فارس نوشت:

 علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای به محمود احمدی‌نژاد که روز ۱۵ مرداد منتشر شد، مصوبه هیئت وزیران مبنی بر «اصلاح آیین‌نامه ساماندهی و اعتباربخشی مراکز مشاوره» را مغایر قانون اعلام کرد.

متن نامه لاریجانی به احمدی‌نژاد در کسوت ریاست جمهوری به شرح ذیل است:

جناب آقای دکتر احمدی‌نژاد

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

بازگشت به رونوشت تصویب‌نامه هیئت محترم وزیران به شماره 37190/ت47675هـ مــورخ 21/2/1391، موضوع: «اصلاح آئین‌نامه ساماندهی و اعتباربخشی مراکز مشاوره»، متعاقب بررسی‌ها و اعلام نظر مقدماتی «هیئت بررسی و تطبیق مصوّبات دولت با قوانین» و مستنداً به صدر ماده واحده و تبصره 4 الحاقی به «قانون نحوه اجراء اصول هشتاد و پنجم و یکصد و سـی و هشتم قانون اسـاسی‌ جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی» و ماده 10 آیین‌نامه اجرایی‌ آن، ‌مراتب متضمّن اعلام نظر قطعی جهت اقدام لازم در مهلت مقرر‌ قانونی و اعلام نتیجه به این جانب ابلاغ می‌گردد. بدیهی است پس از انقضای یک هفته مهلت مقرر در ‌قانون، آن بخش از مصوبه که مورد ایراد قرار گرفته است، ملغی‌الاثر خواهد بود.

«1ـ نظر به تشکیل «سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران» براسـاس «قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران» ـ مصوب 1382ـ و اینکه حوزه صلاحیت‌هایی که در ماده (3) قانون مذکور برای آن در نظر گرفته شده، طبق تبصره (1) ماده مذکور شامل «کلیه شاغلین به حرفه‌های روانشناسی و مشاوره» می‌گردد. علیهذا، مواد مختلف مصوبه مذکور از جمله بندهای «ب»، «پ»، «ت» و «ج» ماده (1)، بند «د» ماده (5)، ماده (7) و ذیل تبصره آن، تبصره ماده (9)، مواد (10)، (11) و (12) که برای اشتغال به امر مشاوره و روانشناسی، اخذ مجوز از نهادهایی همچون وزارت ورزش و جوانان، سازمان بهزیستی کشور و سایر دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (222) قانون برنامه پنجم توسعه را ضروری دانسته و یا بر نظارت نهادهای مـذکور بر مراکز مشاوره تأکید کرده، مغایر با مواد مختلف قانون صدرالذکر از جمله مواد (1)، (3)، (4) و (5) آن می‌باشد. 2ـ با توجه به اینکه در ماده (4) قانون مذکور، دارا بودن مدرک کارشناسی ارشد در دو رشته مشخص (روانشناسی ـ مشاوره) لازم شمرده شده، بند «خ» ماده (5) مصوبه که صرف مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد را بدون قید رشته‌های مذکور لازم دانسته، از حیث شمول بر سایر رشته‌های تحصیلی، مغایر قانون است. 3ـ نظر به تصریح ماده (4) قانون مذکور بر لزوم دارا بودن مدرک «کارشناسی ارشد»، تبصره (2) ماده (6) از حیث کافی دانستن مدرک «کارشناسی»، مغایر قانون می‌باشد. 4ـ از آنجا که در مواد (19) و (20) قانون مذکور، تخلفات و مجازات‌های مربوط به مشاوران و مراجع صالح برای رسیدگی به تصریح مشخص شده، ماده (9) مصوبه که به تخلفات، مجازات‌ها و مراجع رسیدگی متفاوتی با مواد مذکور اشاره کرده، مغایر قانون است. ماده (11) مصوبه نیز با همین استدلال، مغایر قانون می‌باشد. 5 ـ با توجه به ماده (4) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده (37) قانون محاسبات عمومی کشور مبنی بر ممنوعیت دریافت هرگونه وجهی از اشخاص بجز موارد مصرح قانونی، ماده (10) مصوبه مبنی بر جواز اخذ وجه از اشخاص در قبال صدور و تمدید مجوز، مغایر قانون است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی».
/27220

 

کد خبر 307395

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • میلاد حمیدی A1 ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۷
    دکتر یادت بخیر همیشه با شما هاستیم تا 4 سال دیگر که بیایی
    • ندا A1 ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۷
      30 3
      منتظر ظهورش باش
  • بی نام IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۷
    قابل توجه اقای دکتر الهام حقوقدان ارشد دولت وقت.
  • بی نام A1 ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۷
    78 6
    روانشناسان هم مانند وکلا که برای گرفتن حق وکالت باید امتحان جامع و سراسری بدهند باید امتحان بدهند،هم از نظر سلامت روح و روان خودشان و هم از نظر علمی و اخلاق حرفه ای تایید شوند. متاسفانه بعضی روانشناسان برخورد مناسبی با بیمار ندارند و حدود وظایفشان را رعایت نمی کنند و هیچ مرجعی هم بازرسی و پایش مستمر انجام نمی دهد.
  • بی نام IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۷
    22 3
    تیترو خوب اومدی ... "رییس جمهور سابق" خخخخخخخخخخخخخخخخ...
  • حسام IR ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۷
    9 3
    لاریجانی هم روحانی رو رییس جمهور نمیدونه دوباره بخونین تیترو
  • بی نام A1 ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۷
    5 3
    وظیفه همه جلوگیری از بی قانونی است خدا رو شکر که مجلس در این زمینه به وظیفه اش عمل کرد
  • بی نام IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۷
    8 11
    آقای لاریجانی شمشیرو از رو بسته..مثل اینکه یه خبرایی هست!!!
  • سعید IR ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۷
    9 1
    ریس مجلس جان این آقا ازاول تمام مجلس و.....همه رادورزده وتاآخر باج می گیرد
  • بی نام IR ۱۷:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۷
    10 3
    متاسفانه بسیاری از مردم هنوز فرق روانشناس و روانپزشک را نمیدانند و به همین دلیل بسیاری از بیماران به علت مراجعه به روانشناس آنهم از نوع بیسوادش مدتها از درمان دور میشوند در صورتیکه در حوزه درمان حتما باید یک پزشک ناظر باشد تا بسیاری از بیماریهای طبی که باعث اختلال روانی میشوند مورد غفلت واقع نشوند. خیلی از بیماریهای طبی مثل مشکلات تیروئید، یا تومورهای مغزی ، دیابت و مشکلات هورمونی ممکن است با علائم روانی مثل تغییر خلق ، تحریک پذیری ، توهم و .....شروع شوند ولی از یک روانشناس با توجه به رشته تحصیلی اش ( علوم انسانی) انتظار نمیرود بتوانند تشخیص درستی بدهند به همین دلیل مردم ابتدا باید به یک روانپزشک مراجعه کنند تا در مورد تشخیص و نحوه درمان تصمیم گیری کند.
    • بی نام A1 ۱۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۷
      5 1
      نظر بنده دقیقا عکس نظر شماست.اتفاقا روانپزشکان چون در حقیقت و در اصل پزشکند و بعد مدتی هم دروس روانشناسی پاس میکنند که باز بیشتر تسلط روی بیماریهای روانی درگیر با بیماریهای جسمی هست در اغلب اوقات بدون در نظر گرفتن عوارض اقدام به تجویز دارو میکنن و بیماری که مثلا برای یه مشکل ساده زناشویی یا یه مشاوره عادی در مورد یه مشکل شخصی رفته با دارو برمیگرده و اکثرا از اینکه این داروها روانی باعث کاهش تحرک و خواب و کسلی شده گله میکنن. روانشناسایی که مجوز دارن دست کم فوق لیسانس هستن یا دکترا دارن.یعنی بین 7 سال تا ده یازده سال فقط و فقط روی مسائل روانی تمرکز دداشتن و درس خوندن. بیسواد و کم سواد هم تو همه رشته ها هست.دکتر بیسواد و کم توان در تشخیص فراوان داریم!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین