۰ نفر
۶ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۹

احمد عطارزاده

هنوز معلوم نیست چه کسی برای دانشکده ی اقتصاد و مدیریت دانشگاه شریف خط قرمز کشیده و چند وقت است که این دانشکده به خط قرمز رسیده. اصلن معلوم نیست چه خبر است و چه چیزی را غنی سازی می کند این دانشکده، همین قدر می دانیم که بیشتر مدیران جوان این روزهای جوان گرایی دولت فارغ التحصیلان همین دانشکده هستند و آنها هم که دولتی نشده اند بخش خصوصی را هدایت می کنند و خلاصه تاسیسات غنی سازی خوبی دارد و بوشهری است برای خودش در زمینه ی مدیریت. اینها همه نتیجه ی دستان هنرمندی است که شاید به جرات بتوان گفت از ابتدای انقلاب نقش مهمی در معماری اقتصادی کشور داشته اند اما هزار بار افسوس که همیشه امور بصورت کارشناسی پیش نمی رود و زمان هایی هم بوده است که صرفا معلمی کرده اند و تئوریسن های اصلی بخش خصوصی بوده اند.
تا سال پیش که مدام سهمیه ی تحصیلات تکمیلی اش کم می شد، به حساب دست نیافتنی کردن اش می گذاشتیم و زیاد سخت نمی گرفتیم که به هر حال _ درست یا غلط_ المپی است برای دنیای آکادمیک اقتصاد و مدیریت و باید که دست نیافتنی هم باشد. بماند که گزینش اش را خیلی ها نمی پسندند و ایراد هم وارد است به نحوه ی کنکوری که باید تخصصی تر از اینها برگزار شود اما به هر حال باز هم جایگاهش را دانشجویانش تعریف نمی کنند بلکه این اسم های بزرگی که صفت معلمی دارند اعتبار می بخشند به آجرهای قرمز و نمای نیمه فلزی اش. سهمیه ها کم شد و ما مثل همیشه اعتنایی نکردیم به شایعات که ایمان داشتیم به نظام قانونی و اخلاقی جاری. امسال اما کمی از شایعه آنطرف تر رفته این مباحث و تکرار می شود و آنهایی که مسئولیت های سنگین دارند و رجل سیاسی به حساب می آیند و سری توی سرها دارند عظمشان را برای گذار از تحریم ها جمع کردند و نیتشان جز تعطیلی نیست. استدلال قانونی خوبی هم دارند و جوابهای داده شده قطعا قانع کننده نیست و کار به جایی می رسد که ما ناظران بیرونی هم حق را سیاسیون می دهیم، شاید. اصلن چه معنی می دهد که دانشکده ی فنی گروه علوم انسانی داشته باشد؟ این حرف از اساس درست هم که باشد اما مصادیق کمی ندارد توی همین پایتخت خودمان تهران. حالا که قانون داریم و اساسنامه برای این چیزها همه را باید به یک چوب راند نه اینکه بوشهر را ببندیم و نطنز کار خودش را بکند. اگر از اساس قبول نداریم که حضور چنین دانشکده هایی در دو دهه ی گذشته تا چه حد توان علمی مدیران کشور را بالا برده اند و قبول نداریم که کنار تجربه دانش هم مهم است و قبول نداریم که کسب دانش روز در حوزه ی مدیریت حق مسلم دانشجویان و مدیران فردای این مرز و بوم است که راه را برای گفتگو بسته ایم و گفتگو یعنی تحمیل یکجانبه ی خواسته های نامشروع کسانی که قدرت دارند.
همه ی اینها که گفته شد درد دلی بود و ابراز نگرانی برای بیش از یک دهه تاریخ درخشان اولین دانشکده ی MBA ایران که به کوشش یکی از چهره های ماندگار کشور آقای دکتر مشایخی افتتاح شده و تا امروز وظیفه اش را بهتر از خوب انجام داده است. قطعا عصای موسی دست کسی نیست که معجزه کند و ستارگان و کواکب هم که بر مدار نیستند این روزها که مسائل بزرگتری داریم این روزها و در راس امور نیست خط قرمز دانشکده ی MBA. صرفا یادی کردیم و گفتیم که بعدها متهم باشیم به نگفتن.
 4545

کد خبر 288969

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    27 2
    باز هم دم شما گرم که مسئله رو رسانه ای کردید، اون روز سر کلاس دکتر مشایخی واقعا ناراحت شده بود اصلا به فرض اینکه رشته مدیریت در دانشگاه صنعتی کار غلطی است، چرا به نتیجه نگاه نمی کنند، کمترین نتیجه ی این اشتباه(به قول خودشان) این است که عده ی زیادی از نخبگان برق و مکانیک و صنایع شریف بجای اینکه راه آمریکا و اروپا پیش بگیرند تمرین مدیریت وطنی می کنند! متاسفانه بسیاری از دانشکده های مدیریت کشور چون نمی تونن به گرد پای شریف برسن بجای اینکه سطح خودشون رو بالا ببرن دارن جلوی پای اونهایی که خوب کار می کنن سنگ می ندازن، واقعا که!!!
  • بدون نام IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    6 14
    مگه دانشگاه ایران هم MBA داره ؟؟
  • بدون نام IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    6 7
    وقتی فقط خودی ها رو راه میدادن بسته بودنش بهتر
  • رضا IR ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    16 0
    سی و خورده ای هزار نفر نشستن درس خوندن و کنکور ارشد دادن ... اون وقت 2 هفته مونده جوابا بیاد این طوری با حذف سهمیه شریف همه رو مسخره میکنن ... هیچ کس هم نیست جوابگو باشه!!
  • سیدمهدی موسوی IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    12 1
    نگران نباشید دولت بعدی نه تنها دوباره این دانشگاه را راه می اندازد بلکه تعداد این رشته حیاتی را در داشگاهههای تخصصی فنی افزایش خواهد داد.
  • بدون نام IR ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۶
    1 21
    امیدوارم نویسنده محترم اولا در نحوه نوشتن خود تجدید نظر کند در ثانی قصدی برای توهین به بوشهر و بوشهری ها در نوشته خود نداشته باشد
    • بدون نام IR ۲۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۷
      3 0
      اين كه توهيني به بوشهري ها بوده باشه من هر چي متن رو مي خونم نمي گيرم ماجرا رو. فك مي كنم تلميحي به كار رفته و البته كه مشخصه اما اين دوست عزيزي كه توهم توهين داشته اگه توضيح بده ما هم پشتش در ميايمآآآآ. والا!!!! اما فك مي كنم بيشتر از اين كه جدي بحث كنه شاكي بحث كرده. نحوه ي نگارش مي خواد تغيير بده و داعيه دفاع از توهين به بوشهري ها رو داره و .... حيف كه اينترنت دس شماهاس والا بعد يه عده برا سرعت يه نمه بالاتر بايد از نون نداشته ي شبشون بزنن...
  • بدون نام IR ۰۱:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۷
    33 4
    این گیر هم که داده شد که MBA از شاخه علوم انسانی است و نباید در دانشگاه فنی مهندسی چنین رشته ای باید ناشی از عدم آگاهی کسانی بود تصمیم گیرنده بودند و بالا مینشستند ولی دانش و لیاقت آن جایگاه را نداشتند. MBA تنها رشته مدیریتی است که دانشجویان ان باید فنی و مهندسی باشند و اصلا فلسفه MBA یعنی مهندسینی که مدیر میشوند و اگر قرار باشد مهندسی مدیریت بخواند بهتر است در دانشگاه فنی مهندسی باشد و درکنار کسانی که فیزیک و مکانیک و ریاضی بلد هستند چون خودشان هم همین ها را خواندند و به صرف اینکه رشته MBA یک کلمه مدیریت قبل از خود دارند آن را جز دانشگاه انسانی ندالنیم و مشترک بین فنی مهندسی و انسانی بدانیم و این رشته بتواند در هر دو دانشگاه وجود داشته باشد. در دنیایی که مدیران MBA دارایی های کشورشون هستن
  • بدون نام IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۷
    26 2
    شما رو به خدا کمک کنید دانشکده رو نجات بدیم... نذارید تعصب کور و جهالت قفل در این دانشکده باشه...
  • بدون نام IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۷
    9 0
    دارن در دانشکده رو خیلی اروم می بندن... بخدا از تغییر نام دانشکده این موضوع مهمتره. چرا این همه در موردش سکوت می شه؟
  • بدون نام IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۷
    8 0
    بعيد مي دونم كه تعطيلش كنن. واقعاً فلسفه ي MBA يعني مديريتي متفاوت با علوم انساني صرف. اما اين كه توهيني به بوشهري ها بوده باشه من هر چي متن رو مي خونم نمي گيرم ماجرا رو. فك مي كنم تلميحي به كار رفته و البته كه مشخصه اما اون دوست عزيزي كه توهم توهين داشته اگه توضيح بده ما هم پشتش در ميايمآآآآ. والا اما فك مي كنم بيشتر از اين كه جدي بحث كنه شاكي بحث كرده. نحوه ي نگارش مي خواد تغيير بده و داعيه دفاع از توهين به بوشهري ها رو داره و .... اما جداي اين بحث ها، موضوع مهمي هست كه فك كنم جا داره خبر آنلاين ادامه بده به پيگيريش.
  • بدون نام IR ۲۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۷
    2 3
    حالا این که مهندسین و ربطی هم به علوم انسانی ندارین و ... بماند ولی بدانید و آگاه باشید که "عزم" درست است و نه "عظم" و "جزم" درست است و نه "جمع"؛ یعنی می شود: "عزم شان را برای گذار از تحریم ها جزم کرده اند"!
  • علی IR ۰۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۸
    4 3
    چرا به سرمایه های کشورمون بها نمیدیم و اونوقت انتظار قدرت جهانی شدن رو هم داریم؟!
  • پگاه IR ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۸
    3 8
    ورود يك دانشكاه صنعتي محض به رشته هاي علوم انساني از ابتدا اشتباه بود. آقاي دكتر مشايخي به خاطر پولساز بودن دوره هاي ام بي اي اين رشته رو به دانشگاه شريف اورد. در حالي كه جايگاه اين رشته به هيچ وجه در دانشكاههاي صنعتي نبوده و نيست. فارغ التحصيلان پرادعاي ام بي اي شريف هم نون شهرت دانشگاه شريف را مي خورند. در حالي كه فارغ التحصيلان دانشگاه هاي ديگر در علم مديريت خيلي كارامدتر والبته بي دعاتر از فارغ التحصيلان شريف هستند.
    • محمد IR ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۸
      7 3
      پگاه خانوم، شما لطفاً یه سری به صفحه هیئت علمی شریف بندازین و ببینید که از کجا مدرک گرفتن و تحصیلاتشون چیه. بچه های شریف هم به خاطر زحمتی که کشیدن تونستن موفق باشن. شما هم اگه اونقدری زحمت می کشیدی که لایق تحصیل توی شریف می شدی عمو جون - اینقده نمی سوختی.
  • محسن IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۹
    0 0
    انجمن مدیران واقعا جواب محکمی به سوء مدیریت و تصمیمات کورکورانه ی وزارت علوم داد، امیدوارم هرچه سریعتر اقدام به بازگردانی ظرفیت کنند چون همان طور که در این بیانیه ذکر شد: “تخریب و از هم پاشیدن چقدر ساده است و بنا کردن و رشد و ارتقا دادن چقدر سخت و طاقت فرسا”
  • نگار A1 ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    0 0
    پگاه خانوم دانشگاه ام آی تی هم آکادمی اقتصاد داره که یکی از بهترین های جهان به حساب میاد در اقتصاد و مدیریت در حالی که ام آی تی یک دانشگاه مهندسی و علوم پایست .در ضمن گفتید فارغ التحصیلان شریف نون شهرت این دانشگاهو میخورن در حالی که اگر خودشون شایسته نبودن نمیتونستن در این دانشگاه درس بخونن .البته این به این معنی نیست که فارغ التحصیل دانشگاه های دیگه شایسته نیستن .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین