ایرانیان نانو-کار، صدرنشینان مقاله‌نویسی دنیا، قعرنشین نوآوری!

ایران با وجود قرار داشتن در رتبه هشتم تولید مقالات فناوری نانوی دنیا با ثبت تنها 12 اختراع در این حوزه در رتبه سی ام تعداد اختراعات ثبت شده نانوفناوری دنیا قرار دارد.

ایسنا نوشت:

براساس تازه ترین آمار پایگاه استت‌نانو (مدیریت بانک اطلاعات شاخص های فناوری نانو)، ایران با وجود قرار داشتن در رتبه هشتم تولید مقالات فناوری نانوی دنیا با ثبت تنها 12 اختراع در این حوزه - 0.05 درصد کل اختراعات دنیا - با چهار پله تنزل نسبت به سال میلادی گذشته در رتبه سی ام تعداد اختراعات ثبت شده نانوفناوری دنیا قرار دارد.

در سال 2013 بیش از نیمی از اختراعات ثبت شده (پتنت) و در حال ثبت مرتبط با فناوری نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا (USPTO) متعلق به آمریکا بوده است.

ژاپن، کره جنوبی و آلمان کشورهای بعدی در این رده‌بندی هستند. ایران نیز در سال 2013 حدود 20 اختراع نانویی ثبت شده یا در حال ثبت در این اداره دارد.

در سال 2013 تعداد 31353 اختراع نانویی نیز در USPTO در حال ثبت است که در مقایسه با سال 2012 معادل 14/6 درصد رشد داشته است. در این شاخص نیز آمریکا با 17177 اختراع نانو در رتبه اول قرار دارد. سهم آمریکا از کل اختراعات نانویی منتشر شده در USPTO بیش از 54 درصد است.

بر اساس این آمار که به تفکیک پتنت‌های نانو و اختراعات در حال ثبت نانو درسایت استت‌نانو منتشر شده در سال 2013 مجموعاً 21 هزار و 380 پتنت مرتبط با فناوری نانو در USPTO ثبت شده و حدود 31 هزار و 350 اختراع نانو نیز در مرحله انتشار و در حال ثبت است. تعداد پتنت‌های نانوی اداره ثبت اختراع آمریکا نسبت به سال 2012 بیش از 60 درصد رشد داشته است.

پتنت‌های نانوی آمریکا از مجموع پتنت‌های نانوی سایر کشورهای جهان بیشتر است و حدود 57 درصد از کل پتنت‌های فناوری نانو در USPTO را در سال 2013 شامل می‌شوند.

پس از آمریکا، کشورهای ژاپن، کره جنوبی، آلمان، تایوان، فرانسه، چین، هلند، انگلستان، سوئیس و کانادا بیشترین تعداد پتنت‌های نانو را در USPTO دارند. در میان کشورهای برتر جهان در این رتبه‌بندی، آلمان، چین، انگلستان و سوئیس ارتقا رتبه و تایوان، هلند و کانادا تنزل رتبه داشتند. این در حالی است که پتنت‌های نانوی انگلستان، سوییس و کانادا بسیار به یکدیگر نزدیک بوده و اختلاف این سه کشور با یکدیگر دو پتنت است.

شرح عکس: رتبه بندی کشورها براساس اختراعات نانو

لازم به ذکر است در سال 2013 تعداد 31 هزار و 353 اختراع نانویی نیز در USPTO در حال ثبت است که در مقایسه با سال 2012 معادل 14.6 درصد رشد داشته است. در این شاخص نیز آمریکا با 17 هزار و 177 اختراع نانو در رتبه اول قرار دارد. سهم آمریکا از کل اختراعات نانویی منتشر شده در USPTO بیش از 54 درصد است.

طبق این گزارش ایران در سال 2013 با ثبت 12 پتنت نانو در اداره ثبت اختراع آمریکا در میان کشورهای جهان در رتبه 30ام قرار گرفته که با وجود رشد 20 درصدی در تعداد پتنت‌های نانو، نسبت به سال گذشته چهار پله افت داشته است. ایران از لحاظ تعداد اختراعات در حال ثبت در سال 2013 نیز افت چشمگیری داشته و با انتشار هشت اختراع نانو در USPTO از رتبه 29 در سال 2012 به رتبه 40 در سال 2013 نزول کرده است. پتنت‌های نانوی ایران حدود 31 درصد از کل پتنت‌های ایران در این اداره را شامل می‌شوند.

5353

کد خبر 338426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام RO ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    119 3
    قدرت علمی یک کشور در تعداد اختراع و اکتشافات و گرنه 1000 تا مقاله درست کردن که هنر نیست مثل اینه که همه دکتر باشند اما کسی از این درجه علمی که داره نمی تونه استفاده کنه فایده اش!!!!
    • بی نام A1 ۲۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
      11 20
      آیه یاس و ناامیدی خوندن هنر نیست.
    • بی نام IR ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۶
      13 0
      من خودم در دوران دکترا نانو کار کردم دوست ادبیاتی داشتم که این جو کار نانو رو میدید به شوخی می گفت منم میخوام تزم روی نانو (نان و) سعدی کار کنم
  • بی نام IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    64 0
    نشانه واضح و روشن رویه و مسیر غلطی که کشور در حوزه علم و دانشگاه پیش گرفته
  • دانشجوی دکتری نانو IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    41 1
    خب دلیلش معلومه، هرکس درزمینه نانو مقاله بده ستاد نانو ازش حمایت مالی میکنه. این شد که در این چندساله همه نانو کارشدندولی متاسفانه بسیاری ار اساتید ودانشجویان فقط سعی میکنند که چندبارکلمه نانو درمقالشون بیارن حالا کارچه ربطی به نانو داره خدا میدونه. در یکی دوسال اخیره که مقالات از نظرمحتوایی بررسی میشه فقط به بخاطراینکه انقدرمتقاضی این پول زیادشده که بودجه کم امده.
  • بی نام IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    59 2
    انتشار مقاله ها در ایران برای ارتقاء اعضای محترم هیات علمی است و ارزش علمی خاصی ندارند و یا عددسازی هستند یا هدرداد بیت المال یک کشور بحران زده .....
  • بی نام IR ۱۷:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    16 8
    کامنتها احساسی هستند و فاقد تحلیل عمیق مثل متن خود گزارش! البته با بخشی از کامنتها در مورد تمایل اساتید و به ویژه دانشجوها به گرفتن حمایت ستاد نانو موافق و یا مقاله بازی هم مخالفم اما در نطر داشته باشید که مسیر نوآوری و کاربردی کردن پک پژوهش طولانی تر از چاپ مقالات است. کاربردی شدن و به بلوغ رسیدن یک ایده در هر زمینه ای سالها طول می کشد بنابراین طبیعی است که تعداد فناوری ها و پتنت ها درصد کمی از تعداد مقالات باشد. اما نکته اصلی هزینه های گزاف ثبت پتنت خارجی است که باید فکر کرد وقتی نمی توانیم به لحاظ حقوقی بعد از ثبت پتنت ازش حفاظت کنیم آیا توجیه دارد که پتنت با هزینه 15 تا 20 هزار دلار به ازای هر پتنت صرف کنیم. اصلا پتنت در کشوری که مالکیت فکری و معنوی بی معناست به چه دردی می خورد؟
    • بی نام A1 ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۶
      8 1
      در تایید این بزرگوار باید بگویم که بنده به عنوان هیات علمی وقتی توانایی پرداخت مالی ثبت پتنت ندارم از خیر آن می گذرم. از طرف دیگر امتیاز مناسبی هم ندارد
    • محمد A1 ۱۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
      8 1
      سلام پول ندارید مشکلی تیست ولی چه اصراریه حتما در رده بندی های بین المللی خودتونو جا کنید؟!
  • بی نام A1 ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    6 1
    خوب بود مقاله کمی هم راجع به مشکلات و هزینه ثبت در امریکا صحبت میکرد. نمونه کار علمی رو اینجا میبینیم که ایسنا اومده و خبر رو بدون تحلیلی, صرفا ترجمه کرده, شما هم کپی کردین.
  • بی نام A1 ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۵
    13 0
    هزار سال پيش فردوسي فرمو وا هنوز نفهميديم بزرگي سراسر به گفتار نيست دو صد گفته چون نيم كردار نيست
  • محسن A1 ۰۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۶
    18 0
    قبلا تو درسهای مدرسه میخوندیم:عالم بی عمل به چه ماند؟به زنبور بی عسل
  • بی نام IR ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۶
    10 0
    متاسفانه مباحث علمی در کشور ما تبدیل به بازیچه هایی برای پز دادن مسئولین شده اینکه از نانو کاربردهایی مانند جوراب و شیشه پاک کن در بیاد کاوش علمی محسوب نمیشه. در کجای دنیا مسئولین با مدارک جعلی به غلو کردن در مورد پژوهشهای علمی میپردازند؟ اگر جایگاه علم و عالم رفیع است که هست چرا از این نردبان سیاست بازان بالا میرن ونه عالمان شما میتوانید فراری شدن اساتید واقعی و دانشمندان و دانشجویان واقعی را در سالهای گذشته مرور کنید وببینید که برای دغدغه یافتن شغلی شرافتمندانه و در شان خودشان به چه اب و اتشی زده اند و نهایتا کشور را ترک کرده اند
  • بی نام IR ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    6 0
    اینا هیچکدوم فایده ای نداره تا زمانی که عملا در صنایع استفاده نشه فایده ای نداره