مصطفی پورمحمدی گفت: کشور را باید متحول کرد؛ این رسالت من است که با هر وسیله و ابزار، چه وزارت کشور، چه سازمان بازرسی و چه ریاست جمهوری و چه منبر آن را تعقیب خواهم کرد.

حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی در دیدار با جمعی از دانشجویان نخبه و بسیجی دانشگاه‌های تهران با بیان اینکه اگر ذهن دانشجویان و نخبگان بر مشکلات کشور متمرکز شود، نقطه امید است، اظهارداشت: همواره حرف ما در کشور این بوده که باید مرزهای موضوعات از هم جدا باشد؛ باید هر کدام از بحث‌های آرمانی و اعتقادی، اجتماعی و سیاسی، رفاهی، اقتصادی، صنعتی و .. جایگاه خود را داشته باشند و بحث‌های هیجانی، احساسی و عاطفی در جای خود مطرح باشد و هر کدام سهمش مشخص و سعی شود مباحث کارشناسی و با نگاه عمیق در جامعه مطرح شود. رئیس سازمان بازرسی کشور تصریح‌کرد:‌ اگر این مباحث در هم آمیخته شود و سهم آنها نیز شناخته نشود آسیب‌زا خواهد بود و نه تنها دستاوردی نخواهیم داشت بلکه حرکت‌های ما فرساینده و کاهنده بوده و در نتیجه با آزار روحی و احساس ناکامی روبه‌رو خواهیم شد که بسیار بد است.
اهم سخنان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه به نقل از فارس می آید:
  • جامعه بی‌آینده و ناامید، جامعه‌ای است که در معرض انواع خطرات و مشکلات خواهد بود و طبعاً مدیران اجتماعی در گام‌های اول باید سعی کنند این اعتماد و امید را در جامعه به‌خصوص بین نسل جوان تولید کنند.
  • همین که دوستان جوان ما که منبع تحرک، تلاش، نشاط ذهنی و فکری و انرژی‌های جوانی هستند با حفظ همه شرایطی که دارند در مباحث اصلی و مبنایی دنبال یافتن راه حل‌های دقیق و صحیح باشند و ذهن‌شان به این مسایل بیشتر متوجه باشد، یک نقطه امید برای همه است و آرزو می‌کنیم این فضا در کشور تقویت و نهادینه شود تا بتوانیم کشور را در مسیر تعالی و تکامل خودش هدایت، همراهی و پشتیبانی کرده و ادای وظیفه کنیم.
  • مقولات اجتماعی هر چند از تنوع برخوردارند ولی نحوه مواجه با آنان از یک منطق تبعیت می‌کند؛ به عنوان مثال راهکاری که برای مسایل بهداشتی و درمانی جامعه توصیه می‌شود، در سایر حوزه‌ها از جمله حوزه اقتصاد نیز توصیه می‌شود؛ همه صاحب نظران معتقدند باید جامعه را از آلودگی و ویروس‌ها پاک و جسم را از بیمار شدن مبرا کرد، به همین خاطر بیشترین هزینه‌ها صرف پیشگیری می‌شود نه درمان؛ از این جهت جامعه سالم جامعه‌ای است که در آن پیشگیری می‌شود نه اینکه هزینه ها صرف درمان شود.
  • بنابراین باید کاری کرد که در جامعه کسی بیمار نشود؛ اقتصاد هم همین وضع را دارد، اقتصاد خوب، اقتصادی است که نسبت به بیماری واکسینه باشد؛ بنابراین باید دنبال راهکاری بود که در جامعه فساد تولید نشده و جامعه دچار مفاسد اقتصادی نشود اما ممکن است گفته شود گاهی اوقات بیماری اجتناب ناپذیر است و به رغم تمام پیشگیری‌ها بیماری حاصل شد و اینجا می‌توان فرد بیمار و فساد شکل گرفته را درمان کرد؛ اما اساس و محور کار باید بر پیشگیری باشد.
  • سامانه‌های پیشگیرانه اقتصاد کشور ناقص و ناکارآمد است، گفت: اقتصاد ایران با این حجم نقدینگی جزء اقتصاد‌های بزرگ محسوب می‌شود؛ بنابراین نمی‌توان این اقتصاد بزرگ را با روش‌های سنتی و دیوان سالاری قدیمی اداره کرد، اگر سالم‌ترین مدیران و به اصطلاح سوپرمن‌ها نیز وارد این سیستم شوند حتما باز هم ما در مبارزه با فساد ناکام خواهیم بود و بنده این حرف را با توجه به سال‌ها تجربه کار و به عنوان یک کارشناس مطرح می‌کنم.
  • معاون سیاسی جامعه روحانیت مبارز راه حل منطقی پیشگیری از فساد در اقتصاد کشور تحول در نظام بوروکراتیک و دیوان سالار کشور است. بعد از آنکه سیستم اصلاح و متحول شد، راه بعدی پیشگیری از فساد روی کار آمدن مدیران سالم است؛ این موضوع تاثیر زیادی دارد؛ چرا که برخی مدیران ما بی‌مبالات بوده و به هنجار شکنان و مفسدان اقتصادی فضا می‌دهند و در مواقعی افزایش فساد به این خاطر اتفاق می‌افتد اما باز هم تاکید می‌کنم که با حرف و شعار مشکل فساد اقتصادی کشور حل نمی‌شود و باید یک تحول اساسی در سیستم بوروکراسی و دیوان سالار کشور رخ دهد.
  • منظور از دیوان سالاری هم در بخش اداری و هم اقتصادی است؛ یعنی دیوان سالاری حوزه اقتصادی مانند نظام بانکی، بیمه، گمرک، تعرفه، چرخش مالی، اعطای مجوزها و ... اصلاح و متحول شوند؛ از سوی دیگر دنیا در این راستا تجربه‌های زیادی را پشت سر گذاشته است و ما باید این تجربه‌ها را کسب کرده و با شرایط داخلی خود تطبیق داده و بعد از بومی‌سازی آن را در کشور اجرا کنیم.
  • تکلیف نظام با استکبار جهانی مشخص است؛ عناصر درون نظام باید تکلیف خود را با این مسئله روشن کنند؛ نظام رسالت خود می‌داند که مقابل جبهه استکبار بایستید و این ایستادگی جایگاه و پرستیژ نظام است و حتما نیز باید تعقیب شود؛ اما اینکه هر اتفاقی در کشور بیفتد گفته شود به خاطر کارشکنی‌های استکبار جهانی است را قبول ندارم.
  • بخش بزرگی از مشکلات امروز جامعه به خاطر ناکارآمدی و بی‌تدبیری مدیریت داخلی است؛ حتی گاهی اوقات شنیده می‌شود می‌گویند سایر قوا مانع اجرای کار می‌شوند؛ اما آیا همه مشکلات به این خاطر است؟ قطعا این طور نیست، بنابراین باید سهم مسایل را روشن کرد.
  • در وضعیت کنونی ما باید تکلیف خود را با دنیا مشخص کنیم؛ از طرفی این طور نیست که غرب برای اجرای تحریم‌ها با مشکل مواجه نباشند، آنان تلاش دارند از رخنه‌های ما استفاده کرده و ضربه‌های خود را وارد سازند، بنابراین نباید اجازه دهیم از رخنه‌های ما استفاده کنند در حالی که اگر دشمن طرحی دارد تا 20 واحد قدرت فشار علیه ما وارد کند، اگر خوب مقابله و طراحی کنیم این 20 واحد فشار به 10 واحد فشار تقلیل می‌یابد ولی اگر خوب مدیریت نکنیم فشار دشمن به 40 واحد افزایش پیدا می‌‌کند.
  • فرهنگ مقوله‌ای ویژه است که با ذهن، دل و قلب انسان‌ها سر و کار دارد و باید با همین جنس در این حوزه کار کرد؛ البته عده‌ای نیز هستند که خارج از این قاعده عمل کرده و عملیات ضد فرهنگی خارج از این قاعده را انجام می‌دهند که باید با این‌ها خارج از قاعده برخورد کرد؛ چراکه نمی‌توان با کسانی که پمپاژ فساد در جامعه می‌کنند با زبان خوش مواجه شد.
  • در برخورد با مولدان فساد نباید لحظه‌ای تردید کرد ولی جامعه‌ای که فکر می‌کند، احساسات و گرایش و علاقه دارد، فرهنگ یک ماده اصلی زندگی است؛ در این جامعه باید با همان ابزار فرهنگی کار کرد.
  • در جامعه و بستر عمومی جامعه مقابله با فرهنگ نیازمند ابزار خاص خودش است؛ اگر در عرصه فرهنگ خواستیم از ابزار غیر فرهنگی استفاده کنیم این کار به ضد خود تبدیل می‌شود؛ بنابراین باید مرزها را جدا کرد، جایی که کانون فساد است باید با ابزار سخت با آن مقابله کرد ولی در سطح جامعه باید از ابزار نرم استفاده کرد.
  • اگر انسان منحرف هم شود مانند فرد خوابی است که باید با لطافت و دلسوزی او را صدا زد و فطرت او را هشیار و به سمت حرف حق و صحیح رهنمود کرد؛ اینکه پیامبران انسان‌های صبور جهان هستند و تا آخرین لحظه از عاطفه نشان دادن و صبر و گذشت دست بر نداشتند به خاطر آن است که جنس کار این اقتضا را دارد؛ فرهنگ، اساس تحول اجتماعی و اساس تحول تمدنی ما است. معاون سیاسی جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: انقلاب ما انقلاب فرهنگی بود، ما باید به ابزار مدرن فرهنگی توجه کنیم؛ هنر ابزار مهم فرهنگی است که نباید از آن غفلت کرد، در برخورد با مقوله فرهنگ و هنر باید الگوی ما مقام معظم رهبری باشد؛ مقام معظم رهبری از ابتدا تا امروز پیوسته با فعالان فرهنگ و هنر ارتباط داشته و به این قشر بها دادند؛ در کشور ما هیچ کس مانند رهبری با شاعران، هنرمندان، فیلم سازان و ... جلسه برگزار نکرده است، اگر امروز بخواهیم در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم باید بر اساس محتوای خود به هنر سینما و فیلم بها بدهیم.
  • فیلم آرگو ابتذال هنری و فرهنگی است و کاملاً مشخص است که با اهداف سیاسی به این فیلم اسکار تعلق گرفته شده است؛ سال گذشته درباره فیلم «جدایی نادر از سیمین» گفته می‌شد به خاطر مواضع خاص اسکار گرفته است اما فیلم آرگو هیچ چیز برای ارائه نداشت.
  • درباره فیلم اصغر فرهادی قبول ندارم که باید برخورد افراطی شود؛ درست است که اسکار یک جایزه سیاسی است ولی نباید نسبت به فیلم ساز خود برخورد بد کرد؛ این فیلم در داخل کشور و جشنواره فجر نیز جایزه های زیادی کسب کرد که نشان می‌دهد چندان هم خالی از محتوا نبود.
  • دولت باید تلاش کند و زمینه را فراهم نماید تا تفاهم حداکثری در این خصوص شکل بگیرد و بعد مجری آن تفاهم حداکثری باشد؛ دولت نباید نه تنها در خصوص ماهواره بلکه در بسیاری موارد دیگر خواسته خود را به جامعه تحمیل و القاء کند، البته معتقدم مرزهای فرهنگی ما باید فراخ شود؛ آنجا که هنجارشکنی می‌شود باید بایستیم در غیر این صورت در سلیقه‌ها و گرایش‌ها اگر محدودسازی کنیم حتما آسیب می‌بینیم؛ این طور نیست که اگر محدود کنیم جامعه آسیب نمی‌بینید، امروز آسیب‌های این محدودسازی را در جامعه شاهد هستیم.
  • جامعه ما جامعه بزرگی است؛ دولت، اصولگرا است ولی در کشور همه طیف‌ها زندگی می‌کنند؛ مملکت برای همه طیف‌ها است و دولت باید شرایط را برای زندگی همه فراهم کند، دولت باید کارهای جاری و عادی مردم را بر عهده بگیرد و نباید به تفاوت‌های قومی، زبانی و سیاسی توجه داشته باشد.
  • نظام اجرایی باید یک خط واضح و شفاف و روشن قانون را تعقیب کند، اگر اصولگراترین و نماز شب خوان‌ترین دولت هم سر کار بیاید حق ندارد فرد بی‌نمازی را به دفتر خود راه ندهد؛ اگر بی‌نمازی به دفتر ما آمد باید مانند یک نماز شب خوان با او رفتار کنیم؛ البته آن کس که نماز شب خوان است ما به او علاقه بیشتری داریم و حتما او نزد خداوند عزیزتر است.
  • باید به همه مقولات با همه ابعاد نگاه کرد، نمی‌توان امروز یک حرکت ساده در جامعه انجام داد و پیامد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آن را ندید؛ هر حرکتی پیامد گسترده‌ای دارد، اگر یک نسخه فرهنگی می‌پیچیدید باید منتظر ابعاد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آن باشد، حتما باید به مسایل فرهنگی با تمام ابعاد نگاه کرد؛ در آن صورت است که می‌توان یک پدیده فرهنگی را خوب مدیریت کرد.
  • مقام معظم رهبری بارها فرمودند که شما تکلیف قانونی خود را خوب انجام دهید من از شما راضی هستم؛ ایشان به مجلس، قوه قضائیه و دولت بارها گفته‌اند که قانون و وظایف قانونی خود را انجام دهید، البته این مسئله یک کف و یک سقف دارد؛ کف رضایت مقام معظم رهبری واجبات و انجام وظایف است.
  • ممکن است فردی برای مستحبات از واجبات خود محروم بماند که این کار اشتباه است؛ در کشور نیز یک واجباتی وجود دارد که دولت، دستگاه قضایی و مجلس باید آن را انجام دهند، یعنی اول باید واجبات را انجام داد؛ اگر توان داریم باید تلاش کنیم مستحبات را نیز انجام دهیم.
  • گاهی اوقات گفته می‌شود باید سنجید که فرد چقدر به آرمان‌های ایرانیت پایبند است و از آن طرف بوم می‌افتند؛ این در حالی است که وظیفه اول دولت سامان دادن به اقتصاد جامعه است؛ یا اینکه گفته می‌شود باید سنجید که فرد چقدر منتظر حضرت امام زمان(عج) است؛ این در حالی است که درجه انتظار افراد سنجیدنی نیست.
  • وحدت اصول دارد که نظام، رهبر، قانون و کشور است؛ باید همه را دور این اصول جمع کرده و متشکل کنیم، باید برای ایجاد وحدت از خود سعه صدر و صبر نشان دهیم.
  • اول آنکه نباید خودمان بداخلاقی کینم و دوم اینکه در مقابل بداخلاقی‌ها باید صبر کنیم؛ از سوی دیگر باید بداخلاقی در جامعه بدنمایی شود تا کسی به سمت آن نرود، متاسفانه دروغ و تهمت در جامعه خریدار دارد وگر نه خط تولید آن متوقف می‌شود. بنابراین باید تلاش کنیم مشتری دروغ و تهمت و بد اخلاقی در جامعه کاهش پیدا کند؛ این اولین رسالت ما است، اگر در این مسیر موفق شدیم می‌توانیم با دروغگویی و بداخلاقی برخورد کنیم.
  • پروژه الکترونیک کردن انتخابات در دوره حضور او در وزارت کشور آغاز شد.ما با این کار تلاش کردیم ضریب سلامت انتخابات را ارتقاء دهیم؛ امید داشتیم فازهای دیگر این طرح در آینده تعقیب شود ولی این کار صورت نگرفت، اگر این سیستم جلو می‌رفت می‌توانستیم بخش زیادی از ادعاهای سال 88 را به سرعت پاسخ دهیم؛ معتقدم الان باید با سیستم‌ها به ادعا ها پاسخ داد. بنده معتقدم اگر مدیریت وزارت کشور تحول پیدا کند، کشور هم متحول می‌شود؛ یک طرح تحول برای وزارت کشور طراحی کرده بودم که خدمت مقام معظم رهبری بردم و ایشان استقبال کردند، خدمت رئیس‌جمهور نیز بردم که مورد موافقت اولیه قرار گرفت ولی مجالی برای اجرای آن داده نشد.
  • طرح جامع معاملات دولتی نیز در وزارت کشور اجرا کردیم که طرح موفقی بود و امروز بیش از 7 هزار دستگاه معاملاتی کشور اگر قصد معامله دارند باید وارد این سامانه شوند و ضریب سلامت معاملات دولتی بسیار بالا رفت.
  • اگر رسما وارد این حوزه{انتخابات} شدم شعار بنده گرایش‌های تحولی خواهد داشت و اهداف اقتصادی را نشان خواهد داد.
27219
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 281935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =