فارس نوشت:

«مادلین آلبرایت» وزیر خارجه اسبق آمریکا روز گذشته طی نامه‌ای به سران کنگره این کشور، از رویکرد «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران و یافتن راهکاری دیپلماتیک برای پایان دادن به مناقشه هسته‌ای، حمایت کرده است. 

هفته گذشته هم 79 نفر از مقامات و مشاوران سابق وزارت خارجه، پنتاگون و آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا با ارسال نامه‌ای به کنگره خواستار توقف بررسی تحریم‌های جدید علیه ایران شدند. «زیبیگنیو برژینسکی» و «برنت اسکوکرافت» دو تن از مشاوران سابق امنیت ملی آمریکا نیز اوایل این هفته نامه مشابهی را به کنگره ارسال کردند.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 از دیروز در شهر ژنو سوئیس آغاز شده است. کنگره آمریکا در چند هفته اخیر و تحت نفوذ لابی‌های اسرائیلی در صدد تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران بوده است. کاخ سفید با اعلام عدم حمایت از این تحریم‌ها، توقف بررسی آن‌ها را خواستار شده است.

آلبرایت که در دوران ریاست‌جمهوری «بیل کلینتون» وزارت خارجه آمریکا را بر عهده داشت، در نامه خود به سران مجلس نمایندگان و سنا، نوشته است: من هم در حمایت از تصمیم رئیس‌جمهور اوباما برای سنجش عزم دولت جدید ایران برای توافقی که به ایالات متحده و جامعه جهانی اطمینان دهد که این کشور بمب اتم نمی‌سازد، به «زیبیگنیو برژینسکی» و «برنت اسکوکرافت» می‌پیوندم. موافقتنامه گام اول که احتمال دارد در چند روز آینده به دست آید، تا زمان دستیابی به راهکار جامع، ضمن کند کردن برنامه هسته‌ای ایران، آن را شفاف‌تر می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به تلاش‌های چندین ساله دو حزب اصلی آمریکا برای هماهنگی در اعمال تحریم‌ها علیه ایران، نوشته است: من موافقم که دولت اوباما باید گفته‌های دولت جدید ایران را بیازماید و تلاش کند این گفته‌ها را به عمل تبدیل کند، تا برای پایان دادن به این نگرانی فزاینده و آزاردهنده هسته‌ای، راهی مسالمت‌آمیز باز شود. من از تلاش‌های «جان کری» وزیر خارجه برای دستیابی به توافق مرحله اول که به طرفین اجازه می‌دهد نیت طرف دیگر را بیازمایند، حمایت می‌کنم.

این دیپلمات بازنشسته آمریکایی تأکید کرده است که این توافق می‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را محدود کند و در عین حال تحریم‌ها را به نحوی کاهش دهد که «معماری اصلی» آن بر هم نخورد.

وزارت خارجه آمریکا پیش از این هم اعلام کرده بود در مرحله اول توافق، کاهش تحریم‌ها به صورت «محدود، هدفمند و برگشت‌پذیر» کاهش می‌یابد، به نحوی که ساختار اصلی رژیم تحریم‌ها دست‌نخورده بماند.

آلبرایت در پایان نوشته است: هرچند پایان کامل برنامه هسته‌ای ایران بهترین راهکار است، اما توافقی هم که طبق آن جاه‌طلبی هسته‌ای ایران به سبب بازرسی‌های شدید و سرزده محدود شود، می‌تواند تا حد بسیاری زیادی امنیت بلندمدت ایالات متحده و نزدیک‌ترین متحدان ما در خاورمیانه را ارتقا دهد.

/2929

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 323711

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۳۰
    1 1
    یکی به ما بگه چرا حتی اگر به "توافق" برسند امریکایی ها تحریم ها را رفع نمیکنند؟ این چه جور توافقی است؟!
    • سامان A1 ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۲
      0 0
      برای اینکه عزیزم ، دکتر لاریجانی و سعید جلیلی حسابی قبلا از خجالتشون در آومدن چه تو زمان خریدن چه تو توافق و زیرش زدن آقای لاریجانی که دیگه با مصوبه مجلس و لغو سعداباد سر آمد شاهکار ها بود ، پس این نیس که شما 6 قدرت جهان رو دور میز جمع کنی هر بار و یه حرفی بزنی ، البته من به این دولت و این دیپلماسی به شخصه خوشبین هستم اما باید ثابت کنن برای گذر از یه دوره موقت و بحرانی به اونها نیومدن به لاخره ما یکم احساسی برخورد میکنیم که منطقی هست اما سیاست به دور از اینهاست ... برام جالبه انقدر خبر از ظریف هست چرا زمان جلیلی هیچ خوشبینی خبری هیچیییی نبود واقعا اونجا چیکار میکرد ؟ مثلا مذاکره 2 روز بود روز دوم تموم می شد 2 بار هم کاترین رو بیشتر نمی دید اما الان این ظریف گله هر روز چند جلسه فشرده و ... !
  • مصطفی A1 ۰۵:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۲
    0 0
    عزیز م مگه توافق بقالی با شهرداریه سر مسئله سد معبر ، توافق بر سر یکی از مهمترین مسائل دنیاست زمان می بره ولی امیدوار باشین.
  • محمدجواد A1 ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۲
    1 0
    رویکرد دیپلماسی خوب است اما خانم آلبرایت این نکته را از ما ایرانی ها بشنود: متحدان شما در خاورمیانه همگی عرب هستند. به عرب ها اعتماد نکنید