وزیر امور خارجه آمریکا، "جیمز دابینز" دیپلمات کهنهکار آمریکایی را به عنوان فرستاده ویژه این کشور به پاکستان و افغانستان منصوب کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، "جیمز دابینز" که پیشتر در مکانهای دشواری نظیر کوزوو خدمت کرده و در سال 2001 پس از سقوط طالبان پرچم آمریکا را بر فراز سفارت این کشور در کابل برافراشت، قرار است عهدهدار سمتی شود که زمانی در دست "ریچارد هالبروک" قرار داشت.
پست فرستاده ویژه آمریکا به افغانستان و پاکستان از زمان کنارهگیری "مارک گراسمن" در ماه دسامبر از این سمت خالی بود. مارک گراسمن پس از مرگ ناگهانی ریچارد هالبروک در دسامبر 2010 از بازنشستگی خارج شد تا عهدهدار سمت فرستاه ویژه آمریکا به افغانستان و پاکستان شود.
در همین حال جانکری وزیر امور خارجه آمریکا طی بیانیهای گفت: این لحظهای مهم هم برای افغانستان و هم پاکستان است در حالی که تحولات اقتصادی، امنیتی و سیاسی به هم وابستهای در افغانستان در حال رخ دادن است و انتخابات پاکستان نیز چند روز دیگر برگزار خواهد شد که این یک انتقال قدرت دموکراتیک تاریخی و مهم خواهد بود.
وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد که وی پیدا کردن فرد مناسبی برای این سمت را اولویت خود قرار داده و "جیمز دابینز" به حمایت از تلاشهای دیپلماتیک برای رسیدن به پایانی صلحآمیز برای جنگ ادامه خواهد داشت.
جیمز دابینز در زمان دولت جرج دبلیو بوش، فرستاده ویژه آمریکا به افغانستان بود و در کنفراس بُن که موجب استقلال دولت افغانستان پس از کناررفتن طالبان از قدرت شد، نماینده واشنگتن بود.
دابینز همچنین معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا در زمینه امور اروپا بود و در مکانهای حساسی نظیر بوسنی و هایتی فعالیت داشته است.
وزیر امور خارجه آمریکا وی را یکی از کارکشتهترین دیپلماتهای کشور آمریکا توصیف کرده است. جان کری تاکید کرد: انتصاب این مقام امریکایی نشاندهنده تعهد دولت واشنگتن به اولویت کلیدی امنیت ملی ما در تضمین باثبات، ایمن و موفق بودن پاکستان و افغانستان است.
همچنین جانکری روز گذشته با حامد کرزای رئیسجمهوری افغانستان، آصفعلی زرداری رئیسجمهوری پاکستان و همچنین ژنرال اشفق کیانی رئیس ارتش پاکستان نیز تماس تلفنی برقرار کرد تا تصمیم خود را به اطلاع آنها برساند. با وجود این مشخص نیست که دابینز چه زمان کار خود را در این سمت آغاز خواهد کرد. وی نیازی به تایید از سوی سنای آمریکا ندارد و مقامات آمریکایی میگویند که انتظار میرود به زودی دابینز نخستین سفر خود را به منطقه انجام دهد.
52261
نظر شما