بیماری آسم و ورزش رابطه خوبی با یکدیگر ندارند. در واقع آسم - بیماریای که سبب تنگی نفس، خسخس و سرفه میشود - عملکرد افراد را به شدت کاهش میدهد و ورزش کردن را غیرممکن میکند. اما کتاب ثبت رکوردهای گینس مملو است از اسم ورزشکارانی که این بیماری را شکست داده و به قهرمانی رسیدهاند. در ادامه با 5 ورزشکار برجستهای که به آسم مبتلا شدهاند آشنا میشوید.
جاستین هنن
جاستین هنن، قهرمان پنج دوره از رقابتهای تنیس اوپن فرانسه در 25 سالگی به بیماری آسم مبتلا شد. او که در سال 2005 میلادی در صدر جدول بهترین تنیسورهای زن جهان قرار داشت گفت: «ابتلا به برونشست مزمن باعث شد علائم و نشانههای آسم نمایان شود.» در اواخر سال 2007 میلادی، هنن با انتشار بیانیهای رسمی دنیای تنیس حرفهای را شگفتزده کرد. او گفت:«نگران تشدید علائم و نشانههای بیماریام هستم. به همین دلیل از شرکت در رقابتهای تنیس المپیک 2008 پکن و رقابتهای حرفهای انصراف میدهم.»
دنیس رادمن
دنیس رادمن بسکتبالیست برجستهای که به آسم مبتلاست. اما این بیماری نتوانست مانع حضور او در 14 فصل از رقابتهای NBA و کسب پنج قهرمانی در این رقابتها شود. باتوجه به این که ورزش بسکتبال به استقامت بالایی نیاز دارد، دستاوردهای رادمن و استادان پزشکی دانشگاه هاروارد که به او کمک کردند تا با بیماری آسم مبارزه کند قابلتوجه است.
پائولاراد کلیفت
دوی استقامت از جمله دشوارترین رشتههای ورزش است و قهرمان شدن فردی که مبتلا به آسم است تقریباً در آن غیرممکن است اما پائولا رادکلیفت که به این بیماری مبتلاست توانسته هفتبار در این رشته ورزشی قهرمان شود. او که رکورددار رقابتهای دوی ماراتن المپیک و قهرمانی جهان است در نوجوانی به آسم مبتلا شد اما تمرینات ورزشی را متوقف نکرد. رادکلیفت در گفتوگو با بیبیسی گفت: «هر روز - بهخصوص در فصل زمستان - داروهای ضددرد مصرف میکنم تا علائم و نشانههای بیماری اسم زمینگیرم نکند.»
جرمی بتیس
جرمی بتیس، ار جمله بازیکنان برجسته لیگ راگبی آمریکاست که پس از پایان مقطع راهنمایی به بیماری آسم مبتلا شد. او که پس از درخشش در رقابتهای کالج ایالات متحده آمریکا به باشگاه نوتردام در لیگ ملی آمریکا راه یافت، با تشدید علائم و نشانههای بیماری آسم از ترکیب اصلی تیم کنار گذاشته شد. بتیس که در طول یکی از رقابتهای لیگ ملی راگبی در فصل 1998 -1997تنگینفس گرفت و نقش بر زمین شد در گفتوگو با روزنامه یواسای تودی گفت: «احساس کردم کیسه پلاستیکی روی سرم کشیدهاند. نمیتوانستم نفس بکشم. وقتی به هوش آمدم روی تخت بیمارستان بودم.»
پیتو اندرکی
واندرکی برنده مدال طلا و برنز رقابتهای شنای المپیک 2008 پکن است. او که از هفت سالگی به صورت حرفهای شنا میکند، در 10 سالگی پی برد به بیماری اسم مبتلاست. او از آن زمان تاکنون تحت نظر پزشک قرار دارد و اجازه نداده این بیماری او را از ورزش حرفهای دور کند او گفت: «با کمک پزشکان برنامه بلند مدتی طراحی کردم و با اجرای دقیق آن توانستم مدال طلای المپیک را کسب کنم.
30123
هفته نامه تندرستی نوشت:
کد خبر 274585
نظر شما