جشن تولد هفتاد سالگی ضیاء موحد به همت مرکز فرهنگی شهر کتاب شب گذشته ،10 دی ماه، با حضور جمعی از اهالی فلسفه و ادبیات در این مرکز برگزار شد.

به گزارش خبرآنلاین، محمدعلی موحد، شهین اعوانی، منوچهر بدیعی، حسین معصومی همدانی، یوسف اباذری و محمود یوسف‌ثانی سخنرانان این برنامه بودند. در جدول زیر با اظهارنظر 4 نفر از این سخنرانان درباره استاد ضیاء موحد آشنا شوید.
شخصیت ها
نطرات
 
 
 
 
 
 
 
 
حسین معصومی همدانی (عضو هیات علمی موسسه حکمت و فلسفه ایران)
-اگر کسی بخواهد تاریخ منطق را در ایران بنویسد، نوشته شدن «منطق صورت» مرحوم مصاحب و سپس بازگشتن دکتر موحد و شروع تدریس او در ایران دو اتفاق مهم قلمداد می‌شوند.غالب کسانی که در ایران منطق آموخته‌اند، باواسطه یا بی‌واسطه از شاگردان موحد بوده‌اند.
-می‌خواهم به نسبت موحد با منطق گذشته بپردازم.ما در منطق و شعر میراث بزرگی داریم.منطق قدیم تا همین اواخر تنها صورت ممکن منطق شمرده می‌شد.ظهور منظومه منطقی جدید در ایران بی‌شباهت به ظهور شعر نو نبود. البته دعوای شعر قدیم و جدید تمام شده است، در حالی که دعوای منطق جدید و قدیم حتی درست طرح نشده است که بخواهد نتیجه‌ای را در پی داشته باشد.منطق جدید برخلاف شعر جدید که به صورت یک موج درآمد، تنها در حد یک نظام دانشگاهی باقی ماند.
-کتاب او «درآمدی بر منطق»جدید که در جریان نوشته شدن آن بودم، نخستین کتابی است که نه تنها به کار دانشجوی فلسفه می‌آید، بلکه برای دانشجویان ریاضی نیز مفید است. او در این کتاب معنای منطق جدید را بیان کرد. موحد برای این کار در منطق قدیم نیز دقیق شده است.او در عین حال که بنایی جدید را در منطق درانداخت، هیچگاه نگاه تحقیرآمیز به گذشته ندارد.
-به اعتقاد موحد شعر و منطق قدیم دیگر نمی‌توانند زنده باشند زیرا عناصر زنده بودنشان را به منطق و شعر جدید داده‌اند
 
شهین اعوانی(عضو هیات علمی موسسه حکمت و فلسفه)
موحد به آن چه می‌داند عمل می‌کند و این از ممیزه‌های اوست.ذهن خلاق در فکر، زبان و سبک شعر او سبب استقلال فکری او شد.هیچگاه ندیدم که او از کسی پیروی کند یا متأثر از سبک دیگری شود.هیچ وقت ندیده‌ایم که او برای خوشایند کسی شعری یا حتی جمله‌ای بگوید.موحد در دوستی‌ها دیر پیوند می‌خورد، ولی دوستی‌های پایداری برقرار می‌کند.
 
 
 
 
محمدعلی موحد
-مراسم امروز برای آقای موحد حکم رجز خواندن برای پهلوانی را دارد که در اوج است و به او دست مریزاد می‌گویند. من دو سخن دارم یکی با آقای موحد و دیگری با دوستدارانش؛ به آقای موحد می‌گویم که وقت را غنیمت دان آنقدر که بتوانی و سخنی که با دوستانداران او دارم این است که وی را بهترک دریابند، همان گونه که شمس به اطرافیان مولانا گفت که او را بهترک دریابید تا بعد از این خیره نمانید.«ک»که به بهتر چسبیده است تاکید بر بیشتر شناختن دارد.
-جمع شعر و فلسفه همانقدر دشوار است که ماموریت اخضر ابراهیمی در آشتی دادن دو طرف مخاصم در سوریه.جمع میان فلسفه و شعر جمع میان رندی و پارسایی است.
 
 
منوچهر بدیعی مترجم و دوست نزدیک ضیاء موحد
- کتاب دکتر موحد درباره سعدی بهترین کتابی است که درباره این شاعر خوانده‌ام.
-به اعتقاد من کسی به اندازه موحد در ایران فرگه را نمی‌شناسد.
-همه کتاب را بهترین دوست می‌دانند، اما من تصور می‌کنم که از دیدن دوستی مانند موحد است که من یاد کتاب می افتم.
تهیه و تنظیم: نیره دخائی
 62303/
کد خبر 267481

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =