سفر نخست وزیر اسرائیل به آمریکا و دیدار یا آقای اوباما و نیز سخنرانی وی در سازمان ملل با شکست حیرت آور او روبرو شد. تلاش برای موفقیت نشان دادن این سفر حتی بنا به گفته های رسانه های اسرائیل بی فایده است .حتی بگم بگم های او در سازمان ملل امسال دیگر خریداری نداشت.دوران آن در سازمان ملل و افکار عمومی جهانی سرآمده است. به معنای تمام بی بی در آمریکاشکست خورد.

ازناتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در سفر به ایالات متحده جز آنچه از او مشاهده شد انتظار نمیرفت. لجبازی کودکانه !ناتانیاهو پیش از اعلام سفر آقای روحانی به نیویورک گفته بود بنا دارد با برنامه ای جامع و افشا گرانه در باره آنچه خود مقابله با ایران خوانده بود وارد آمریکا شود.برنامه ای برای سازمان ملل و پرونده ای برای کاخ سفید.اما 2 اتفاق برنامه های اورا بهم زد.نخست توانایی شخصی دیپلماسی آقای روحانی و قدرت مانور آقای ظریف ، دوم تغییر نگاه بسیاری از کشورها خصوصا دول اروپایی و ایالات متحده نسبت به ایران. از هر سو ناتانیاهو به موضوع نگاهی درست میکرد علی القاعده باید متوجه میشد که اینباردر بر پاشنه همیشگی نیست حتی در موضوع مربوط به جنایت نازی ها و نسل کشی هولوکاست که همواره از این موضع جامعه جهانی را علبه تهران متحد میکرد . این محاسبات غلط برگرفته از تجربه سالهای قبل او در سازمان ملل و در برابر هیات ایرانی بود.به عنوان مثال محاسبات غلط او را تا آنجا پیش برد که سال قبل اقدام به کشیدن کاریکاتوراتمی از ایران کرد و تصور داشت فضای امسال همان فضای قبلی است. آن اقدام سال قبل همان قدر اسباب مضحکه اورا درنزد جهانیان و حتی داخل اسرائیل فراهم کرد که امروز تنها در برابر اعضای سازمان ملل ایستاد ومجبور شد همان ادعاهای بگم بگم گذشته را تکرار و اسباب خنده اطرافیان خود را فراهم کند. حاضران در جلسه که جای خود دارند..یک دیپلمات آسیایی گفته بود در سخنرانی نخست وزیر اسرائیل به این دلیل نشست که منتظر بود ناتانیاهو اینبار به جای کاریکاتور ،عروسکی بیاورد تا قدری بخندد.متاسفانه نه عروسک آورد نه توانستم سریال برکینگ بد را ببینم.
در سفر به آمریکا اینبار تنها دلخوشی و دستاورد سفر ناتانباهو سخنان آقای اوباما بود که آنهم مطلب تازه ای نبود. نه برای تهران ونه برای طرف های اروپایی ونه برای جهانیان. این سخنان نمیتواند(یعنی نباید) کو چکترین اثری بر روند ایجاد شده بگذارد. اوباما باهوش تر از آنست که پس از اینهمه تلاش ،کلنگی کج از ناتانیاهو قرض بگیرد و همه چیز را خراب کند. بالاخره برای آرام کردن او باید یک چیزی میگفت والا من فکر میکنم آنچه از اوباما نقل شده را نباید جدی گرفت. بهترین دلیل آن برخورد امروز سنای آمریکا با موضوع تحریم های جدید ایران است که آنرا به تعویق انداخت .به هر حال فراموش نکنید پروژه سازمان مللی و افکار عمومی ناتانیاهو با ناکامی عجیبی روبرو شد.بنا به گفته مفسر بی بی سی نتانیاهو قدری دیر به آمریکا رسید .قطارمناقشه هسته ای ایران(بخوانید مناسبات ایران با اروپا و آمریکا )مدتهاست ایستگاه را ترک کرده . این بازی های دلخوشکنکی آقای نخست وزیر و رضایت به جمله"خب باشه بی بی ، گزینه نظامی روی میز. فقط به خاطر تو!"که از جانب دیپلماتهای سازمان ملل به مانند بچه ای که اسباب بازیش را میگیرندو نق میزند و پا به زمین میکوبد توصیف شده حتی، صدای اعضای کابینه اورا هم درآورده است .به هر حال بر خلاف سالهای قبل بی بی علی رغم فرصت حوصله خریداز منهتن را نداشت .خرید دلخوش میخواهد.او هیچ چیز برای گفتن ندارد.تهران برای رفتن به جام جهانی هردو بازی رفت و برگشت رابرد.
(در ایالات متحده ناتانیاهو به بی بی مشهور است)matinmos@gmail .com

کد خبر 315714

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • الیاس IR ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
    1 0
    عالی بود
  • بی نام IR ۰۵:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
    1 0
    گل گفتی!
  • پيمان IR ۰۵:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
    2 0
    آمريكا هر چي هم بگه بازم حق داره....٨ سال به بدترين شكل خراب كرديم , با يه سخنراني نميشه انتظار داشت همه چي به نفع ما شه... ولي روحاني و ظريف عالي ظاهر شدن.... ايشالله تو ژنو و جلسات بعدي تحريم ها برداشته شه و روابط حسنه شه.... به اميد دوستي تمام ملت ها
  • بی نام IR ۰۶:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
    0 0
    حقیقت هم همینه .
  • بی نام IR ۰۶:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
    0 0
    اين نوشته ها جواب تندروها و نااميدان از بهتر شدن روابط با آمريكا!
  • بی نام IR ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
    0 0
    بنازم به این قلم
  • بی نام A1 ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
    2 0
    شکست سنگین البته. 6 - هیچ!
  • محمد IR ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۰
    1 0
    نتانیاهو در سازمان ملل : به وجدان نداشته ام قسم می دونستم باراک اوباما اون طرفی ( طرف ایران ) غش کرده بود !!
  • محسن ص IR ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    1 0
    یه تحلیلگر سیاسی میگفت فکر کنید گزینه ها که اوباما میگه مانند یک دیس پر از میوه های شیرین و تلخ است ، وقتی روحانی اونجا بود اوباما میوه های شیرین را بهش نشون داد که همون دیپلماسیست و وقتی بی بی اونجا رفت میوه های تلخ دیس را نشونش داد تا ساکت بمونه. بهر حال همه میدونن که لابی صهیونیستی چه قدرتی در امریکا داره و بنظر من اوباما نقشش را در مقابل اونها خوب بازی کرد.

آخرین اخبار