمانی را از طریق پاکستان وارد افغانستان می‌کنند. جاده‌ی اصلی گذرگاه خیبر در شمال غربی پاکستان در چند ماه اخیر هر از گاهی به خاطر افزایش حملات راهزنان و شبه نظامیان مسدود بوده است. ژنرال پترائوس به جزییات بیشتری اشاره نکرد ولی مقام‌های ناتو و آمریکا گفته‌اند که آنها اخیرا به برقراری توافقنامه‌های ترانزیتی با روسیه و یک سری کشورهای آسیای میانه در شمال افغانستان نزدیک شده‌اند. تحلیل‌گران می‌گویند: وابستگی آمریکا به مسیرهای تزانزیتی پاکستان به معنای ضعف واشنگتن در اعمال فشار بر اسلام‌آباد در خصوص مسائل نگران کننده‌ی دو جانبه نظیر مبارزه علیه تروریسم است.

امریکایی‌ها زودتر از 2011 بروند
باراک اوباما رئیس‌جمهوری تازه‌نفس امریکا تازه بیست و چهار ساعت است که فرماندهی کاخ سفید را بر عهده گرفته‌است.این در حالیست که سربازان امریکایی حاضر در عراق از زمان انتخاب او در چهارم نوامبر بار و بنه خود را بسته و به فکر انتقال از عراق به افغانستان هستند.همان استراتژی که باراک در طول رقابت‌های انتخاباتی بارها به آن اشاره کرده‌بود.در همین راستا،سخنگو نخست وزیر عراق،اعلام کرد که دولتش مایل است تا سربازان آمریکایی پیش از پایان سال 2011 این کشور را ترک نمایند و کنترل امنیتی عراق به نیروهای عراقی واگذار شود. علی دباغ، یک روز قبل از ملاقات باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا با فرماندهان ارشد کشورش در خصوص جنگ عراق و افغانستان اظهارات خود را بیان داشت. اوباما در طول رقابت‌های انتخاباتی خود قول داده بود تا در طول 16 ماه پس از به دست گیری قدرت، سربازان آمریکایی را از عراق خارج نماید. اوباما در مراسم تحلیف خود نیز عراق را فراموش نکرده و اعلام کرد که به طور مسوولانه اختیار امور در عراق را به مردم این کشور باز خواهد گرداند. دباغ با تاکید بر خروج مسوولانه نیروهای آمریکایی گفت: دولت عراق مایل به خروج آمریکا حتی تا پیش از پایان سال 2011 است. دولت بوش در ماه نوامبر موافقت کرده بود تا سربازان آمریکایی تا پایان سال 2011 از عراق خارج شوند.

گوآنتانامو،نخستین ماموریت باراک اوباما
رئیس‌جمهوری ایالات متحده،باراک اوباما در نخستین دستور پس از به دست گرفتن سکان هدایت،کاخ سفید دستور توقف پیگرد قانونی زندانیان گوانتانامو تا 120 روز آینده را داد.این نخستین دستور اوباما به عنوان نخستین رئیس‌جمهور سیاه پوست ایالات متحده است.باراک پیش از این هم در جریان رقابتهای انتخاباتی بارها اعلام کرده بود که خواهان بسته‌شدن هر چه سریع‌تر زندان گوآنتانامو است.بر اساس این حکم،تعقیب قانونی زندانیان گوانتانامو تا تاریخ بیستم ماه می به تعویق خواهد افتاد.دستور اوباما مبنی بر توقف دادرسی پروند‌ه‌‌های زندانیان گوانتانامو به معنای بسته شدن این زندان مخوف نیست اما بر اساس همین حکم،روند رسیدگی به اتهامات بیست و یک متهم به حالت تعویق درآمد.

شیطنت‌های هسته‌ای کره شمالی
مقامات کره‌شمالی که از چند روز پیش از مراسم تحلیف باراک اوباما با تهدیدهای هسته‌ای به استقبال رئیس‌جمهوری رفته بودند،ساعتی پس از حضور رسمی او در کاخ سفید باز هم به بازی با واژه‌ها پرداخته و از آمادگی پیونگ یانگ برای مذاکره با باراک اوباما خبر داد.پیونگ یانگ این بار اعلام کرد که حاضر است به امریکا در خارج کردن تمامی تسلیحات هسته‌ای از شبه‌جزیره کره کمک کند.این در حالیست که کره‌شمالی دقیقا چهار روز پیش اعلام کرده بود که حاضر نیست در ازای برقراری رابطه دیپلماتیک با امریکا دست از توسعه هسته‌ای بردارد.
روزنامه دولتی کره شمالی در سرمقاله خود ادعا کرد که تغییر استراتژی باب میل امریکایی‌ها در این برهه زمانی است اما هنوز مشخص نیست که باراک بتواند به وعده‌های خود در این زمینه جامه عمل بپوشاند. رسانه‌های داخلی باراک اوباما به ندرت تصاویر مربوط به رقابتهای انتخاباتی باراک اوباما را نشان می‌دادند.با این وجود پیونگ یانگ نتوانست تمایل خود برای برقراری رابطه دیپلماتیک با امریکا تحت فرمانبرداری اوباما را پنهان کند.

ترجمه: سارا معصومی

کد خبر 2550

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین