به گزارش خبرآنلاین، رمان «سفر به گرای 270 درجه» عنوان اثری است از احمد دهقان با موضوع جنگ هشتساله ایران و عراق. این رمان پس از انتشار خود توانست جایزه 20 سال داستاننویسی، جایزه چهارمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع مقدس و جایزه بیست سال ادبیات پایداری را به دست آورد. این اثر را باید یکی از زندهترین و ملموسترین و در عین حال منصفانهترین آثار داستانی در توصیف صحنههای نبرد هشت ساله علیه دشمن بعثی به شمار آورد. رمانی که شخصیتپردازی ملموس آن در کنار بیان شفاف و قابل لمس صحنههای نبرد، این اثر را نه برای مخاطب ایرانی که برای تمام مردمانی است که دوست دارند روایتی انسانی و واقعی از جنگ بخوانند، به اثری قابل اعتنا و در خور توجه مبدل کرده است.
دهقان با ادبیاتی تصویری و در عین حال ساده، مخاطب خود را صفحه به صفحه، به دل صحنههای نبرد میبرد و در حد و اندازههای یک فیلم مستند او را به هیجان میآورد. این کتاب به دلیل سبک خاص نوشته و روایت عمیق و ویژه جنگ اقبال زیادی به خود جلب داشت و مورد توجه جدی قرار گرفته است.
شخصیت اول داستان نوجوانی است که امتحانات مدرسه را رها میکند تا برای روزهای عملیات خودش را به جبهه برساند و خواننده را به همراه خود به جبههها و زیر خمپاره و ترکش و بمباران میبرد. خواننده داستان از یک سو با تصاویری هولناک از پیکرهای مجروحین و شهدا مواجه میشود و از سوی دیگر با شخصیت رزمندگان و طرز رفتار آنها در این موقعیت آشنا میشود.
رزمندگان در این کتاب انسانهایی زمینی معرفی میشوند با تمام ضعفها و قوتهای یک انسان عادی، انسانهایی عادی که در وقت نیاز کاری غیر عادی انجام دادند و با فداکاری کشور را حفظ کردند. اما افرادی را هم میبینیم که حتی در این موقعیت به چیزی جز راحتی خودشان فکر نمیکنند.
این کتاب توسط پال اسپراکمن، نایب رئیس مرکز مطالعات دانشگاهی خاورمیانه در دانشگاه راتجرز امریکا به انگلیسی ترجمه شده و نخستین رمان ایرانی با موضوع جنگ است که در آمریکا منتشر شده است.
بر اساس گزارش سایت سوره مهر، چاپ چهارم کتاب «پاسیاد پسر خاک» نیز پژوهشی که به شرح زندگی و مبارزههای سیدعلیاکبر ابوترابیفرد اختصاص دارد به نمایشگاه کتاب می رسد. این کتاب ماحصل ساعتها گفتگو محمد قبادی با افرادی است که در دورههای مختلف به نوعی با مرحوم ابوترابی آشنا و در ارتباط بودهاند.
این اثر که در دو فصل تنظیم شده است؛ در فصل اول آن به پیشینه خانوادگی، تولد، تحصیل و فعالیت سیاسی و آشنایی ابوترابیفرد با شهید سیدعلی اندرزگو پرداخته شده است. در فصل دوم هم شرح فعالیتهای سیدعلیاکبر ابوترابی در کمیته استقبال از امام خمینی(ره) و دوران دفاع مقدس و احوال وی در دوران اسارت در زندانهای ارتش متجاوز صدام اختصاص دارد.
سیدعلىاکبر ابوترابیفرد راوی این اثر همزمان با آغاز جنگ تحمیلی در کنار شهید مصطفى چمران در ستاد جنگهاى نامنظم به سازماندهى نیروهاى مردمى پرداخت و سرانجام در روز 26 آذرماه سال 1359 در یکی از ماموریتها به اسارت ارتش متجاوز صدام درآمد.
حجتالاسلام ابوترابىفرد در اردوگاههاى عنبر، موصل 1، 3، 4، رمادیه و تکریت 5، 17، 18 و نیز سلولهاى زندانهاى بغداد، اسیر بود و پس از ده سال اسارت سرانجام در سال 1369 به میهن بازگشت و در تاریخ هفتم مهر 1369 با حکم مقام معظم رهبری نماینده ولىفقیه در امور آزادگان شد.
6060
نظر شما