معاون وزیر خارجه سوریه در مصاحبهای اظهار داشت که درگیریهای فعلی در کشورش بخشی از برنامه توطئه علیه سوریه است و گزارشات مربوط به خشونت و شکنجه توسط نیروهای دولتی نیز تبلیغات منفی رسانهای است.
فیصل مقداد، معاون وزیر خارجه سوریه در گفتوگو با هفته نامه اشپیگل و در پاسخ به این سوال که آیا بحث تبعید بشار اسد، رییس جمهوری سوریه به روسیه مطرح است یا خیر، گفت: چرا باید چنین مسالهای مطرح باشد؟! ما پیروز خواهیم شد و مساله تبعید تنها بخشی از جنگ روانی است که علیه ما به پا شده است. اسد نیز گفته است که اگر وضع به همین منوال ادامه یابد در سوریه به دنیا آمده و در سوریه نیز خواهد مرد.
فیصل مقداد در پاسخ به سوال خبرنگار اشپیگل مبنی بر آنکه معاون وزیر خارجه روسیه نیز گفته بود دولت سوریه کنترل بخشهایی از خاک کشورش را از دست داده، گفت: ما همچنان خوشبینیم و به اندازهای قوی هستیم که بتوانیم بر حملات متحدان غربی، مخالفان و کشورهای خلیج (فارس) که برای ما داعیه آزادی و دموکراسی دارند، پیروز شویم.
معاون وزیر خارجه سوریه در ادامه به اروپا نسبت به ادامه حمایت از گروههای مخالف در سوریه هشدار داد.
وی در این ارتباط نیز گفت: مخالفان سوری نه فقط علیه دولت سوریه که علیه نظم در همه کشورهای توسعه یافته و مدنی میجنگند.
مقداد در پاسخ به سوال خبرنگار اشپیگل مبنی بر این که سرنگونی دولت بشار اسد چه دستاوردی برای کشورهای غربی و متحدان آنها خواهد داشت، گفت: برندگان این معادله اسراییل و آمریکا خواهند بود. اگر سوریه تقسیم شود و همچنان تحت فشار باشد منازعات اسراییل و اعراب به فراموشی سپرده میشود، اسراییل میتواند در صلح باشد و درعین حال اختیار بلندیهای جولان و تمام بیتالمقدس را در اختیار گرفته و همچنان فلسطینیها را اذیت کند. ما البته تنها همسایه اسراییل هستیم که هنوز نماینده موضع اعراب به شمار میرویم.
وی در پاسخ به این سوال که بسیاری از مردم سوریه معتقدند که بعد از تظاهرات صلح آمیز این کشور دستگیر شدهاند و بسیاری نیز درگیریهای سوریه را مقاومت در برابر دولتی دیکتاتور میدانند، نیز گفت: از دیگر مردم سوریه هم نظرشان را بپرسید، کسانی که شما میگویید گفتهاند دستگیر شدهاند و دولت را دیکتاتور میدانند، نماینده اکثریت مردم سوریه نیستند. امر مسلم این است که اسد همچنان تلاش میکند درخواست تظاهر کنندگان را عملی کند. برداشتن قانون حکومت نظامی، قانون اساسی جدید، پایان تسلط حزب بعث، ایجاد احزاب جدید، انتخابات برای پارلمان جدید، اتخاذ قانون جدید برای تجمع، اینها همه چیزهایی است که در دولت اسد انجام شده است اما همه این تغیییرات نادیده گرفته میشود و هیچ کدام از آنها توسط خارجیها به رسمیت شناخته نمیشود. واقعا این به اصطلاح انقلابیون چه میخواهند؟
مقداد در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار هفته نامه اشپیگل که عنوان داشت؛ امر مسلم آن است که دیر یا زود مردم دیگر شما را قبول نخواهند داشت، گفت: بخش اعظم درگیریهای داخل سوریه توسط بیرون کشور سازمان دهی و حمایت مالی میشود. کسانی که علیه دولت میجنگند میلیاردها دلار از کشورهای خلیج(فارس) دریافت کردهاند. اسد همچنان به خواست سیاسی مردم کشورش گوش فرا میدهد و به دنبال رفع اختلافات با مردم است البته با همه مردم، همان طوری که از سخنرانی او در روز ششم ژانویه مشخص است. اگر حمایتهای خارجی از گروههای مخالف متوقف شود و همه حاضر شوند دور تا دور یک میز مذاکره کنند ما میتوانیم در مورد آینده کشور تصمیم گیری کنیم.
مقداد در ادامه در پاسخ به این سوال که چگونه رییس جمهوری که پایان سیاسیاش در حال رقم خوردن است، با یک سخنرانی دعوت به مذاکره میکند، گفت: کسی دیگر کشورها را به مذاکره و تصمیم گیری درخصوص رییس جمهوری سوریه مجبور نکرده است. این مساله را به سوریها ، آراء و صندوق رای واگذار کنید. در هر صورت اجازه نمیدهیم کسی استقلال و تمامیت کشور را نادیده بگیرد. اگر رییس جمهور کنار برود و تسلیم شود سوریه را سراسر نابودی، خرابی و کشتار در بر میگیرد. برای جلوگیری از چنین مسائلی اسد برای هر چیزی آماده است.
معاون وزیر خارجه سوریه در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا روابط حسنه سوریه و ترکیه و روابط معمولی این کشور با عربستان به دشمنی گراییده است، گفت: ما مدت زمان مدیدی تلاش کردیم که روابط حسنهای با ترکیه داشته باشیم تا اینکه متوجه شدیم که رجب طیب اردوغان برادر مسلمان ما در حقیقت برنامه دیگری را دنبال میکند، به این معنا که وی تلاش میکند با کمک القاعده، جبهه النصره و دیگر گروههای افراطی از مصر تا تونس، لیبی، سوریه و عراق یک شبکه قوی تاسیس کند، به عبارت دیگر یک امپراطوری عثمانی. علاوه بر این تمام انواع گروههای مسلح در ترکیه جای دارند و مرزهای این کشور برای رفتن به سوریه نیز باز شده است، به همین علت اردوغان و احمد داوود اغلو، وزیر خارجه ترکیه شخصا مسئول کشته شدن هزاران سوری هستند؛ چرا ترکیه از سوی سازمان ملل مجازات نمیشود؟ و در مورد رابطه با عربستان؛ عربستان تحت فشار گسترده آمریکاست واز این رو از گروههای مذهبی مشخصی که در سوریه میجنگند، حمایت میکند. البته به طور همزمان آل سعود به خوبی میداند که از طریق این حمایت در میان مدت علیه منافع خود عمل کرده است. از این رو بهتر است هرچه سریعتر از وابستگی به آمریکا بیرون بیاید.
این مقام سوری در پاسخ به این سوال که چرا آمریکا باید به دنبال تبدیل سوریه به یک ویرانه و جهنمی از آتش باشد، گفت:حمایت از اسراییل تنها توضیحی است که میتوان در این مورد داشت. ابتدا با تحریمها علیه ما شروع شود و اکنون هم کار به اینجا رسیده است.
مقداد در ادامه افزود چرا جبهه النصره باید در لیست سازمانهای تروریستی باشد اما بسیاری از دیگر گروهها که تعمدا روزانه هموطنان مرا میکشند، نباشند؟
مقداد در ادامه و در پاسخ به این سوال اشپیگل که عنوان داشت که آیا تمام مخالفان همانطور که دولت سوریه میگوید تروریست هستند، افزود: در بین مخالفان گروههای مختلفی هستند بسیاری از آن ها به مسیر اشتباه کشیده شدهاند، البته ما نیز در دولت طبیعتا اشتباهاتی را در بخشهای اجتماعی و اقتصادی مرتکب شدهایم. با این وجود مخالفان مسلح از همان اول به دنبال تحریک و تنش بودند. برخی افراد نیز که به دنبال تنش بیشتر هستند لابه لای تظاهرکنندگان مخفی میشوند و به پلیس و همین طور معترضان شلیک میکنند.
این مقام سوری در بخش پایانی مصاحبه خود با اشاره به مساله مطرح شده توسط خبرنگار هفته نامه اشپیگل مبنی بر دستگیری و کشتن مردم عادی توسط نیروهای دولت گفت که این مسائل به تبلیغات منفی رسانهای علیه دولت برمیگردد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که سوریه اکنون در مسیر دو انتخاب است یا پیشرفت و مذاکرات سیاسی و یا جهنم، گفت: همچنان پیشرفت سیاسی برای حل مشکلات موجود را خواستاریم؛ البته همه کشورها باید از تبدیل سوریه به جهنمی از آتش جلوگیری کنند.
52261
نظر شما