مهر نوشت:

مسئولان شورای روستای تاریخی ابیانه برای ورود خودروی گردشگران به داخل روستا 5 تا 15 هزار تومان عوارض تعیین کردند. آنها همچنین زمینی را به عنوان پارکینگ خودروی گردشگران در نظر گرفته اند که با روستا هزار و 600 متر فاصله دارد.

رئیس شواری این روستا می گوید اگر میراث فرهنگی را قانع کنید که به ما پول بدهد ما هم از گردشگران عوارض نمی گیریم منتها موضوع این است که میراث فرهنگی هیچ وقت پول ندارد!
روستای تاریخی ابیانه را زیباترین روستای نطنز می خوانند که در ایام نوروز و ماه محرم پذیرای مسافران بسیار زیادی است آنقدر زیاد که کنترل حضور این تعداد گردشگر برای مسئولان دشوار می شود تا جایی که در ایام محرم و نوروز مبلغی را به عنوان ورودیه و یا عوارضی می گیرند این مبلغ تا سال گذشته 500 تومان بود اما اکنون 5 هزار تومان شده است آن هم برای خودروهای سواری. اما برای مینی بوس و وانت 10 هزار و برای اتوبوس 15 هزار تومان عوارض در نظر گرفته شده است.

این افزایش نرخ عوارضی، برای برخی از هتلداران این روستا و البته گردشگران خوشایند نیست چرا که در مقابل آن خدمات گردشگری مناسبی به گردشگران داده نمی شود. با این حال مسئولان شورای روستای ابیانه معتقدند که امسال این مبلغ نه تنها نظام مند شده بلکه خدماتی از جمله ایجاد پارکینگ و یا ایجاد ده چشمه سرویس بهداشتی نیز برای گردشگران مهیاست. البته مسئولان شورا اعتقاد دارند اگر متولیان گردشگری و میراث فرهنگی هزینه تکمیل این خدمات را می دادند همین 5 هزار تومان را هم از گردشگران نمی گرفتند.

در این باره، افسر کاشانی، مدیر هتل ابیانه از تصویب دریافت عوارض ناراضی است و آن را عاملی برای عصبانیت گردشگران ابیانه می داند و می گوید: سالهای گذشته افراد نرخ های متفاوتی برای ورود هر خودرو به روستا می گرفتند درحالی که هیچ امکاناتی برای آنها در روستا وجود نداشت و گردشگران با روستایی کثیف مواجه می شدند همین مسئله باعث شده بود تا آنها سرویس های موجود و یا نمای روستا را از بین ببرند. از طرف دیگر نمی دانیم قرار است با پولی که از گردشگران گرفته می شود چه اقدامی شود مانند پولهای که سالهای گذشته از گردشگران گرفتند.

اما محمدرضا علیرضایی رئیس شواری این روستا می گوید: این طرحی بود که بودجه نویسی شد و آن را برای فرمانداری و استانداری فرستادیم تا از ابتدای سال 93 اجرایی شود. از الان برای پذیرش گردشگران نوروزی اقدام به ساخت 10 سرویس بهداشتی و پارکینگ کرده ایم. همچنین سنگ فرش شدن روستا نیز در حال انجام است. بنابرای پولی که قرار است در ایام عید از گردشگران گرفته شود زودتر خرج زیبا سازی و ایجاد امکانات بیشتر در روستا شده است. اگر در سالهای گذشته گرفتن عوارض حساب و کتابی نداشته امسال این قضیه بسیار متفاوت است. البته مسئولان سازمان میراث فرهنگی با دریافت عوارض و ایجاد پارکینگ مخالفتی نکرده اند.

ایجاد پارکینگ در فاصله 1600 متری از روستا برای ممنوعیت از ورود خودرو به داخل روستاست. این موضوع در طرح جامع روستای ابیانه نیز آمده و توجیه رئیس شورای روستا نیز این است که دیگر گردشگران لازم نیست برای ماندن خودروهایشان در پارکینگ نیز وجهی پرداخت کنند بلکه با خودروهای توریستی که شبانه روزی فعالیت می کنند می توانند به صورت رایگان در سطح روستا جابه جا شوند.

او می گوید: گردشگران زباله های انبوهی را پس از برگشتن از روستا به جا می گذارند و ورود هر خودرو موجب لرزش بناهای تاریخی روستا می شود بنابراین بری حفظ محیط روستا و بناهای موجود در آن اجازه ندادیم تا خودرو وارد روستا شود. با این حال اگر میراث فرهنگی را قانع کنید که به ما پول بدهد ما هم از گردشگران عوارض نمی گیریم! منتها موضوع این است که میراث فرهنگی هیچ وقت پول ندارد!

آنطور که رئیس شورای روستا حدس می زند، امسال ابیانه در ایام نوروز روزانه ده تا 12 هزار گردشگر را به خود می بیند. بنابراین اگر قرار باشد هر 5 نفر را در یک خودرو گنجانده و از آنها 5 هزار تومان دریافت شود روزانه شورای روستا حدود 10 تا 12 میلیون تومان درآمد خواهد داشت به عبارتی در ایام نوروز این روستا تقریبا 150 تا 180 میلیون تومان درآمد تنها از طریق دریافت عوارض کسب می کند.

 

23231

 

کد خبر 345050

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حمدرضا A1 ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    2 16
    خیلی سپاس گذار هستم که به درستی روستای ابیانه "نظنز "نام بردید.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    20 6
    چه خبره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • سیاوش A1 ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    10 3
    برو بابا چی داره مگه؟ اگه اینطوریه برا ورودیه شهرهای اصفهان و شیراز باید هر خودرو 300 هزار تومن بده.
  • درگز IR ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    13 4
    شیرتوشیره......هرکی به هرکیه
  • بی نام IR ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    13 9
    به نظرم کم هم می گیرند.دلیل ندارد کسانی که ارزش چنین مکان هایی را نمی دانند چیپس بگیرند دستشان و برای وقت گذرانی و احیانا کم نیاوردن که ماهم ابیانه رفته ایم ازدحام ایجاد کنند.البته این پول ها باید مدیریت شود و احیانا اگر درآمدی هم نصیب مردم منطقه شد چه بهتر
  • بی نام A1 ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    17 5
    پس، از فردا هر كس در ورودي روستاي خودشان يك كيوسك بگذارد و پول بگيرد و هيچكس هم نباشد كه جلوي اينجور كارها را بگيرد و اين يعني هركي هركي
  • بی نام A1 ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    2 1
    اینم راهش نیس چون بازم به نفع پولداراس!!! میدونم مردم روستا بابت گردشگرا خیلی اذیت میشن ولی بهتره دنبال راه بهتری باشن. نمیدونم مثلن بطور کلی ماشین وارد نشه و یه سری خودروی مخصوص اونم بیشتر برای سالمندا و افرادی که نمیتونن اختصاص بدن و مانند این
  • بی نام A1 ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    12 3
    همچین خبری هم نیست. این طور باشه کسی نمی ره می مانه تا میراث براشون گردشگر خارجی ببره اونم اگه ببره.
  • مسلم IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    3 6
    به نظرم کار درستی است، چرا روستایی که شلوغی، سروصدا، زباله و در نهایت برخی ناهنجاری های گردشگران را تحمل می کند، نباید از ورود گردشگران درآمد کسب کند. ما از تهران و سایر شهرها با ماشین شخصی و یا با تور به قصد بازدید از ابیانه حرکت می کنید. در مسیر چقدر هزینه می کنیم، می توانیم این هزینه ها را در بخش های مختلفی مدیریت کرنیم و آن وقت با تمام علاقه این خرج را در روستایی انجام دهیم که برایمان اهمیت دارند تا آن جایی که یک روز را برای بازدید از آن صرف می کنیم. این کار مدیریت است دوستان نه "هر کی به هر کی" . مصارف آن هم که مشخص است برای مرمت و بازسازی آثار، ایجاد زیرساخت و زیباسازی بکار می رود. لطفا گردشگران محترم بیاید یاد بگیریم در قبال دریافت محصول از یک منطقه یا روستا باید هزینه کنیم!!
  • بی نام A1 ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    8 1
    بابت ارائه خدمات از قبيل توالت و پاركينگ ميتوان پول گرفت ولي اخذ پول براي ورود به يك محل از كشور كار اشتباهي خواهد بود
  • منصور A1 ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    5 1
    اگر این پول را بگیرند و هزینه امکانات و بهداشت و پاکیزگی روستا کنند چه اشکالی داره . تابستان که می شود در روستاهای اطراف تهران ورود گردشگران واقعا برای اهالی ایجاد زحمت می کند از ورود بی اجازه به باغ های مردم گرفته تا ریختن زباله در رودخانه و جوی ها و آلوده کردن و از بین بردن آرامش .گرفتن این پول در جایی بی معنا بود گه گردشگر عزیز فرهنگ جمع کردن زباله خود را داشته باشد
  • محمود IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    6 3
    خیلی دوست داشتم به روستای ابیانه بروم اما با این عوارض وضع شده دیگر از این روستا متنفرم . دیگر حتی اگر جایزه هم بدهند به این دهات نمی روم .
  • میثم A1 ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
    2 6
    5 هزارتومان کافی بود.
  • بی نام A1 ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸
    2 1
    وقتی کنار خیابانهارو پول می گیرن دیگه پول گرفتن برای دیدن روستا تعجب نداره !
  • سمیه IR ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۹
    1 0
    ما اینهمه راه رو با خانواده ده نفره رفتیم ابیانه که روستا رو ببینیم اما متاسفانه عوارضی گذاشته بودند که پول زور بود و مامورایی که اصلا بلد نبودن چطور رفتار کنن انگار سرگردنه بود واقعا متاسفم برای مسولان روستا که اینجوری میخوان به زور از مردم پول بگیرن و انگار شده عادت پول زور گرفتن ... ماموراشون به حدی وقیح بودن که با وجود این که ما نرفتیم داخل روستا شماره پلاک ماشین و یادداشت کردن و اعتراض ما هیچ نتیجه ای نداشت . بازم تاسف برای روستا و مسولانش که مهمان نوازی مسافرایی که از راه دور اومدن و خوب ادا کردن.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین