به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این کتاب که شامل سه مقاله تالیفی و یک مقاله ترجمه است در شکل نگارشی علمی-پژوهشی به موضوع جامعهشناسی فیلم میپردازد.
تاثیر گفتمان اجتماعی فاجعه 11 سپتامبر بر سینمای وحشت هالیوود (رامتین شهبازی)، بازخوانی سینمای بونوئل بر اساس اسپانیای فرانکو (محمد هاشمی)، تحلیل گناه و بی ایمانی در سینمای پستمدرنِ دیوید فینچر با تمرکز بر فیلمِ «هفت» (امیررضا نوری پرتو) و مطالعهای در بازتاب دو گانگیهای حرفهی ژورنالیسم در سینمای هالیوود (متیو سی الریچ) عنوان مقالههای کتاب حاضر است. دکتر ناصر فکوهی نیز در بخشی از مقدمهای که بر این کتاب نوشته،آورده است «... بدین ترتیب است که ابزاری جدید خلق می شود، و یا به عبارت دیگر باز تعریف می شود ، ابزاری به نام سینمای داستانی که در هر لحظه از خود و از تاریخ خود، از خلال سینماگرانش، از خلال روایت های ساخت فیلم هایش، از خلال پشت صحنه هایش و حتی از خلال ماجراهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی محیطی فیلم، به ما امکان می دهد در تحلیل های خود عمیق تر شویم. ارزش کتابی که اینک در پیش روی ما است نیز از این دریچه می توان مشاهده کرد: از وحشت یازده سپتامبر تا نکبت فاشیسم در اسپانیای فرانکو...، دستمایه هایی بوده اند تا نویسندگان واقعیت بیرونی ( و نه لزوما حقیقت در معنایی که ما به آن پرداختیم) را با «حقیقت» سینمایی در معنایی که ما به آن پرداختیم در هم بیامیزند.... »
شهبازی نیز در مقدمه کتاب ضمن توضیح درباره تفاوتهایی که نظریهپردازان میان جامعهشناسی فیلم و جامعهشناسی سینما قائل شدهاند،با مرور تاریخ مختصر مطالعات جامعهشناسی فیلم،این شیوه خوانش را از منظر مطالعات میانرشتهای مورد توجه قرار داده و در باره اهمیت آن در مطالعات سینمایی سخن بهمیان آوردهاست.
کتاب «جستاری در جامعهشناسی فیلم» برای نخستینبار در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از سوی غرفه نشر افراز عرضه میشود.
5757
نظر شما