درهمین رابطه یکی از خوانندگان خبرآنلاین می نویسد: بنده کالا وارد کشور کردم قبل از تاسیس مرکز مبادله با اسناد بانکی بصورت برات اسنادی ، متعهد این اسناد هم فروشنده بود،اکنون که موعد پرداخت رسیده ارز مرجع که نمیدهند به هیچ وجه - ارز مبادله ای هم نمیدهند چون کالا ترخیص شده است. اقایان بانک مرکزی و بانک عامل هم میفرمایند تعهدی در قبال این اسناد ندارند و ارز آزاد حواله کنید.اقایان بانک مرکزی اگر من با ارز ازاد پرداخت کنم زندگیم را باید بفروشم و تاوان بدهم.
این درحالی است که سخنگوی مرکز مبادلات ارزی تاکید دارد: اگر چنانچه متقاضی مذبور جهت دریافت ارز در هنگام گشایش اعتبار صدردصد معادل ریالی وجه ارزی واردات را تودیع نموده باشد در این حالت ایفای تعهدات ارزی کاملا بر عهده بانک عامل است.همچنین اگر مشتری تا پایان شهریورماه سال 1391 کالای خود را مربوط به اعتبارات اسنادی مدت دار ترخیص نموده باشد باز ایفای تعهدات برعهده بانک عامل خواهد بود.
براساس این گزارش متقاضیانی که با چنین مشکلی مواجه هستند می توانند در اداره نظارت بر بانک های بانک مرکزی موضوع را مطرح و پیگیری نمایند.
45/221
نظر شما