پیشنهاد ایران برای میزبانی کنگره جهانی فلسفه در 10 سال آینده توسط دکتر غلامرضا اعوانی، رئیس انجمن بینالمللی فلسفه اسلامی مطرح شد.
دکتر شهین اعوانی، عضو مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه اسلامی با اشاره به بیست و سومین کنگره فلسفی که اخیراً در یونان برگزار شد، گفت: کنگره فلسفه جهانی امسال در یونان و دور بعدی پنج سال آینده در چین برپا میشود، دکتر غلامرضا اعوانی عضو هیأت مدیره اتحادیه بینالمللی انجمنهای فلسفه جهان (FISP) در این کنگره، پیشنهاد برپایی دو دور آینده آن یعنی ده سال آینده را در ایران مطرح کرده است.
وی که در بیست و سومین کنگره فلسفی در یونان شرکت کرده بود، عنوان کرد: در این کنفرانس مقالهای تحت عنوان «خواجه نصیر و اخلاق ناصری» ارایه کردم.
وی در ادامه افزود: افلاطون در مدینه فاضله خود خصوصیاتی را بیان میکند که چه چیزهایی در این مدینه جای دارد و چه چیزهایی جای ندارد اما زمانی که به حکیم عادل میرسد شرایطی چون عابد، عاقل و عادل را بیان میکند، فارابی به این مبحث در جهان اسلام سبقه دینی میدهد اما حکیم حاکم را تعریف نمیکند.
اعوانی با اشاره به اینکه خواجه نصیر ایده و نوآوری در این زمینه داشته که برای جامعه اسلامی امروز مفید است، افزود: حکیم حاکم کسی است که هم از حکمت برخوردار باشد و هم رییس مدینه فاضله باشد که البته او از لفظ فاضله استفاده نمیکند و حکیم را کسی میداند که بتواند جنگ را به صلح تبدیل کرده و از تمام امکانات دشمن به نفع تمدن اسلامی استفاده بکند.
اعوانی در ادامه افزود: کاری که خود خواجه با هلاکو و مغولها انجام داد و توانست نجوم، زیج ایلخانی، کتابخانه و ... را بهرهبرداری کرده و از حمله مغولها بهترین بهرهبرداری را کند. در نقطه مقابل خواجه، هابز حاکم را روباه میداند و میگوید که حاکم جامعه نباید با مردم صادق باشد این تمدن غرب است و مباحث خواجه نصیر، تمدن اسلامی است.
اعوانی با اشاره به اینکه آنچیزی امروز به درد جامعه اسلامی میخورد این است که حاکم حکیم با تدبیر دشمن را بازگرداند و از امکانات به نفع جهان اسلام استفاده کند، افزود: بنابراین در این مقاله دیدگاههای خواجه نصیر درباره سیاست و دستاوردهای آن در جهان اسلام را مطرح کردم.
وی با اشاره به اینکه در کنفرانس فلسفه آتن یک مقاله خودش و پنج مقاله غلامرضا اعوانی در پنل فلسفه اسلامی ارایه کردهاند، گفت: متأسفانه از حضور محققان در این کنفرانس توسط دانشگاههای ایرانی استقبال نشد و محققان نیز نمیتوانند خود سرمایهگذاری و در این جلسات حضور پیدا کنند بنابراین ما میتوانستیم با ظرفیت بسیار بیشتر در این همایش حضور پیدا کنیم که البته بازهم به عنوان نخستین تجربه کار ارزندهای ارایه شد.
/6262
نظر شما