۰ نفر
۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۹
ساخت نازک‌ترین نیمه‌رسانای جهان

محققان نسل جدیدی از ماده ابرنازک گرافن مصنوعی را با استفاده از مواد نیمه‌رسانای رایج ساخته اند که می تواند به تولید وسایل اپتیکی سریع تر، کوچک تر و سبک تر منجر شود.

خبرگزاری مهر نوشت:

محققان نسل جدیدی از مواد ابر نازک موسوم به گرافن مصنوعی ساخته اند که می تواند به تولید وسایل اپتیکی سریع تر، کوچک تر و سبک تر منجر شود. این فناوری می تواند صنعت ساخت سلول های فوتوولتائیک دارای عملکرد بالا، لیزر و یا لامپ های LED را متحول کند.

برای نخستین بار دانشمندان توانسته اند گرافن مصنوعی را از مواد نیمه رسانای معمولی تولید و تحلیل کنند.

دانشگاه لوکزامبورگ که در پروژه های مرز دانش بین رشته ای فعالیت گسترده دارد، این پروژه را با همکاری موسسه الکترونیک، میکروالکترونیک و نانوفناوری در لیل فرانسه، موسسه علوم نانو مواد دبی و موسسه فیزیک نظری دانشگاه اتریخت هلند و موسسه فیزیک سیستم های پیچیده ماکس پلانک آلمان انجام داده است.

دکتر "افترپی کالساکی" مجری این تحقیقات از دانشگاه لوکزامبورگ می گوید این نانوکریستالهای نیمه رسانای خود مونتاژ شونده با ساختار لانه زنبوری را طبقه جدیدی از سیستم ها با قابلیت های مهم و قابل توجه توصیف می کند.

پروفسور لودگر ورتز رییس گروه فیزیک نظری جامدات در دانشگاه لوکزامبورگ نیز گفت: گرافن مصنوعی راه را برای عرضه گستره وسیعی از مواد با نانو هندسه متغیر و خواص موزون هموار می سازد.

گرافن ساختار دو بعدی از یک لایه منفرد شبکه لانه زنبوری کربنی است. این ماده به علت داشتن خواص فوق العاده در رسانایی الکتریکی و رسانایی گرمایی، چگالی بالا و تحرک پذیری حامل‌های بار، رسانایی اپتیکی و خواص مکانیکی به ماده‌ای منحصر به فرد تبدیل شده است. این سامانه جدید حالت جامد به واسطه این خواص فوق العاده به عنوان کاندید بسیار مناسب برای جایگزینی سیلیکون در نسل بعدی قطعه‌های فوتونیکی و الکترونیکی در نظر گرفته شده است و از این رو توجه کم سابقه‌ای را در تحقیقات بنیادی و کاربردی به خود جلب کرده است.

نتایج این تحقیقات درنشریه Physical Review X منتشر شده است.

5353

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 338674

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۶
    7 0
    "موسسه علوم نانو مواد دبی"
  • بی نام IR ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۶
    0 0
    ضخامتش چقدره؟!