این یک نوع سازوکار دموکراتیک است که در یک کشور یک حزب مشخص منادی صدای طبقه کارگر باشد و مسایل مبتلابه این طبقه را به گوش حکومت برساند

یک کار‌شناس حوزه آمریکای لاتین در رابطه با نقش احزاب در کشورهای این حوزه، گفت: در این حوزه به لحاظ اینکه اسپانیا و پرتقال استعمارگران ابتدایی بودند، میراث دموکراسی از نوع اروپایی را به جا گذاشتند و احزاب در این کشور‌ها پرسابقه‌ترین کارکرد‌ها را دارد.

هادی اعلمی در گفتگو با ایلنا، اضافه کرد: در طول تاریخ از ابتدای استقلال این کشور‌ها، احزاب نقش همه جانبه و کارکرد کاملی داشته و دارند. کارکرد احزاب شامل نواقصی نیز است که از آن جمله حضور 70 ساله حزب پی.‌ای. ار در مکزیک در مصدر قدرت است.

این پژوهشگر با اشاره به شروع قرن بیستم و رشد احزاب سوسیالیستی و جمهوری خواه، عنوان کرد: این احزاب بعد‌ها به محافظه کاری، چپ گرایی و راست گرایی متمایل شدندو گروه‌هایی که به احزاب تن دادند توانستند نقش دموکراتیک خود را به خوبی ایفا کنند ولی گروه‌های خارج از احزاب به عملیات مسلحانه روی آوردند و ضد حکومت شدند.

اعلمی با ذکر اینکه یکی از قدرتمند‌ترین احزاب در این حوزه، احزاب کارگری است، گفت: در برزیل به علت ماهیت صنعتی و کارگری موجود این سندیکا‌ها و احزاب بسیار قدرتمند هستند و اگر فردی که به عنوان رییس جمهور انتخاب شده بخواهد دولت قوی داشته باشد ناگزیر به ائتلاف با این احزاب است.در آرژانتین، پرو، مکزیک و شیلی اتحادیه‌ها و سندیکاهای کارگری بسیار قدرتمند عمل می‌کنند.

این کار‌شناس حوزه آمریکای لاتین به کشورهایی که احزاب کارگری در آن‌ها فعال و قدرتمند هستند، اشاره و تصریح کرد: در این کشور‌ها مسایل مربوط به کارگران در شرایط بهتری پیگیری می‌شود و برای حکومت هم بهتر است با یک حزب مشخص کارگری مسایل این قشر را بررسی کند تا با موج اعتراضات کارگری مواجه شود.

وی ادامه داد: این یک نوع سازوکار دموکراتیک است که در یک کشور یک حزب مشخص منادی صدای طبقه کارگر باشد و مسایل مبتلابه این طبقه را به گوش حکومت برساند و قطعا حکومت محروم از این ساز و کار با مشکل مواجه خواهد بود.
 

کد خبر 265358

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار