پیام امیر جدید قطر به اخوان المسلمین مصر

امیر قطر شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، در نخستین سخنرانی اش بعد از تحویل قدرت گفت: «ما مسلمانیم ولی اخوان المسلمین نیستیم.»

عادل صبری

امیر قطر شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، در نخستین سخنرانی اش بعد از تحویل قدرت گفت: «ما مسلمانیم ولی اخوان المسلمین نیستیم.» کما این که تاکید کرد قطر حزب سیاسی نیست بلکه دولتی است که می خواهد با همه حکومت ها و کشورها رابطه داشته باشد و نمی خواهد با جریانی علیه دیگری باشد.

امیر قطر منتظر نشد که مثلا یک سال از حکومتش بگذرد و بعدا سیاست های جدیدش را اعلام کند در همان نخستین سخنرانی اش گفت که راه و روش و سلوکش در رابطه با اخوان المسلمین تغییر کرده است، رابطه اش با اخوان "زیانده" شده و هیچ کس نمی داند که حمایت ها و کمک های مالی ای که به مصری ها داده دچار چه سرنوشتی شده در حالی که شاهدیم وضعیت اقتصادی مصر بدتر از بد شده است.

ملت مصر سرانجام حرف آخر را زد و قطر را مجبور کرد که سیاست هایش در تعامل با اخوان را تغییر دهد و ملت (نه حکومت اخوانی) همه کمک های مشکوک قطر را رد کرد برای این که صرفا به یک سازمان مشکوکی ارسال می شد که در نهایت باعث شد شیخ تمیم عجله کند و درنخستین سخنرانی اش بگوید که سیاست هایش در قبال اخوان تغییر کرده است.

در این میان شایعه هایی به بیرون درز کرده مبنی بر این که سیاست قطر و روابطش با شیخ قرضاوی، رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمین که روابط مشکوکی با جماعت اخوان المسلمین در مصر دارد، تغییر کرده است.. ناظران در قطر انتظار دارند که نقش شیخ قرضاوی به تدریج کاهش یابد تا به این ترتیب فعالیت هایش به طور کامل در قطر متوقف شود و بعدا جایگاهش به فردی دیگر تحویل داده شود. چرا که اساسا دیگر فرد مطلوبی محسوب نمی شود.

این گونه مشهور است که شیخ تمیم مخالف سرسخت هر گونه رابطه با اخوان المسلمین است به گونه ای که در جلسات خصوصی اش آنها را قومی خارج از تاریخ توصیف کرده که پشت شعارهای دینی پنهان شده اند تا پول های بیشتری جمع کنند.

روشن است که شیخ تمیم در قبای پدرش زندگی نمی کند و هیچ کدام از سیاست هایش را دنبال نمی کند، به ویژه در روابط قطر با جماعت اخوان که هزینه های قطر در آن بیش از رابطه اش با آن بوده که باعث شده قطر کشوری محوری در منطقه باشد و بیشتر کشورهای منطقه به دلیل این رابطه با آن دشمنی کنند. برای همین او در سخنرانی اش تاکید کرد: ما یک حزب سیاسی نیستیم بلکه کشوری هستیم که تلاش می کنیم با همه کشورها رابطه داشته باشیم و نمی خواهیم با جریانی علیه دیگران باشیم.

آقایان جماعت اخوان المسلمین دوران شما در تمام دنیا پایان یافته است، پیام امیر جدید قطر برای قطر روشن و صریح است، ماه عسل میان قطر و جماعت تمام شده و امیر جدید فکری کاملا متفاوت از پدرش دارد کما این که خودش نیز چیزی غیر از این نگفته است و مصداق آن نیز تغییر نخست وزیر قدرتمند امیر سابق، حمد بن جاسم است. روابط قطر با جماعت اخوان المسلمین باعث شده تا در بسیاری از روابط این کشور با کشورهای عربی چه حکومت و چه مردمی شکاف ایجاد شود، به ویژه مصر و ملت مصر که الآن به قطر به چشم کشوری می بینند که می خواهند کشورشان را به طور کامل از کانال سوئز تا آخرین قطعه از آثار باستانی و قواعد بازی سیاسی بخرد، اکنون ملت مصر همه چیز را تغییر داده و اعلام کرده است که اجازه نمی دهد حتی یک واجب از کانال مصر فروخته شود حتی اگر خون های بیشتری از شهدا ریخته شود کما این که علیه حکومت اخوان و هر اندیشه سیاسی حکیمانه ای که بخواهد از آن جماعت که مصر را از یک کشور دوست به یک کشور دشمن با ملتش تبدیل کرده، نیز انقلابی وارد عمل شده است.

منبع: الاهرام

ترجمه: سید علی موسوی خلخالی

49262 

 

 

کد خبر 301471

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    66 5
    «ما مسلمانیم ولی اخوان المسلمین نیستیم.» حرف قشنگیه
  • بی نام A1 ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    47 3
    احتمالا مثل همون مترجم محمد مرسی ترجمه کرده متن دیگه!!!
  • محمد RS ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    53 10
    درسته که تو همه رسانه های ایران میخوان همش از قطر بد بگن ! ولی جز کشور هایی هست که به شدت داره پیشرفت میکنه و بسیار به فکر منافع ملتشه !
    • بی نام IR ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
      21 16
      کسی بیجا بکنه از ژاندارم خلیج فارس بد بگه
    • امیر IR ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
      17 55
      آقا کشور 300 هزار نفری با این همه ذخایر نفتی تو این مدت فقط یک گوشه دوحه رو درست کرده اول برید ببینید بعد نظر بدبد منطق و علم لازم برای اظهار نظر، امریکا ابروش به خاطر آدم خور ها و قلب خورهایی که توسظ قطر حمایت مالی می شدند در خطر بود مثل رضا خان امیر قطرو گذاشتن کنار سیاست علمه الکی نظر ندید منافع ملی طرف رسما نوکر امریکا شده برید تحقیق کنید پسرای امیر قبلی و برادرهای امیر جدید کجان چرا جهارمی امیر شد بعد همه حرفای منو می فهمید
  • بی نام IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    42 38
    بعدا معلوم ميشه اين بابا چكارس!!!!!!!مثل اردوغان كه اول تو هيات هاي مذهبي روضه حضرت رقيه ميخونه و سر رييس اسراييل داد ميزنه بعد مياد در حمايت از تروريست هاي وهابي شيعه كشي راه مياندازه!!!!!!!!!. تو رو بخدا اينقدر سنگ اينها رو به سينه نزنيد. گاز مارو دارن غارت ميكنن . كجاي كاريد شماها!!!!!!!!
    • جنوبی IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
      46 3
      گاز مارا را آنها غارت نمی کنند فقط بی عرضه گی ماست که سرمایه هایمان از دست میره !
    • بی نام A1 ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
      15 15
      گاز ما را انها غارت نمی کنند بلکه سیاست غلط دشمنی با امریکا به غارت می دهد.
  • بی نام IR ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    31 9
    از وقتی روحانی اومده، حتی قطر هم تغییر کرده و مواضعش بهتر شده روحانی متچکریم (شوخی)
  • مختار قبادی IR ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
    2 1
    خدا کنه به سمت عقل پیش برن
  • مصطفی A1 ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۲
    5 2
    خوشم میاد همه دوستان ته سیاست داخلی وخارجی دکترا دارن!!!!بیرون گود نشستین میگین لنگش کن
  • شهرام IR ۲۱:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۳
    2 0
    تصمیم هرکشورو منابع اون کشور تعین میکنه جهت تصمیمات کشوریم مث باد با جهت چرخش شرایط محیطی عوض میشه فقط دین رو با منابع سیاسی قاطی نکنید

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین