الهام نداف: نقد فیلم سینمایی «آینههای روبرو» جمعه شب یکی از بخشهای برنامه تلویزیونی «هفت» بود.
در این بخش نگار آذربایجانی کارگردان، فرشته طائرپور تهیهکننده فیلم و مسعود فراستی که بعد از یک هفته غیبت دوباره به عنوان منتقد در «هفت» حضور داشت، درباره «آینههای روبرو» صحبت کردند.
در ابتدا طائرپور درباره شکلگیری فیلمنامه گفت: «نگارش فیلمنامه «آینههای روبرو» به دلیل موضوع حساسیتبرانگیزی که داشت، یک سال و نیم طول کشید. قبل از نگارش فیلمنامه، داستان دختری مسافرکش را در ذهن داشتم که متعلق به خانوادهای معقول و مذهبی است و همسرش نیز در زندان است. او در حین مسافرکشی با دختری باردار روبرو میشد که از خانه فرار کرده بود.»
وی ادامه داد: «اما خانم آذربایجانی خاطرهای از یک ترنس داشت و ترجیح دادیم این ریسک را بکنیم تا دختر مسافرکش با ترنس روبرو شود.»
نگار آذربایجانی نیز درباره دغدغه به تصویر کشیدن یک فرد ترنس توضیحاتی داد و گفت: «به دلیل پر رنگ بودن خاطره داشتن دوستی ترنس در ایام نوجوانی ایده ساخت این فیلم به ذهن من رسید،اما آن زمان تازه وارد هنرستان شده بودم و هنوز از سینما چیزی نمیدانستم. رفتار افراد جامعه و خانواده و رفتار این شخص در اجتماع نیز همیشه ذهن من را به خود مشغول کرده بود.»
وی افزود: «به دلیل حساسیتی که در مورد این افراد در جامعه وجود دارد، سختترین بخش فیلم نگارش فیلمنامه آن بود. اینکه چگونه بتوانم این شخصیت را به تصویر بکشم که مخاطب آن را پس نزند دغدغه اصلی من بود. من بیش از هرکس نگران تماشاگری بودم که قرار است فیلم را ببیند و اینکه نکند چیزی را که روی پرده میبیند با واقعیت فرق داشته باشد.»
فراستی نیز در دفاع از فیلم «آینههای روبرو» گفت: «خوشبختانه فیلم توانسته از پس موضوعی که مطرح کرده بر بیاید. چون این مسئله موضوع خطرناکی است که به راحتی می توانست از دست برود، اما فیلم قصه خود را به درستی روایت می کند و مخاطب خودش را در درون فیلم میبیند. بازی بازیگر نقش رعنا نیز بسیار باورپذیر از کار درآمده است. نقطه قوت فیلم قرار گرفتن مخاطب به جای رعنا و واکنش او نسبت به برخورد با یک ترنس است. این شخصیت با قدرت به نمایش درآمده است.»
وی همچنین عنوان کرد: «اما در بخش دوم فیلم کمی احتیاط وجود دارد و شخصیتها شفاف نیستند. دردمندی شخصیت آدینه درست از آب در نیامده و کمتر درون او را می بینیم.»
تهیهکننده «آینههای روبرو» در پاسخ به این انتقاد توضیح داد: «این ترس و احتیاط در جامعه ما وجود دارد. همچنین شخصیت پدر فیلم نیز عقب افتاده نیست. واقعیت این است که اگر هر کدام از ما خودمان را جای خانواده این افراد بگذاریم همین رفتار را بروز میدهیم. من هم اگر چنین مشکلی را در خانوادهام داشتم نمیدانم چه رفتاری نشان میدادم. همه تلاش ما این بود که نشان دهیم چگونه باید با این افراد برخورد کرد.»
آذربایجانی نیز عنوان کرد: « من و خانم ایرانی در روند تولید فیلم با ترنسهایی روبرو بودیم که دچار این تردید بودند و نمیدانستند چه راهی را میخواهند انتخاب کنند. آنها ترس دارند که بعد از عمل به آنچه میخواهند میرسند یا خیر. شخصیت آدینه هم با این ترس روبرو بود. از طرفی این نگرانی در من هم وجود داشت که ترنسهایی که مخاطب فیلم «آینههایی روبرو» هستند با این مسئله مواجه نشوند که شخصیت این فیلم با خود واقعیشان متفاوت است. به همین دلیل این تردید در من هم وجود داشت، اما بازخوردها به گونهای بود که به نظر میرسید ایرانی توانسته است از عهده نقش به خوبی بر بیاید.»
طائرپور در بخش دیگری از صحبتهایش در خصوص هزینه این فیلم و تامین آن گفت: «موسسه ناجیهنر در 10 درصد فیلم در ازای 50 میلیون تومان شریک شد، اما متاسفانه شایعاتی مبنی بر حمایت یک میلیاردی توسط این موسسه بر سر زبانها افتاده که نمی دانم چرا مدیر جدید ناجیهنر آن را تکذیب نمیکند. بعد از تغییر مدیریت ناجیهنر ما هیچ گونه تبادلی با هم نداشتیم و سراغی از فیلم را نگرفتند، اما اگر فیلم فروش کند، بنا بر تعهدمان 10 درصد سود فیلم را به این موسسه میدهیم.»
58246
نظر شما