مسعود لواسانی: انتشارات علمی (سخن) مذاکراتی را با دکتر داوود هرمیداس باوند برای انتشار زندگینامه و سرگذشت این استاد برجسته روابط بینالملل آغاز کرده است و این کتاب با حجمی حدود 400 صفحه منتشر خواهد شد.
این سرگذشتنامه که شامل شرح دوران کودکی، نوجوانی، تحصیل در ایالات متحده و دوران خدمت دکتر باوند در سازمان ملل متحد است، همچنین تاریخچه و سیری از روند رشد و رونق علم روابط بینالملل در کشور ایران را پیش روی خواننده میگذارد.
داوود هرمیداس باوند در سال 1313 در تهران دیده به جهان گشود، پدرش سیفالله خان از امرای ارتش و دارای درجه سرتیپی بود که در دوران جنبش مشروطه با نهضت مردم ایران همراهی کرد. با روی کار آمدن رضاخان علیرغم درخواستهای مکرر وی برای تصدی پستهای کلیدی در ارتش رضا خانی، از خدمت سرباز زد و در نهایت خود را باز نشسته کرد.
داوود هرمیداس باوند پس از انجام تحصیلات مقدماتی در ایران در سال 1958 وارد دانشگاه واشنگتن دی سی شد و تحصیلات خود را تا مقطع دکترا در رشته حقوق و روابط بینالملل در همین دانشگاه دنبال کرد.
وی سپس مدتی را به تدریس در دانشگاه روب آیلند به تدریس حقوق دریاها به دانشجویان این دانشگاه مشغول بود. پس از آن در سال 1966 به دعوت دولت وقت، به ایران بازگشت و به خدمت وزارت امور خارجه در آمد مدتی کوتاه پس از آن در سال 1968 به نمایندگی از ایران به نمایندگی در کمیسیون سیاسی – امنیتی مجمع عمومی سازمان ملل در آمد و از آن تاریخ تا سال 1973 در کمیسیون استفاده صلح جویانه از فضای ماوراء جو، کمیسیون تعریف تجاوز و اجلاس فوقالعاده خلع سلاح، حضور یافت.
پس از پایان مأموریت در سازمان ملل متحد در مشاغل ذکر شده، باوند بار دیگر در سال 1975 به خدمت سازمان ملل متحد در آمد و از آن تاریخ تا 1979 و پس از انقلاب سال 1375 در ایران ، به عنوان رئیس کمیسیون حقوقی مجمع عمومی و همچنین رئیس کنوانسیون بینالمللی ناظر بر مبارزه با گروگانگیری مشغول به خدمت بود.
از داوود هرمیداس باوند آثار متعددی در رشته روابط بینالملل و حقوق بینالملل بر جای مانده است.
همچنین پیشنهاد کنوانسیون سوم حقوق دریاها با موضوع «دریاهای بسته و نیمه بسته» که از سوی داوود هرمیداس باوند در سال 1976 مطرح شد به تصویب این کنفوانسیون رسید.
نظر شما