داود احمدزاده در مطلب تازه خود در وبلاگ نخبگان خبرآنلاین به بررسی چگونگی تعامل دولت آینده با قدرت های خارجی و نیز تغییر یا تدام سیاست های کلان خارجی پرداخته است.

ﻋﻀﻮ ﻫﻴأت ﻋﻠﻤﻲ ﭘﮋﻭﻫﺸﻜﺪﻩ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺕ ﻣﻴﺎﻥ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺁزاد اسلامی در مطلب خود نوشته است:

«استراتژی تهاجمی دولت احمدی نژاد در عرصه سیاست خارجی، بدون نظر داشت به واقعیت های موجود و تاکید صرف بر امنیت محوری به جای رویکرد توسعه ای و همکاری طلبانه، هزینه های معتددی را به دنبال داشت. حتی در این دوره کشورهای محافظه کار عرب به رهبری ریاض با تغییر جهت گیریهای خارجی، ایران را محور تهدید و ناامنی در منطقه معرفی نمودند و نیز در این مسیر تلاش نموند که از هرگونه گشایش در روابط احتمالی ایران با غرب بر سر پرونده هسته ای جلوگیری نمایند.»
عضو وبلاگ نخبگان خبرآنلاین در ادامه مطلبش می نویسد:
«با توجه به پایان دولت احمدی نژاد و روی کار آمدن دولت اصلاحی و اعتدالی انتظار می رود که کاستی ها در عرصه سیاست خارجی جبران و تنظیم دوباره روابط با قدرت منطقه ای و جهانی بر اساس فرمول جدید با نظر به منافع و مصالح ملت ایران و نیز سه شاخصه اصلی عزت حکمت و مصلحت شکل واقعی به خود گیرد. یکی از نقاط قوت و دلایل اعتماد مردم به رئیس جمهور منتخب (دکتر حسن روحانی) کارآمدی در عرصه دیپلماسی و چیره دستی فوق العاده وی در بیان واقعیت های بین المللی و طرح و برنامه عملی داشتن در خروج از بن بست موجود بود.»
این کارشناس مسائل خاورمیانه در بخش دیگری از مطلب خود آورده است:
«با روی کار آمدن دولت جدید، گرچه شاهد تغییرات بنیادین در اصول ثابت سیاست خارجی نخواهیم بود ولی با تغییر راهبردها و گفتمان در هماهنگی اصولی با دستگاههای مرتبط، شاهد افزایش قدرت مانور در عرصه دیپلماتیک برای رسیدن به حقوق و منافع ملی خواهیم بود. اقشار جامعه ایران کسی را انتخاب کردند که فکر می کنند به آنها نزدیکتر است . دغدغه تامین امنیت داخلی و خارجی و مئسولیت پذیری در هر دو عرصه، از مطالبات اصلی مردم از دولت آینده است. بی تردید برای خروج از مشکلات اقتصادی کشور تنظیم مناسبات با قدرت های منطقه ای و جهانی بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل ضرورت اجتناب ناپذیر است.»
برای خواندن متن کامل این مطلب، لطفا اینجا را کلیک کنید.

کد خبر 300260

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • قاسم IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۳
    6 5
    در فرق احمدی نژاد با دکتر روحانی فقط میشه به این نکته بسنده کرد که احمدی نژاد در 8 سال ریاست جمهوری کاری کرد که بیشتر کشورهای دنیا از ایران دوری کنند(البته کشور هایی مثل فیجی.جیگوتی.نامبیا.موزامبیک.گینه بیسائو.و...که تا پیش از این ناپیدا بودند پیدا شدند و با ما قرار داد های تجاری!بستند).ولی جناب دکتر روحانی هنوز نیامده بیشتر کشورهای اروپایی درخواست همکاری با دولت ایشون رو دارن. آیا این یک مورد تفاوت برای طرفداران چشم و گوش بسته احمدی نژاد کافی نیست؟
  • امیر مانی IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۴
    2 2
    البته هیچکس بیشتر از پادشاه عربستان از رفتن آقای احمدی نژاد خوشحال نشد چون ایشون خیلی دل به حال ملت ایران میسوزونند و خیلی از آدمای دموکرات خوششون میاد