چاپ هفتم کتاب «گمشده من» برگرفته از خاطرات محسن رضایی درباره سردار شهید علی هاشمی منتشرشد.

به گزارش خبرآنلاین، خاطرات رضایی از سردار شهید علی هاشمی، فرمانده سری‌ترین قرارگاه اطلاعات جنگ (نصرت) توسط محمدمهدی بهداروند تدوین شده است.

محسن رضایی فرمانده اسبق سپاه پاسداران در این کتاب به سرگذشت قرارگاه سری نصرت و نقش شهید علی هاشمی در آن نگاه تازه‌ای دارد؛ روایتی که در شروع کتاب با یک بحران ایگونه آغاز می شود: «بعد از عملیات بیت‌المقدس، عراقی‌ها دست ما را خوانده بودند و فهمیده بودند چگونه عملیات می‌کنیم...» و این آغاز ماجراست.

محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه پاسداران، برای انجام عملیات در هورالهویزه، که طرحی دور از انتظار دشمن بود، قرارگاه سری نصرت را به فرماندهی علی هاشمی تشکیل داد که این فرمانده دفاع مقدس در سال 1367 در جزایر مجنون به شهادت رسید.

محمد مهدی بهداروند درباره چگونگی تدوین کتاب «گمشده من» گفت: در سال 1381 مصاحبه‌ای 3 ساعته با محسن رضایی درباره علی هاشمی و با تمرکز بر عملیات‌های خیبر و بدر، انجام شد که مطالب حاصل از این گفت‌وگو و نیز گفت‌وگو با سردار احمد سوداگر که بخشی از شناسایی منطقه هورالهویزه را بر عهده داشته و استفاده از اطلاعات سردار علی ناصری، از معاونان علی هاشمی در کتاب «پنهان زیر باران»، کتاب «گمشده من» تدوین شده است.

وی با اشاره به چگونگی شهادت علی هاشمی گفت: وی در قرارگاه نصرت بوده که 2 بالگرد عراقی حمله شدیدی را آغاز می‌کنند. دستور عقب‌نشینی داده می‌شود، اما علی هاشمی قبول نکرده و در نیزارهای جزیره مجنون مقاومت می‌کند. از آن پس هیچ خبری از وی به دست نیامد.

این نویسنده ادامه داد: با تصور اسیر بودن علی هاشمی، برای جلوگیری از شناسایی وی توسط ارتش بعث مدت 22 سال نامی از علی هاشمی برده نشد. تا این که رژیم بعث عراق سقوط کرد و با جست و جوی نیروهای تفحص، باقیمانده پیکر این شهید شناسایی و اردیبهشت ماه 89 به خاک سپرده شد.

بهداروند همچنین از ویژگی مثبت این کتاب سخن گفته و افزود: ویژگی دیگر اثر در مقایسه با دیگر کتاب‌ها زبان بیان آن است. آثار زیادی وجود دارد که از سادگی گفتار برای دلنشین شدن و یافتن مخاطبان گسترده کوشیده اند اما آنچه زبانی ساده را جذاب می‌کند فاکتورهایی است که در اغلب آثار مشاهده نمی شود و خوشبختانه در این اثر می توان تا حدود زیادی وجود آن ها را حس کرد.

علی هاشمی سال 1340 در منطقه عامری اهواز به دنیا آمد. در نوجوانی از جریانات سیاسی آگاهی داشت و با شروع تظاهرات و راهپیمایی‌ها علیه رژیم پهلوی فعالیت‌های چشمگیری کرد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به صورت موقت و سپس رسمی به عضویت کمیته انقلاب اسلامی درآمد و در آغاز تشکیل سپاه پاسداران از کمیته به سپاه انتقال یافت و علی شمخانی، فرماندهی سپاه خوزستان، او را به فرماندهی سپاه حمیدیه منصوب کرد. وی از آغاز تا پایان جنگ در جبهه حضور داشت.

بنابراین گزارش، انتشارات سوره مهر همچنین دومین چاپ کتاب «آسمان مال من بود» خاطرات سرهنگ صمدعلی بالازاده را به زودی روانه بازار نشر می کند.

ساسان ناطق تدوین‌گر این اثر، خاطرات این خلبان غیور نیروی ‌هوایی را در سیزده فصل به نگارش درآورده است. ناطق درباره این کتاب گفت: خاطرات روایت شده در کتاب «آسمان مال من بود» حاصل 30 ساعت مصاحبه با این خلبان دوران جنگ تحمیلی است که علاوه بر روز‌های حضور علی‌بالازاده در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به دوران نوجوانی وی و روزهای انقلاب پیوند می‌خورد همچنین خاطرات وی از گرفتن نشان شجاعت و دیدار با امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری نیز در این اثر روایت شده است.

وی گفت: نگارش این اثر را شروع کرده بودم که متوجه شدم حوزه هنری کتاب‌های ویژه‌ای از خاطرات خلبانان را منتشر می‌کند. پس از آن با مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت صحبت کردم و این اثر در ردیف کتاب‌های ویژه خاطرات خلبانان در انتشارات سوره مهر قرار گرفت.

ناطق درباره نحوه ثبت خاطرات بالازاده توضیح داد: در دوره زمانی 2 تا 3 ساله‌ای از تحقیقاتم درباره وقایع دفاع‌مقدس مصاحبه‌های زیادی انجام دادم که اطلاعات آن‌ها کمک بسیاری به نگارش داستان‌هایم می‌کرد. صمدعلی‌‌ بالازاده یکی از افرادی بود که در متن‌ مصاحبه‌ها بارها اسم او توسط افراد تکرار می‌شد اما هرگز او را از نزدیک ندیده بودم. روزی در محل کارم مرا دید و درباره کتاب‌هایم به گفت‌وگو پرداخت و از من خواست تا خاطراتش را در قالب یک کتاب بنویسیم. در واقع این راوی اثر بود که مرا به عنوان نویسنده انتخاب کرد.

وی درباره ویژگی خاطرات ‌بالازاده گفت: او از آسمان به جنگ نگاه ‌کرده و در خاطراتش موقعیت رزمندگان را از آسمان بازگو می‌کند. تاکنون کتاب‌های بسیاری نوشته شده‌اند که جنگ را از پشت خاکریزها به ما نشان می‌دهند.

این نویسنده درباره قالب اثر خود خاطرنشان کرد: «آسمان مال من بود» خاطره ـ داستان است و روایت‌های آن با رعایت مؤلفه‌های خاطره‌نویسی نوشته شده‌اند. سعی کرده‌ام برای مخاطب، مسایل فنی و تکنیکی حرفه خلبانی را نیز به صورت ساده بیان کنم.

وی درباره انتخاب عنوان کتاب توضیح داد: ‌بالازاده اکنون بازنشسته است و این خاطرات را از دورانی بازگو می‌کند که در آسمان پرواز می‌کرده است. نام کتاب برگرفته از نگاه او به گذشته است.

صمدعلی بالازاده در دوران خدمتش 850 پرواز انجام داد که 121 پرواز در عملیات‌های برون‌مرزی و پشتیبانی هوایی بوده است. وی در دی ماه سال 1374 بازنشسته شد. علی‌بالازاده از دوستان نزدیک خلبانان شهید، عباس بابایی و مصطفی اردستانی بوده و به همین دلیل خاطرات وی به گونه‌ای با خاطرات این دو شهید عجین شده است.

 

 

6060

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 308429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =