نیروی دریایی آمریکا تصمیم گرفته تا ناو یواساس ماهان (USS Mahan) را در دریای مدیترانه نگه دارد؛ ناوی که قرار بود به قرارگاه اصلی خودش بازگردد؛ با این تصمیم شائبههای حضور نظامی آمریکا در منطقه متعاقب حملۀ شیمیایی روز چهارشنبه در سوریه تقویت شده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ لوموند، در مجموع چهار ناوشکن از مجموعه ناوهای ششم آمریکا( به نامهای گراولی، بری، ماهان و رمیج) در دریای مدیترانه حضور دارند که همگی آنها مجهز به دهها موشک کروز توماهاک هستند.
چاک هگل، وزیر دفاع آمریکا ضمن رد این مسئله که استقرار ناوشکنها به معنای حمله علیه بشار اسد است، میگوید: نقش پنتاگون اینست که به رییس جمهور برای مقابله با هر اتفاقی همۀ گزینهها را ارائه دهد. وی گفت: استقرار این ناوشکنها تنها به نظامیان توان واکنش سریع را خواهد داد زمانی که اوباما دستور حمله بدهد. هگل سناریوی حمله را در حال حاضر بسیار نامحتمل دانسته و افزود: برخی اقدام سریع را میخواهند اما عجله کردن برای مقابله با وضعیتی که بسیار بد است، ما را وارد وضعیت سختتر و پرهزینهتری خواهد کرد.
این گزینه توسط ژنرال دمپسی، بالاترین مقام ارتش و مشاور نظامی اوباما نیز مطرح شده بود. در ماه ژوئیه دمپسی گزارشی را به اوباما ارائه داده بود که در آن همۀ پیامدهای حمله به سوریه و همچنین ایجاد منطقۀ پرواز ممنوع و یا حمله به سایتهای نگهداری مواد شیمیایی را مورد بررسی قرار داده بود. دمپسی در این گزارش بر همۀ هزینههای مالی و جانی هر یک از این گزینهها تأکید کرده بود.
در صورت حمله به سوریه، دکترین آمریکا به طور معمول استفاده از موشکهای کروز در مرحله اول برای باز کردن درهای بسته و مقابله با ضدهواییهای دشمن است. در روز اول جنگ لیبی ناوها و زیردریاییهای آمریکایی و همچنین یک زیردریایی انگلیسی نزدیک به 110 موشک کروز توماهاک به لیبی پرتاب کرده بودند.
5252

با باقی ماندن ناو یواس اس ماهان شائبههای حمله آمریکا به سوریه تقویت شده است.
کد خبر 309755
نظر شما