درحالی که وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران را احیا کرده است، اما مجلس اگر بودجه به این دانشگاه ندهد، این احیاء تقریبا منتفی می شود.

امید کریمی: کمیسیون تلفیق مجلس مشغول بررسی بودجه سال 1392 است. به موازات این بررسی، وزارت بهداشت پیشنهادی داده است که بودجه ای هم برای دانشگاه علوم پزشکی ایران در نظر گرفته شود. اما گویا کمیسیون تلفیق، این پیشنهاد را نپذیرفته است.

حسین کاتب، عضو کمیسیون تلفیق مجلس دراین باره به خبرآنلاین گفت: "تاکنون هیچ پیشنهادی از سوی دولت برای تغییر در بودجه دانشگاه های علوم پزشکی در کمیسیون تلفیق تصویب نشده است و بودجه همان طور که قبلا بوده بررسی شده و تصویب می شود."

این درحالی است که معاون آموزشی وزیر بهداشت یکی از دلایل احیاء دانشگاه علوم پزشکی ایران در میانه سال تحصیلی را فصل تصویب بودجه در مجلس اعلام کرده بود.

همچنین دو سه روز پیش، محمدحسن طریقت منفرد گفت که بودجه دانشگاه ایران همزمان با بودجه 92 تصویب می شود: یکی از دلایلی که احیای دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران را در این زمان انجام دادیم بودجه‌ریزی کشور بوده است تا قبل از تصویب بودجه سال 92 تکلیف این دانشگاه نیز مشخص شود. احیای این دانشگاه قبل از تصویب بودجه به مجلس این امکان را می‌دهد تا بودجه دانشگاه علوم پزشکی ایران را تصویب کند.

طریقت منفرد گفت: به نظر می‌رسد مجلس در پی تصویب بودجه مستقل دانشگاه علوم پزشکی ایران است و زمانی که قانون بودجه تصویب شد بودجه دانشگاه نیز به تصویب خواهد رسید.

با این حال آنطور که عضو کمیسیون تلفیق می گوید حداقل تاکنون برای بودجه دانشگاه های علوم پزشکی اتفاق خاصی نیفتاده است. اما اگر مجلس برای دانشگاه علوم پزشکی ایران بودجه جداگانه در نظر نگیرد، عملا باید احیاء این دانشگاه را منتفی شده دانست. مگر اینکه اتفاق تازه ای بیفتد.

 

دانشگاه ایران دستگاه غیراجرایی می شود

البته در دانشگاه علوم پزشکی ایران هنوز امیدواری برای تصویب بودجه جداگانه وجود دارد. دکتر محمود بیگلر، معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران که با حفظ سمت در همین پست در دانشگاه علوم پزشکی ایران هم حضور دارد، دراین باره به خبرآنلاین گفت: "وزارت بهداشت از طریق کمیسیون بهداشت و درمان پیشنهادی به کمیسیون تلفیق فرستاده تا بودجه ای برای دانشگاه علوم پزشکی ایران هم دیده شود. امروز ردیف بودجه های مشخص می شود. امیدواریم در کمیسیون تلفیق رای آورد."

اما اگر این پیشنهاد رای نیاورد چه اتفاقی می افتد؟ به گفته بیگلر همان شرایط گذشته ادامه پیدا می کند: "یا رای می آورد یا نمی آورد. اگر رای نیاورد همان روال عادی برای هزینه ها انجام می شود."

این یعنی دانشگاه ایران وجود خارجی ندارد؟ معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران چنین پاسخ می دهد: "با این حساب دانشگاه ایران دستگاه اجرایی نخواهد بود. خیلی از دستگاه ها هستند که دستگاه اجرایی محسوب نمی شوند و بودجه را نهاد دیگری می گیرند."

نهاد دیگر برای دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی است که دو سال و نیم پیش بخش های آموزشی و درمانی اش را به آنها داد. یعنی اگر دولت اصرار به وجود داشتن دانشگاه علوم پزشکی ایران داشته باشد، باید از طریق این دو دانشگاه به آن بودجه برساند.

بیگلر پاسخ قابل تاملی درباره وابسته ماندن دانشگاه علوم پزشکی ایران به دانشگاه علوم پزشکی تهران می دهد: "هنوز هم جدا نشده است."

به هرحال ندادن بودجه به دانشگاه علوم پزشکی ایران و ارتزاق کردن این دانشگاه از دانشگاه علوم پزشکی تهران، حتی اگر احیاء را منتفی نکند، حداقل احیاء آن را برای یک سال به عقب می اندازد. ضمن اینکه سال آینده دولت دیگری سرکار است و هیچ تضمینی وجود ندارد که تصمیمات نیمه تمام دولت دهم و وزارت بهداشت دوره طریقت منفرد را اجرا کند و همین راه را ادامه دهد.

 

ادغام ناخواسته توسط مجلس

اما اگر دانشگاه علوم پزشکی ایران به دلیل نداشتن بودجه احیاء نشود، مجلس سومین قدم را برای اجرا نشدن مصوبه شورای گسترش آموزش پزشکی برداشته است. قدم نخست نامه دیوان محاسبات به وزیر بهداشت بود که احیاء دانشگاه علوم پزشکی ایران را غیرقانونی اعلام کرد. (اینجا)

هرچند که پس از این وزارت بهداشت اعلام کرد دانشگاه ها با توجه به قانون از شمول دستگاه های عمومی خارج هستند و الزامات دیگر دستگاه ها برای آنها قابلیت اجرا ندارد. ضمن اینکه طبق قانون همه مقدرات دانشگاه ها به شوراهای گسترش ارتباط دارد.

همچنین پیش از این جمعی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس طرحی را برای لغو این تصمیم وزارت بهداشت تهیه کرده بودند که به گفته به گفته یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان همچنان در دست پیگیری است و نحوه رسیدگی به آن به نتیجه جلسه با وزیر بهداشت و دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران بستگی دارد.

محمدجواد نظر‌ی‌مهر در این باره به ایسنا گفت: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در جلسه‌ای با حضور وزیر بهداشت، اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و ایران، موضوع منتفی شدن ادغام این دو دانشگاه را بررسی خواهد کرد.

به عقیده او لغو ادغام دو دانشگاه علوم پزشکی ایران و تهران کارشناسی نیست: ما همچنان که معتقدیم ادغام این دو دانشگاه پزشکی در وهله اول هم کارشناسی نبوده است اکنون هم که این ادغام منتفی شده معتقدیم این کار بدون بررسی کارشناسی بوده و میلیاردها خرج روی دست دولت گذاشته است.

عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان با اشاره به نارضایتی دانشجویان و اساتید از این وضعیت، گفت: ما نه تجمیع این دو دانشگاه و نه لغو این حکم را به این شکل قبول نداشتیم چرا که این کارهای سلیقه‌ای به ضرر مملکت است. 

4747 

کد خبر 291195

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 18
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
    16 7
    زنده باد خبر آنلاین
  • بدون نام IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
    26 10
    تو رو خدا ولمون کنید... بزارید ما یه جا بشینیم کارمون رو بکنیم. مردیم از استرس.. آخه مگه دین و ایمون ندارید... وزیر توی این دو ماه باقی مونده دیگه می خواهد چه بلایی سر ما بیاره؟
  • حسین 92 IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
    28 12
    هزینه میلیاردی که انفصال دارد واقعا به زیان مردم است شاید عده کمی دوست داشته باشند که این دو دانشگاه از هم جدا شوند ولی نمی شود بر روی تصمیم عده ای خاص که منافع آنها به خطر افتاده تصمیم گرفت نمایندگان شریف مجلس از شما عاجزانه تقاضا می کنیم جلوی این اصراف که آن هم در سال حماسه اقتصادی در حال رخ دادن است را بگیرید نگذارید میلیاردها تومان بیت المال در این کاری که هیچ فکری پشت آن نیست به جزء عده ای که می خواهند روی همدیگر را کم کنند که آن هم مشخص است چه کسانی هستند دانشگاه و دانشجو بازیچه این اشخاص شده اند
    • بدون نام US ۲۱:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
      9 12
      میتونم بپرسم این آمار "عده کمی" رو به استناد کدام منبع موثق میفرمایید. تکلیف دانشجو ها که معلوم شده که با مدرک تهران فارغ التحصیل میشوند پرسنل هم که به محل اصلی خدمتشون برمیگردند . پس این همه هیجان برای چیست؟
  • بدون نام IR ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
    10 23
    بابا حالا که می گید دوتاش غیر قانونیه اولیش(ادغام) رولغو کنید.چون همه چیز از اونجا شروع شد
  • بدون نام IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
    21 9
    hاز قدیم گفتند بار کج به منزل نمیرسد. کار غیر قانونی "انتزاع دانشگاه تهران" که مورد اعتراض دیوان محاسبات بود نباید هم به نتیجه برسد.
  • رضایی IR ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
    21 11
    اکثریت کارمندان دانشگاه علوم پزشکی ایران نسبت به آینده خود نگران هستند وبه همین دلیل خواستار استمرار طرح ادغام این دو دانشگاه میباشند.
  • بدون نام IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
    25 13
    انتزاع فقط جهت قدرت طلبی برخی صورت گرفته بود که انشاالله با اقدام مجلس جلوی اینکار غیر قانونی گرفته شود.
  • استیری IR ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
    25 14
    من هم مخالف انتزاع این دو دانشگاه هستم.
  • الف IR ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
    27 13
    برای هر فرد مطلع و منصفی، کاملاً روشن است که این اقدام عجولانه وزیر (دکتر منفرد) واقعا یک اقدام انتقامی از وزیر سابق بهداشت است. والا، در چنین شرایطی کی و کدام وجدان آگاه و منصف و با ایمانی است که این انفصال را اولویت دار بداند. مجلس محترم، اگر جلوی این انفصال را که واقعا هیچ استلال قوی پشت سر آن وجود ندارد را بگیرد، اعتماد عام و خاص حتی به کل نظام را بیشتر و بشتر کرده است.
  • بدون نام IR ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
    24 14
    چرا من کارمند باید چوب قدرت طلبی مدیران ایران را بخورم؟ میخواهم تهرانی بمانم.
    • بدون نام IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۸
      11 7
      کسی دنبالت نفرستاده همون جا بمون ،چون جایگاهی نداری تو ایران
    • کارمند مظلوم IR ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۸
      6 7
      این همون روحیه مدیران سابق ایران است که به جرم حق طلبی و قانونمداری کارمندان را بلا فاصله اخراج میکنند. برای همین میخواهم در تهران بمانننننننننم
  • بدون نام IR ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
    18 10
    در شرایط فعلی آیا باانتزا دانشگاه ایران قابل احیا میباشد؟ضمنا" 1- فرصت هاو موقعیت های از دست رفته دانشگاه،چه در داخل وچه در خارج چگونه قابل جبران می باشد 2-چقدر زمان میخواهد تا وضعیت علمی وآموزشی دانشگاه به وضعیت قابل قبول ویا احیانا" مطلوب برسد؟ 4- تکلیف دانشجویان واولیائی که که طی2.5سال گذشته وضعیت خودرابا بیمارستان های انتخابی تطبیق داده اند در شرایط جدید چه می شود؟ 5-مسئولت فشار های روحی وروانی وسرگردانی دانشجویان وخانواده ها در اثر بی ثباتی و به حساب نیاوردن آنها چه در مرحله ادغام وچه در مرحله انفصال باکیست؟ 6- آیا اسلامی ویا انسانیست که به خاطر اغراض شخصی واخلافات درونی اینهمه ضرر وزیان به کشور ودانشجویان وارد نمود؟ 7- البته در شرایط فعلی تنها بخشی از کارمندان وکادر اداری که موقعیت وو
  • كارمند ساده IR ۲۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
    15 10
    نميدأنم قدرت چقدر ارزش دارد كه اين آقايون اين همه دنبال انتزاع غير قانوني إز تهران هستند تور خدا بگذاريد در تهران بما نيم
  • بدون نام IR ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۸
    7 10
    در زمان ادغام مبلغ بسیار کلانی از دانشگاه ایران به تهران منتقل شد که همون مبلغ میتونه یکسال دانشگاه ایران رو بچرخونه
    • بدون نام IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۸
      5 5
      ادعای جالب و با مزه ای است.آقای ( ع ) هم فکر میکرد فقط 300 دانشجو مشکل دارند نه 8000 تا!!!
    • بدون نام IR ۲۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۱
      1 1
      جداییییییی غلط هست اشتباه هست داریم له میشیم

آخرین اخبار