عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است بر اساس نظر مقام معظم رهبری، باید دوره و زمان همه احکامی که به عنوان مصلحت صادر می­شود مشخص باشد.

حبیب‌الله عسگراولادی، ، نمایندگی ولی فقیه در کمیته امداد امام خمینی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با سایت مجمع تشخیص مصلحت نظام به برخی سوالات پیرامون احکام حکومتی و اهمیت و جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام پاسخ داده است؛ اهم اظهارات وی در ادامه آمده است؛
• مهمترین نکته در بیان مقام معظم رهبری در دیدار با رییس و اعضای مجمع در دوره ششم این بود که مجمع "مظهر خرد جمعی" در نظام اسلامی است لذا تصمیمات آن باید خردمندانه باشد تصمیماتی که موجب حل و فصل مسائل کشور شود، لذا مجمع با این جایگاه که در برگیرنده نخبگان فکری و سیاسی کشور است یک موقعیت ویژه پیدا می­کند، از این جایگاه باید به رهبری مشورت بدهد و از همین جایگاه باید در تنظیم سیاست­های کلی نظام تلاش نماید.
• در پاسخ به این سوال که« اهمیت و جایگاه این نهاد در قانون اساسی چگونه تبیین شده؟»: مواردی که مصوب مجلس را شورای نگهبان خلاف شرع و یا خلاف قانون اساسی بداند، اما مجلس از باب مصلحت نظر شورای نگهبان را تأمین نکند این اختلاف از باب تشخیص مصلحت به مجمع می رود. دوم، مشورت در اموری که به رهبری ارجاع می‌دهد در بند 8 اصل 110 حل معضلات نظام که از طریق عادی قابل حل نیست از طریق مجمع تشخیص انجام می‌گیرد.
• همانطوری که مقام معظم رهبری فرمودند، تشخیص مصلحت باید اَهم و رو به جلو بوده و اعتقاد اکثریت قاطع اعضا را در تصویب همراه داشته باشد و سوم اینکه جایگاه مجمع تشخیص در افکار عمومی و اینکه چگونه می‌تواند این نهاد به صورت فراقوه‌ای و فراجناحی مورد مقبولیت سایر سازمان‌ها و نهادها باشد.
• مجمع تشخیص از باب اینکه در برگیرنده شخصیت‌های نخبه مورد اعتماد رهبری است، جایگاه ویژه‌ای دارد و فراقوه ای و فراجناحی بودن این نهاد بسته به تصمیمات عقلانی و خردمندانه آن است. اگر افکار عمومی به این ادراک برسند که تصمیمات در آنجا عقلانی است به همین میزان اعتبار مجمع در نزد افکار عمومی حفظ می‌شود. البته تصمیمات مجمع از این باب که در قانون اساسی جایگاه مشخصی دارد برای همه نهادها پس از تأیید مقام معظم رهبری مورد قبول است.
• هر چه قدر تصمیمات به صلاح، سداد، اتقان، انصاف، جامعیت و رعایت مصلحت نظام نزدیکتر باشد در نزد عامه و نیز رهبری مقبولتر است.
• در خصوص مکانیزم حل اختلاف بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در مجمع، هم مقام معظم رهبری فرمودند باید دوره و زمان همه احکامی که به عنوان مصلحت صادر می‌شود مشخص باشد. لذا احکام مصلحتی یک احکام دائمی نیست دائر بر مدار زمان و دوره خود (و شرایط قید شده) می‌باشد. نکته مهمی که در مورد جایگاه وظایف مجمع مطرح است آن است که مجمع طرف مشورت رهبری است ممکن است از باب مشورت مطلبی را تصمیم بگیرند اما تصمیم نهایی با خود معظم له است ممکن است تغییر دهند و یا اضافه کنند، خلاصه مشورت مجمع قائم به عزم ایشان در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی است.
/27220

کد خبر 273568

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین