این دیپلمات سابق کشورمان در مطلب خود نوشته است:
«من نیز خود را همچون سایر نیروهای مسلمان و اصیل مبارز که هم اکنون دهه شصت و هفتاد زندگی خود را سپری می کنند، مدیون آیه الله طالقانی میدانم که در ساختن شخصیت و بینش اسلامی ام از نوشته های ایشان و مخصوصا تفسیر پرتوی از قرآن که با رویکرد جدیدی به قرآن نگریسته بهره فراوان برده ام.
در بررسی شکل گیری و نقش انجمن اسلامی دانشجویان بعنوان اولین نهاد مدنی دوران نوسازی سیاسی، اجتماعی و مذهبی نمی توان از کنار مثلث اعتماد، ثبوت و اطمینان به راه مبارزه با رژیم شاه یعنی آیه الله طالقانی، مهندس بازرگان و دکتر سحابی به راحتی گذشت. نقش این سه و مخصوصا آیه الله طالقانی به دلیل ویژگی شخصیتی و جهتگیری تفکراتی اش در سخنرانیها و تالیفات و مهمتر از همه مشی و منش زیست سیاسی، اجتماعی و فردی و خانوادگی اش نه تنها در شروع و تداوم نهضت مقاومت ملی، فعال کردن جبهه ملی دوم، تشکیل نهضت آزادی در سالهای خفقان ستمشاهی بارز بود بلکه ایشان در کنار همراهان خود تلقی خود از انسان و مخصوصا چگونگی ساختن انسان مبارز و تحول خواه را در میان نسل جوان با روشهای بدیعی پایه گذاری کرد. این دوران مصادف با سیطره مدرنیته بطور عام و علم و فن آوری بطور خاص در غرب بود و تندبادهای آن نیز به سمت شرق می وزید.»
این عضو وبلاگ نخبگان خبرآنلاین در ادامه مطلبش نوشته است:
«اگرچه اعزام تعدادی دانشجو به خارج برای انتقال دانش و فن آوری غربی به ایران و تاسیس دانشگاه تهران در سال 1314 بعنوان یکی از اصلی ترین نهادهای توسعه سیاسی اجتماعی توسط رضا شاه خود بیانگر ورود جامعه ایرانی به دوران نوئی از روند نوسازی است اما در مقابل نمی توان به نقش بی بدیل این سه تن در سازماندهی انجمنهای اسلامی دانشجویان بعنوان اولین نهاد مدنی برای انسان سازی و تکمیل نقش دانشگاه اشاره نکرد. سابقه تشکیل انجمنهای اسلامی دانشجویان به سال 1321 و فعالیت سازمان دانش آموزی نهضت خداپرستان سوسیالیست برمیگردد. »
برای خواندن متن کامل این مطلب، لطفا اینجا را کلیک کنید.
نصرت الله تاجیک در مطلب تازه خود در وبلاگ نخبگان خبرآنلاین درباره تأثیر آیت الله طالقانی بر فعالیت انجمن های اسلامی دانشجویان نوشته است.
کد خبر 313508
نظر شما