به گزارش خبرآنلاین، «زنان تروا و توئستس» نوشته سنکا با ترجمه عبدالله کوثری منتشر شده است. در شرح ناشر از کتاب می خوانیم: «نام لوکیوس آنائیوس سنکا (4 قبل از میلاد ـ 65 بعد از میلاد) در مقام خطیب و فیلسوف رواقی چنانکه بایست شناخته شده است. اما سنکا از بزرگترین نمایشنامهنویسان رم باستان نیز بوده است و آثار او هم بهسبب کیفیت و هم بهسبب جایگاهی که در تاریخ تراژدی غرب دارد، شایان توجه بیشتر است.
سنکا مضمون نمایشنامههای خود را از اساطیر یونان وام گرفته و همه نمایشنامههایش، غیر از توئستس، داستانهایی را باز میگوید که قبلاً در آثار آیسخولوس و سوفوکلس و ائوریپیدس خواندهایم. اما سنکا در میان این سه تن به ائوریپیدس بیشتر توجه داشت و اغلب تراژدیهایش برگرفته از آثار ائوریپیدس است. سنکا تراژدی یونانی را بر روی زمین آورد و به شخصیتهایش چهرهای کاملاً انسانی بخشید و شعری باشکوه و شیوا را در روایت این غمنامههای ماندگار انسانی به کار گرفت. مضمون آثار او بیش از هر چیز عشق و نفرت و انتقام است و در توصیف صحنههای هولآور بسی بیپرواتر از یونانیان عمل میکند. در اهمیت تأثیر سنکا بر نمایشنامهنویسان عهد رنسانس و بعد از رنسانس تردید روا نیست. او الهامبخش نمایشنامهنویسان عهد الیزابت بود و بدینسان پیوندی میان دو دروهٔ مهم تراژدی و نمایشنامهنویسی در غرب برقرار کرد و از این روی چهرهای ماندگار در تاریخ این هنر بهشمار میرود.
بنابراین گزارش، کتاب «رمان امریکای لاتین در گفتوگو با رامون چائو » نوشته آلخو کارپنتیر دیگر کتاب تازه نشر نی است که با ترجمه کاظم فرهادی روانه بازار نشر شده است.ناشر درباره کتاب اینگونه می نویسد: «ما از توماس مان آموختیم که فروختنِ روح به شیطان همیشه به این معنی نیست که پای یک سند را با قلمی امضا کنید که از خونتان پُر شده است؛ کافی است که شخص زیرکانه به شکلهای معینی از فساد تن دهد. آلخو کارپنتیر»
دیگر کتاب تازه منتشر شده نشر نی «شش اثر» نوشته کریستیان بوبن با ترجمه مهتاب بلوکی است. در توصیف این کتاب نیز این جملات درج شده است: «عشق میآید، عشق میرود. همواره به زمان خویش و هیچگاه به زمان ما. برای آمدن، تمامی آسمان را، تمامی واژگان را میطلبد. نمیتواند در تنگنای یک معنی بگند. حتی نمیتواند به یک خوشبختی اکتفا کند. عشق آزادی است. آزادی با خوشبختی همراه نیست. با شادی همراه است. شادی در قلب ما مانند نردبانی از نور است. نردبانی که از ما بسی بالاتر میرود، که از خودش بسی بالاتر میرود: آنجا که دیگر هیچچیز برای به چنگ آوردن وجود ندارد، غیر از آنچه دستنیافتنی است. مسلماً، دیگر حقیقتاً پاسخ پرسش شما را نمیدهم: میسرایم، اما آیا از پرنده دلیل سرودنش را میپرسند؟»
«ارزیابی طرحها و تحلیل ریسک» با عنوان فرعی «اقتصاد مهندسی» نوشته فیروز توفیق کتاب بعدی نشر نی است که به تازگی وارد بازار نشر شده. در این کتاب، کوشش شده تا ضمن معرفی مباحثی شامل معیارهای ارزیابی، مانند خالص ارزش کنونی، نرخ بازده داخلی، نرخ بازده داخلی اصلاحشده، نقطه سربهسری و جز اینها، و نیز تحلیل حساسیت، ریسک و نااطمینانی، به برخی مطالبی که لزوماً در همه کتابهای ارزیابی گنجانده نمیشوند، مانند ارزیابی چندمعیاری برای گزینش طرحها، انتخاب طرحها در شرایط محدودیت سرمایه (بهینهیابی) و همچنین معرفی یکی از نرمافزارهای مهم ارزیابی طرحها پرداخته شود. در هر قسمت بسته به ضرورت امکانات استفاده از صفحه گستردهها، مانند اکسل، گوشزد شده است. ویژگی دیگر این کتاب پرداختن به ارزیابی طرحها، نهتنها از دیدگاه شرکتها و بنگاهها، بلکه از دیدگاه اجتماعی یعنی بخش عمومی است.
تا جایی که میسر بود نوشتههای تازه و نسبتاً تازه جهانی برای خوانندگان مرور شدهاند؛ از جمله مطالب و مثالهایی از کتابهای سازمانهای جهانی، مانند راهنمای اتحادیه اروپا، دو کتاب مؤسسه بانک جهانی، راهنمای بانک توسعهٔ آسیایی و راهنمای سازمان صنعتی ملل متحد (یونیدو) نیز نقل شدهاند.
ساکنان تهران برای تهیه این کتاب ها و سفارش هر محصول فرهنگی دیگر کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و سفارش خود را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز می توانند با پرداخت هزینه پستی، تلفنی سفارش خرید بدهند.
6060
نظر شما