نسل جدید ناوهای هواپیمابر، مجهز به توپ لیزری و لشکر پهپادها

نسل بعدی ناوهای هواپیمابر جایی برای توپ‌های عظیم لیزری و سکویی برای پرتاب هواپیماهای جنگی بدون سرنشین خواهند داشت: جنگ ستارگان در حال ورود به دنیای واقعیت است.

مجید جویا: شرکت دیفنس تک، داستان فریبنده‌ای در مورد نسل بعدی ناوهای هواپیمابر دارد. یکی از نوآوری‌های بزرگ در نسل بعدی ناوهای هواپیمابر این است: آنها برای حمل پهپادها (پرنده هدایت پذیر از دور) طراحی شده‌اند و به جای باند پرواز روی ناوهای هواپیمابر فعلی که مختص هواپیماهای جنگنده بمب‌افکن سرنشین‌دار است، از یک سیستم پیشرانه پرتاب الکتریکی جدید استفاده می‌کنند. با طراحی ناوهای هواپیمابر به این نحو، می‌توان مطمئن بود که هواپیماهای جنگی بدون سرنشین نقشی حیاتی را در پروازهای نیروی دریایی در سال‌های آینده بازی خواهند کرد.

واحد اصلی در قلب ساختار نیروی دریایی ایالات متحده، ناو هواپیمابر است. این ناو اتمی، یک باند پرواز متحرک، مرکز فرماندهی، آشیانه دست کم 64 هواپیما، و جایی برای سکونت هر تعداد نیروی لازم برای انجام کل این عملیات است. طراحی ناوهای هواپیمابر به گونه‌ای است که دست کم 50 سال دوام بیاورند، که البته به این معنی نیست که فقط فناوری‌های موجود در سال ساخت آنها را می‌توان در آنها به کار برد، بلکه باید در هنگام ساخت، پیش‌بینی‌های لازم برای وجود جا و امکانات کافی برای استفاده از نوآوری‌های 50 سال بعد در آنها به کار برود. آخرین ناو هواپیمابری که بازنشسته شد، یو‌اس‌اس اینترپرایز بود که در سال 1961/1340 تولید شده و پس از 51 سال کار، در سال 2012/1391 از خدمت مرخص شد. قدیمی‌ترین ناو هواپیمابری که هنوز در خدمت است، یواس‌اس نیمیتز، یکی از ناوهای نسل X است و از سال 1975/1354 شاهد نشست و برخاست جت‌های جنگی از روی خود بوده است، و هنوز چند سالی تا بازنشستگی زمان دارد.

طول عمر بالای این ناوهای عظیم به این معنی است که در هنگام طراحی آنها، باید آینده را هم در نظر داشت. کشتی‌های کلاس فورد که نسل بعدی ناوهای هواپیمابر هستند هم برای ماندن طولانی مدت در خدمت طراحی شده‌اند.

ناوهای هواپیمابر کلاس فورد، با یک سری پیشرفت‌های فناورانه در مقایسه با نسل قبل از خود طراحی شده‌اند؛ که شامل یک عرشه اندکی درازتر، راکتورهای هسته‌ای پیشرفته‌تر، رادار دو بانده، سیستم فرود بهینه شده و ظرفیت الکتریکی بالا برای نصب یک سیستم پیشرانه ااکترومغناطیسی برای پرواز هواپیماها از رو عرشه می‌شود.

به گفته دریادار توماس جی مور، رئیس بخش برنامه ناوهای هواپیمابر نیروی دریایی ایالات متحده، ناوهای کلاس فورد «با ظرفیت تولید برق 3 برابر کلاس نیمیتز ساخته می شوند. ولی چرا؟ تسلیحات لیزری !

نیروی دریایی همین الان هم برنامه‌هایی برای تجهیز ناوهای فعلی خود به یک سلاح جدید لیزری در سال آینده دارد. برای استفاده از لیزرهای آینده، باید ظرفیت تولید برق را بالا برد. سلاح‌های لیزری کنونی چیزی بین 10 تا 100 کیلووات توان دارند، ولی لیزرهایی که در آینده بر روی ناوهای کلاس جدید نصب خواهند شد، می‌توانند نیرویی برابر با چند مگاوات داشته باشند، که نیاز به تولید مقدار خیلی بیشتری از توان برق دارد.

اما این برنامه منتقدین خود را دارد، آنها بر روی این نکته انگشت گذاشته‌اند که گذاشتن تمام تخم مرغ‌ها در یک سبد غول آسای قابل غرق شدن کار درستی نمی‌تواند باشد، اما تجهیز این ناوها به توپ‌های لیزری و هواپیماهای بدون سرنشین، این خطر را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. توپ‌های لیزری با توجه به استفاده از نیروی برق، هزینه محافظت از ناو را در برابر تاکتیک حمله زنبوری (که در آن، تعداد زیادی قایق یا جنگنده بدون سرنشین کوچک تلاش می‌کنند تا دفاع کشتی را در هم بشکنند و ذخایر مهمات آن را منفجر کنند) به شدت کاهش می‌دهد. با توجه به این که با داشتن یک سلاح انرژی هدایت شده به جای مهمات، فقط باید ظرفیت تولید برق بر روی کشتی داشت، مهمات کمتری بر روی کشتی وجود خواهد داشت که نگران انفجار آن باشیم و در ضمن، این سلاح می‌تواند بلافاصله هر قایق یا هواپیمایی را که به سوی آن هدف گرفته باشد، منفجر کند.

هواپیماهای بدون سرنشین نیز به لطف برد وسیع عملیاتی خود می‌توانند موجب حفاظت از ناو هواپیمابر در مقابل انواع دیگری از تهدیدها شوند. این برد بالاتر به آنها کمک می‌کند که موشک‌های برد بلندی را که به سوی ناو شلیک شده‌اند در میانه راه منفجر کنند. یک شیوه دیگر حفاظت از ناو توسط این هواپیماها، استفاده از سیستم نظارت و رهگیری بزرگ‌تر، طولانی‌تر و پایدارتر آنها است، که به لطف گشت زنی مداوم آنها در فاصله‌ای دورتر از ناو و کشتی‌های همراه آن حاصل می‌شود.

اگر همه کارها در ساخت ناوهای هواپیمابر کلاس فورد طبق برنامه پیش بروند، در 50 سال آینده، روزی فراخواهد رسید که ما وارد حوزه جنگ‌های دریایی شویم که در آن هواپیماهای بدون سرنشین و توپ‌های لیزری، از سری کتاب‌ها و فیلم‌های جنگ ستارگان، پا به دنیای واقعیت بگذارند.

53271

کد خبر 305249

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۵
    109 5
    واژه هایی نظیر "دانش بومی" و "ایستادن روی پای خود" فقط ظاهرش قشنگه و در همه ی زمینه ها قابل استفاده نیس. اگه ما بخایم همه چیز رو خودمون بسازیم ، همیشه چند پله از دنیا عقب خواهیم بود... این درست نیست که مثلا در حالی که سالها پیش انسان رفته کره ماه ما دانش فضا رو بدون همکاری بقیه خودمون بخایم از صفر شروع کنیم. فضا پیمای وییجر 1 که در سال 1984 به فضا پرتاب شده الان از منظومه ی شمسی خارج شده.. اگه ما بخایم از جایی شروع کنیم که اونا سالها قبل قرار داشتن... مسلما بازنده ی دنیای تکنولوژی خواهیم بود
    • بی نام A1 ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۵
      17 48
      1-همچین میگید با همکاری بقیه انگار دیگران منتظرند تا ایران بگه تکنولوژیهای فوق محرمانه تون رو به من بگید اونها هم بگن چشم!..اسرائیل که متحد اصلی امریکاست هنوز نتونسته از امریکا دانش رفتن به فصا رو بدست بیاره اونوقت میخواهید امریکا با ایران همکاری کنه؟؟!!2-اگر شما بخواهید با یاری دیگران پیشرفت کنید برای هر گام پیشرفت به یاری انها نیاز خواهید داشت
    • مرتضی IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۵
      16 37
      عزیز دل یرادر هیچ انسان عاقلی همفکری و همکاری دیگران را رد نمی کند اگر در جاهایی گفته می شود دانش بومی منظور دوری از دیگران نیست بلکه منظور این است که در شرایطی که هیچکس حاضر به کمک کردن نبود با دانش بومی کار خود را پیش برده ایم مومن خدا یکم به خبرها توجه کن و ببین هر چیزی را که موجب پیشرفت ایران دقت کن حتی پیشرفت ایران می شود را تحریم کرده اند آنوقت شما توقع داری ایرانی با غیرت بنشیند و کمک علمی گدایی کند !!!
    • بی نام RS ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
      23 1
      آقای بی نام یادتون نیست اون موقع آمریکا هواپیماهای تام کت f14 خودش رو به ما فروخت در حالی که حتی خودشم هنوز تو ناوگانش عملیاتی نکرده بود ؟ اون موقع عرستان حاضر شد چند برابر پول بده و f14 بخره ولی امریکا نداد و f15 داد که توان مقابله با تام کت رو نداره ...
  • بی نام A1 ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۵
    109 6
    کاری نداره لیزراشو آینه میگیریم بازتاب میکنه پهپاداشم با تور میگیرم!!!!! اینهمه هزینه کردن بدبختا
  • بی نام A1 ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۵
    64 15
    اينها همش فتوشاپ و دكوره! تكنولوژي و صنعتي كه ما داريم امريكا بايد بياد بره جلو بوق بزنه!!
  • 7070 IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۵
    27 4
    و باز هم منبعی ذکر نشد دفعه ی nام هست که می نویسم و اهمیت نمی دهید در این ماه رمضان هم خجالت نمی کشید
  • بی نام IR ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
    12 30
    فقط ناوشکن جماران را عشقشت!!!!!
  • بی نام IR ۱۹:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
    10 12
    اگر صد پهباد انتحاری در یک زمان به این ناو حمله کنند چه رخ میدهد.
    • بی نام IR ۱۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
      4 1
      هیچی پودر می شه ببین عزیز الان یک سیستم دفاعی موشکی می تون چند صد موشک رو رصد کنه و با چند تا درگیر بشه این که ناو هست پهباد هم سرعتی نداره مثل آب خوردن همه می شه زد . تکنو لوژی امریکا لز دنیا 10 سال جلو هست از ایران حدود 100 سال یا بیشتر الان پهباد 170 چون مشکلاتی داشت از رده خارج شده و داره 180 می یاد این یعنی این که مثلا یک f35 می تونه 100 هوپیمای ایرانی رو شکار کنه .
  • واقعیت A1 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
    4 0
    اینو خوب میدونم که اگر آمریکا دیگه فناوری شو العان قطع کنه قطعا جهان تا 40 سال آینده بهش میرسن

آخرین اخبار