هاشمی: اعتبارات سلامت در مسکن‌مهر خرج‌ شده/ تعیین‌تکلیف دانشگاه علوم‌پزشکی‌ایران با روحانی و‌ آملی‌لاریجانی

وزیر بهداشت ۲۰ روز پس از تکیه بر کرسی دستگاه سلامت کشور، بحران های مختلف این وزارتخانه را تشریح کرد. بحران هایی که در دوره گذشته از سوی وزیر بهداشت پیشین حتی اشاره هم نمی‌شد، چه برسد به پذیرفتن بخشی از آنها.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ هرچند که حسن قاضی زاده هاشمی می گوید "نمی‌خواهم در شروع کارم که هنوز یک ماه از آن نمی‌گذرد این قدر ناله کنم اما اینها واقعیت‌هایی است که متأسفانه وجود دارد." آنطور که او می گوید گویا اوضاع سلامت بسیار وخیم تر از چیزی است که همه پیش بینی می کردند.  

او امروز در حاشیه برگزاری آزمون بورد تخصصی و فوق تخصصی رشته‌های علوم پزشکی در دانشگاه شهید بهشتی در جمع خبرنگاران گفت: در مورد کمبود اعتبارات حداقل یک قلم آن سهم 10 درصدی سلامت از هدفمندی یارانه هاست که 5 هزار میلیارد تومان می شود،‌ این اعتبار را سال گذشته ندادند و امسال هم ندادند بنابراین فقط در همین جا وزارت بهداشت با 10هزار میلیارد تومان کسری مواجه است که دو سال است دریافت نکرده است، ببینید که ما وزارت بهداشت را در چه شرایطی تحویل گرفته ایم. دستگاهی مانند وزارت بهداشت با این تعداد ماموریت و تنها یک قلم اعتبارات خود را در دو سال دریافت نکند، چه اتفاقی می افتد.

نکته اینجاست که در بودجه سال ۹۱ قرار بود ۶ هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت اختصاص پیدا کند تا وزارت بهداشت با این پول بنواند درمان سرپایی و تا حدی بستری را در بیمارستان های دولتی رایگان کند. اما این اتفاق نیفتاد. توجیه؛ اجرا نشدن مرحله دوم هدفمندی یارانه ها.

از سخنان وزیر بهداشت چنین بر می آید که امیدی به بهبود اوضاع هم نیست؛ او درباره لایحه اصلاحیه بودجه و تغییر اعتبارات وزارت بهداشت هم گفت: متأسفانه لایحه اصلاحیه بودجه در جهت کاهش اعتبارات است نه افزایش اعتبارات، بودجه‌ای را که دولت قبل مصوب کرده است حداقل 30 درصد آن محقق نمی شود اما باید حالا برویم چانه زنی کنیم تا سهم سلامت و بهداشت و درمان از اعتبارات دولت کم نشود.

 

کسر بودجه ۸۰۰ میلیاردی دانشگاه های علوم پزشکی

 هاشمی همچنین درباره کمبودهای بودجه‌ای و پرسنلی وزارت بهداشت گفت: عمده مشکل ما در حال حاضر مسئله کمبود اعتبارات است. فقط در یک قلم دانشگاه های علوم پزشکی با کمبود ۸۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت حق جذب پرسنل مواجه هستند در حالی که هیچ ردیف بودجه ای در قانون بودجه برای آن دیده نشده است.

به گفته او دانشگاه باید هزینه پرسنلی را از درآمد اختصاصی بیمارستانها بردارند: در حالی که درآمد اختصاصی باید صرف تعمیر بیمارستان، تجهیز بیمارستان و ارتقای خدمات بشود،نتیجه این کمبودها این می شود که مردم ناراضی هستند اما امیدواریم که کم کم مشکلات حل شود.

هاشمی گفت که کسری بودجه دانشگاه های علوم پزشکی کمتر از ۵۰ میلیارد تومان نیست: هیچ روزی نیست که مسئول یک دانشگاه علوم پزشکی پیش من بیاید و از کمبود اعتبار گله نکند، هیچ دانشگاهی نیست کسری اعتباراتش از 50 میلیارد تومان کمتر باشد، من گاهی خجالت می‌کشم با آنها جلسه بگذارم،‌ برای اینکه مشکل دارند و ما هم به علت کمبود اعتبارات و محدودیت منابع ممکن است نتوانیم به آنها جواب روشنی بدهیم در حالی که به اول مهر نزدیک می‌شویم و مسئولیتهای زیادی به عهده دانشگاههای علوم پزشکی است.

به گفته او حقوق و کارانه پرسنل وزارت بهداشت در مواردی تا 10 ماه تأخیر دارد: در برخی از دانشگاه ها کارانه ها عقب افتاده است. البته حقوق پزشکان بیشتر عقب افتاده چون معمولا گفته می شود پزشکان وضع شان خوب است اما متاسفانه اینطور نیست و قاطبه پزشکان شرایط خوبی ندارند و در بعضی از موارد 12 تا 15 ماه حقوق نگرفته اند. برخی از پزشکان عمومی طرح پزشکان خانواده حقوق دریافت نکرده اند و همین موضوع اشکالاتی ایجاد کرده که ترک خدمت می کنند.

وزیر بهداشت همچنین گفت: اعتبارات زیادی در سالهای گذشته باید به بخش سلامت اختصاص پیدا می‌کرد که بخشی از آن به پروژه مسکن مهر رفته است، حداقل 50 هزار میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تعلق گرفته است،‌ نتیجه آن شده که نه این پروژه به جای درستی برسد و نه اینکه مشکلات سایر بخشها از جلمه بخش سلامت حل شود و ما با کمبودهای متعددی روبه شده‌ایم.

او همچنین از فرسودگی بیمارستان ها گفت: ما اکنون با کمبود شدید تخت ICU و پرستار مواجه هستیم، 56 درصد بیمارستان های کشور فرسوده هستند، کمبود تجهیزات در بیمارستانهای کشور قابل کتمان نیست،

 

۶ ماه زمان برای بررسی بحران ها 

هاشمی در ادامه به شوخی گفت: ما چند تن از وزرا می گوییم شما خبرنگاران امان را بریده اید! ما می‌دانیم که مشکلات زیاد است اما مهلت بدهید، حداقل 5 یا 6 ماه مهلت بدهید تا فکر و مطالعه کنیم، مردم انتظار دارند مشکلاتشان حل شود اما مردم صبر دارند و صبر مردم از خبرنگاران خیلی بیشتر است که هر روز انتظار دارید وزرا و مسئولان دولت یک کار خارق العاده انجام دهند و یک شیرین کاری و هنری را از خودشان ارائه کنند. وزرا به هر حال می خواهند یک استاندار، یک معاون یا یک رئیس دانشگاه نصب کنند و این نیاز به آرامش و تفکر و مشاوره دارد.

او در ادامه از حل مشکلات دارویی در مدت ۶ ماه تا یک سال حرف زد و گفت: در مورد دارو هم دکتر دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو مسائل و اخبار را اعلام می کند ولی من دیدم که برخی رسانه‌ها به اشتباه اعلام کردند که مشکل کمبود و گرانی داروها دو هفته ای حل می شود در حالی که ما گفته بودیم 6 ماه تا یکسال زمان لازم است که آرامش به بازار دارویی کشور برگردد. 
وزیر بهداشت در ادامه گفت: خبرنگاران می توانند به حوزه بهداشت و درمان کمک کنند. موجی ایجاد نکنید که بعد مطالباتی بوجود بیاید که واقعیت ندارد. مردم اگر فکر کردند که مسئولین به آنها راست نمی گویند اعتمادشان سلب می شود، آن وقت ممکن است مطلبی حقیقت داشته باشد و آن وقت کارایی ندارد

 

تکلیف دانشگاه متتظر تصمیم روحانی و آملی لاریجانی

وزیر بهداشت همچنین درباره انتزاع دانشگاه علوم پزشکی ایران از دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی گفت:‌ در این مورد منتظر تصمیم روسای قوا هستیم، در گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای داشته و اختیار تصمیم گیری در این مورد را به وزیر بهداشت وقت واگذار کرده است‌ اما بعداً بخشی از قوه قضاییه به این مصوبه اشکال گرفت و اعلام کرد که شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی‌تواند اختیاراتش را تفویض کند و خودش باید رأساً تصمیم بگیرد.

به گفته هاشمی در وزارت بهداشت پرونده این دانشگاه دیگر باز نیست: تصمیمی در فروردین ماه در وزارتخانه توسط وزیر قبلی اتخاذ شده. من هم به عنوان وزیر بهداشت نمی‌خواهم حالا که در اول کار هستم وارد یک چالش جدید بشوم، متنظریم ببینیم رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه در این مورد چه تصمیمی می‌گیرند. هر تصمیمی که روسای قوا بگیرند ما هم تبعیت می‌کنیم و تابع قانون هستیم. من خودم به عنوان وزیر بهداشت تاکنون در این مورد هیچ اظهار نظری نکرده‌ام و هر چه قانون بگوید ما هم تابعیم.

 

برای جلوگیری از ورود وبا به کشور، بودجه نداریم

هاشمی درباره شیوع وبا هم گفت: وبا در هر کشوری که دیده شود نگران کننده است، متأسفانه کنترل های مرزی کشور در این زمینه کافی نیست و اتباع افغانی که آنها هم برادران ما هستند در اردوگاه های غیر استاندارد در مناطق مرزی اسکان پیدا می‌کنند که در همین اردوگاهها هم موارد بیماری وبا کشف شده است. جالب این است که اینجا هم مشکل اصلی وزارت بهداشت کمبود بودجه است، ما هیچ ردیف بودجه‌ای برای مراقبت های مرزی نداریم، وزارت کشور هم که مسئول امنیت مرزها اعتباری در سر جمع بودجه خود برای این کار ندارد.

وزیر بهداشت گفت: بیماری وبا فعلاً در بین تعدادی افراد خاص که افغانی هستند و از این کشور به ایران آمده‌اند در کشور مشاهده شده است و فعلاً برای مردم جای نگرانی نیست چون مسئولان بهداشتی اوضاع را تحت کنترل دارند و هر گاه لازم شد که هشداری به مردم داده شود. مسئولان بهداشتی وزارت بهداشت به موقع هشدارهای لازم را اعلام می کنند.

 

اکثر وزرا و مسئولان، بیمار وزیر بهداشت

هاشمی همچنین درباره فعالیت پزشکی خود در روزهای تعطیل گفت:‌ من جراح چشم هستم. جراحی یک مهارت است که برای اینکه این مهارت از بین نرود در روزهای تعطیل به کار جراحی می پردازم. چون اکثر وزرای کابینه از سن 40 سالگی عبور کرده‌اند، بسیاری از آنها یکبار برای عمل چشم پیش من آمده‌اند حالا شاید برای عمل دوم لازم باشد باز هم نزد من بیایند البته بیشتر آنها مشکل خاصی ندارند و بیشتر به خاطر پیرچشمی است که عینک می‌زنند که طبیعی است.

۴۷۴۷

کد خبر 311689

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۴
    8 0
    در حالیکه بودجه طرح پزشک خانواده روستایی از همان آغاز این طرح (یعنی سال 1384 )در روستاها در حدود بیش از پانزده برابر افزایش داشته ولی افزایش حقوق پزشکان شاغل در این طرح بعد از هشت سال اجرای آن بسیار کمتر ازاین رقم بوده ( 2-3برابر هشت سال قبل)وحتی در صد رشد حقوق پزشکان شاغل در این طرح در اینمدت نه تنها متناسب با در صد رشد بودجه این طرح نبوده بلکه از در صد افزایش حقوق کارمندان وکارگران هم کمتر بوده است.
  • بی نام A1 ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۴
    5 0
    حال که با تصویب اخیر مجلس؛ سازمان‌های بیمه‌گر در صورت دیرکرد در پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها، جریمه می‌شوند؛وبا توجه به اینکه مطالبات پزشکان خانواده روستایی استان مازندران مطابق دستورالعمل‎های مصوب وزارت بهداشت, درمان و آموزش پزشکی به آنها تاکنون پرداخت نشده چه مرجعی به آنها جریمه دیرکرد خواهد پرداخت؟
  • نارنج A1 ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۴
    21 0
    بازهم به معرفت اقای وزیر که جواب صادقانه ای دادند
  • بی نام A1 ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۴
    16 4
    وضعيت دانشگاه ايران رو خواهشاً زودتر معلوم كنيد، انتزاع از اول اشتباه بود، ميگن يك سنگ رو ... ميندازه تو چاه صدتا عاقل نميتونن در بيارن همينه ها.
    • بی نام US ۱۹:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۴
      4 3
      عزیزم ادغام از اول اشتباه بود نه انتزاع. اون سنگ هم سه سال پیش به اشنباه به چاه انداخته شد.
  • بی نام IR ۱۶:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۴
    13 0
    وقتی انسان در صحت و سلامت نباشد حاضر است همه دارائی خود را برای بهبود سلامتی هزینه کند انگاه مسکن مهر باید در اولویت باشد
  • بی نام IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۴
    14 0
    اول سلامت بودن روح و روان بعد مسکن مهر
  • ش IR ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۴
    1 0
    آقای دکتر هاشمی وزارتخانه تحت کنترل شما علاوه بر بخش درمان و دارو، از بخشی به نام آموزش پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی که شامل اساتید، دانشجویان، و کیفیت آموزشی است، هم تشکیل شده است. همانطور که در دانشگاههای کشور که توسط وزارت علوم اداره می شوند سوء مدیریتها و زدودن نخبگان در طی سالهای گذشته بیداد کرده است و منجر به وضعیت اسف باری در سیستم دانشگاهی کشور شده است در دانشگاههای علوم پزشکی هم در این زمینه وضعیت بهتری حاکم نبوده است. لطفاٌ در مورد وضعیت مدیریت در دانشگاههای علوم پزشکی و هر یک از دانشکده های زیرمجموعه آنها تحقیق کنید تا به سوء مدیریت حاکم بر این واحدها آگاه شوید. به امید اجرای عدالت و ارتقای کیفیت در همه واحدهای علمی کشور
  • abbasjoulaei IR ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۴
    3 0
    ممنون اقای وزیر به حق که بالاترین آرا را از نمایندگان گرفتی . ممنون از صداقت گفتارت ما چنین نیروهایی در بالاترین جایگاه وزارتی باشند. مرسی
  • دکتر حسن...... A1 ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۴
    1 3
    مسکن که نباشه زندگی انسانی هم معنا و مفهومی ندارد اعصاب و روان هم به هم میریزد و بفرد دچار یماریهای روان -تنی میشود .زندگی در یک محیط نامناسب و غیر بهداشتی هم که هزار درد و مرض با خودش می آورد .مسکن مهر نقش همان پیشگیری بهتر از درمان است را دارد که فرموده ی پیامبر گرامی اسلام است .
  • بی نام A1 ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    3 0
    بودجه وزارت بهداشت فقط مربوط به پرداخت مطالبات حقوقی اقشار شاغل در سیستم بهداشت ودرمان وایجاد رضایتمندی در پرسنل جهت ارائه بهتر خدمات تنهانیست بلکه درصدبالائی ازآن صرف تجهیزوتوسعه وبازسازی وافتتاح طرحهای جدیددرسیستم بهداشت ودرمان بمنظورارتقاءسطح ارائه خدمات بهداشتی ودرمانی درسیستم دولتی میگرددتادریافت کنندگان خدمت مجبورنگردندبدلیل مشکلات ونواقص وکمبودهای موحود درسیستم دولتی به بخش خصوصی مراجعه نمایند وآنهم باتحمل هزینه های کمرشکن آنچنانی ونیز بااین بودجه میبایستی سهم پرداختی مردم ازهزینه های دریافت خدمات که اینک به بیش ازهفتاد درصد پرداخت از جیب مردم رسیده کاهش می یافت براستی چگونه میتوان خسارت وارده به سیستم سلامت از بابت این بی انظباطی مالی را محاسبه وجبران نمود.
  • بی نام A1 ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    3 0
    آیا بهتر نبود مبلغ یارانه نقدی بجای پرداخت به مردم صرف مسکن مهر میگردید ؟واینچنین با کسر شدن بودجه سلامت بحرانهای مختلف در عرصه سلامت پیش نمی آمد؟
  • بی نام A1 ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۷
    2 0
    چرا مطالبات حقوق یک قشر باید صرف اینکار (مسکن مهر)گردد آیا پهتر نبود بجای پرداخت یارانه نقدی به مردم، مبلغ یارانه صرف اینکار میگردید(مسکن مهر) ونیزحال که باتوجه به مصوبات اخیر مجلس؛ سازمان‌های بیمه‌گر در صورت دیرکرد در پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها، جریمه می‌شوند؛ و با توجه به اینکه مطالبات پزشکان خانواده روستایی در اکثر استانها مطابق دستورالعمل‎های مصوب وزارت بهداشت, درمان و آموزش پزشکی به آنها تا کنون پرداخت نشده چه مرجعی میزان جریمه های دیرکرد را محاسبه و به آنها این مبلغ جریمه دیرکرد را پرداخت خواهد نمود و چگونه میتوان خسارت وارده به سیستم سلامت از بابت این بی انظباطی مالی را محاسبه وجبران نمود.جناب آقای وزیرکلیدامید راهم به قفل در های بسته تفکرات حاکم بر بخش سلامت این سرزمین بزنید